DETTE gir viktig påfyll!

Hvem sier at jobb og fornøyelse ikke trenger å henge sammen? IKKE jeg ihvertfall! En weekend i Stavanger med jentene, som og inkluderer jobb, I LIKE!

IMG_3070

IMG_3070

Denne gangen var det Scandic Park Stavanger som inviterte til foredrag/workshop sammen med Scandic Airport Stavanger ( vi bodde på førstnevnte). Da slo jeg like greit to fluer i en smekk og tok med meg tre venninner fra Drammen til min hjemby Stavanger. HELT riktig tenkt og nå skal vi bare kose oss.

Solen skinner, byen bader i godværet men det BLÅSER kraftig.

Trine Grung Kathrine Klemetsdal

Trine Grung Kathrine Klemetsdal

Enests som står på agendaen, utover masse skravling, er å spise god mat, sove godt og kose oss med et par glass cava. Det må til, er du ikke enig?

Det blåste MASSE i Stavanger i dag!

Det blåste MASSE i Stavanger i dag!

Scandic ønsket inspirasjon til bedre bruk av sosiale medier i sin digitale kommunikasjon. Jammen var jeg så heldig at de likte det de hørte OG følte det lærte MASSE! Så fornøyd og ingenting gleder meg mer! Jeg elsker jobben min og ikke minst der hvor jeg virkelig føler at de som hører på kan gå rett ut etterpå å sette lærdommen i bruk. Det er vesentlig.

Det er nok av dem som lærer bort om digital kommunikasjon, som kun snakker de store ord og ingen etterpå forstår helt hvordan de skal bruke dette i sin hverdag. Da er det helt bortkasta tidsbruk, spør du meg!

Nei, dra det ned på jorda og til de utfordringene enhver kunde har. Pluss KEEP IT SIMPEL. Rema 1000 har helt rett, det enkle er ofte det beste.

HERLIG gjeng på workshopen selvom ikke alle ble med på bildet. Og noen lukker alltid øyene hehe

HERLIG gjeng på workshopen selvom ikke alle ble med på bildet. Og noen lukker alltid øyene hehe

Nå skal vi KOSE oss med en kveld på HALL TOLL, bilder kommer imorgen så sjekk innom! Klem Trine

Her skal vi nyte frokost imorgen. Det blir bra :)

Her skal vi nyte frokost imorgen. Det blir bra :)

MÅ dressjakken på?

Dette er jammen ikke lett, å bestemme seg for en retning og bare gå for den. Sosiale medier er i rasende utvikling og jeg må passe meg for ikke å dras i den ene og andre retningen. Jeg blir så lett inspirert av andre som er flinke, men når en har valgt en strategi så må en holde seg til den. Skifte underveis, kun fordi en ser noe andre gjør, blir litt dumt.

Nå om dagen holder jeg på med innspilling til medlems-samfunnet mitt. Det er spennende og kommer på nettsiden/bloggen til høsten. Alle nettkursene mine under en og samme paraply samt ukentlige oppdateringer på det som skjer digitalt. Digitale nyheter. Jeg har fått tak i to studenter som skal skrive en del for meg og det er GULL! Jeg trenger hjelp og spurte pent. De lærer masse av meg og skriver bra saker som jeg velger ut.

stue Trine Grung

stue Trine Grung

Her sitter jeg og planlegger akkurat nå. Det er tidlig morgen og jeg skal holde på i hele dag. Igår gikk jeg gjennom alt innholdet og idag skal jeg øve meg på manus. Neste uke spille inn. SPENNENDE! Og jeg skal begynne å blogge om prosessen, for jeg vet det er mange som lurer på hvordan dette gjøres.

Eneste jeg er usikker på hvordan medlemssiden skal se ut, for jeg skal lage den selv. Jeg er ikke verdensmester i det men liker å gjøre tingene selv for da lærer jeg MASSE underveis som jeg kan lære videre til andre. Sånn har jeg hele tiden tenkt uansett hvilket sosiale medier jeg bruker/øver meg på, at jeg må kunne være "ekspert" hele veien og vite alle stegene, gått de selv for å kunne forstå kunden når de kommer til meg.

Forrige uke hadde jeg andre workshop med et eiendomsselskap og praten gikk løst om andre de har samarbeidet med. Det er så mange firma som bygger seg på sosiale medier hvor samlebåndmentaliteten er gjeldende. Jeg blir helt dårlig av det! Kun fokus på å tjene penger og ikke hvordan en faktisk skal bruke sosiale medier. Kampanjer kampanjer kampanjer og tradisjonell markedsføringstankegang i bakhodet.

tilbakemelding trine grung

tilbakemelding trine grung

Det funker ikke for meg, det blir for dumt. Men det er meg og jeg er sær. Jeg er klar over det og av denne årsak ender jeg stadig i diskusjoner med andre som jobber med digital kommunikasjon. Det er mange som mener mye, men sjekker en grundig så har de ikke gått stegene...de bare prater. Har de solgt noe online? Har de bygget en følgeskare og troverdighet ovenfor dem? Hvilke kunder har de utviklet og hva har de gjort for dem? Ofte veldig lite.

Jeg holdt Facebookkurs i Drammen sist uke og våknet til denne tilbakemeldingen. Stor stas. Det er vesentlig at de som kommer på kurs får med seg noe matnyttig som de kan omsette til handling dagen etter. Ikke gjøre det for avansert og alltid huske på at i sosiale medier snakker en MED mennesker. Ikke til som tradisjonell markedsføring har gjort siden tidenes morgen.

Stian og Rune, gutta mine

Stian og Rune, gutta mine

Jeg har kjøpt meg inn i et eiendomsselskap men det skal jeg komme tilbake til. SPENNENDE! Mange jern i ilden, som alltid. Livet blir ikke kjedelig med det først og jeg må definitivt ta på dressjakken, stå på og ikke gi meg. Det går ikke og er ikke et valg jeg gir meg selv. Klem Trine

650 bredde Facebook cover 1 modifed-01

650 bredde Facebook cover 1 modifed-01

Workshop gir MYE energi!

Jeg har jobbet så lenge med sosiale medier og har, som alle andre, mine svakheter og styrker. Svakheten er vel å sette igang hele systemet som skal til for at det virkelig fungerer, markedsføringen mener jeg, og styrken min er strategitankegangen og helhetsblikket for hva som faktisk fungerer. For andre. Er det ikke ofte slik, at en er flink til å lære bort hva andre skal gjøre og når det kommer til en selv så kommer det i siste rekke?

Jeg er sånn. Men må skjerpe meg.

Idag hadde jeg kurs i Facebookmarkedsføring på Kontorhuset i Drammen, og det var så morro! DEN gjengen med gladlakser samlet for å suge til seg læring. Når jeg først begynner er munnen min umulig å stoppe, men jeg tror/vet at gjengen gikk herfra med MASSE ny kunnskap og inspirasjon til hvordan de skal markedsføre seg på Facebook. Og mange tips. For det er vel min største styrke, å komme med tips underveis som drar det ned til deres hverdag og hvordan de faktisk kan gjøre butikk av å bruke dette sosiale mediet.

workshop trine grung 18 febr 2016

workshop trine grung 18 febr 2016

Glad gjeng, jeg skrev jo det. Nysgjerrige og lærevillige. Flere reisebyråer (Paradisreiser og firmaturer), ernæringsfysiologer, sjefen for Drammensbadet, konsulenter, pizzabaker med flere. Det som overrasker mest er nok systemet og viktigheten av å faktisk bruke Facebook for å lykkes. De fleste tror at ved å være på Facebook og oppdatere nå og da er nok. NEI. Det funker ikke. Det må brukes om det skal funke som markedskanal og IKKE MINST må en forstå viktigheten av å huske på at en snakker til og MED mennesker. Vi er mennesker på Facebook og her er det jammen mange bedrifter som feiler i timen. Synes jeg.

Nå skal jeg hjem til ungene, middag og travel ettermiddag venter. Glad dag til deg, denne dagen ga meg MASSE energi til å kjøre igang nytt kurs allerede i mars.

LES MER OM DET HER:http://www.facebook.com/events/1061209683937476/ Kanskje du har lyst å bli med, eller kjenner noen? Jeg vet jeg har mye å lære bort og elsker slike arrangementer. Håper vi sees!

mockupss-facebook

mockupss-facebook

Skype med kunder

En ting som virkelig gir meg masse er å jobbe digitalt med de mulighetene som finnes i dag. Det er utrolig mange som har tatt nettkursene mine (http://bloggkurset.no og http://facebookkurset.no) og det er utrolig kjekt. De kjøper kursene via nettet og tar kurset via nettet. Jeg bistår i en Facebookgruppe med ting som dukker opp underveis av alt de måtte lure på. Funker som bare det!

Men jeg savner å jobbe tettere med noen og derfor er det litt kjekt å kunne tilby Skype-samtaler. Idag hadde jeg første jobbøkt med Caroline som driver sovehjelp.no. Hun er rett og slett en enrom ressurs for alle de foreldre som sliter med å få barna sine til å sove. Kunnskapsrik og flink, jeg digger henne. Vi går og på Bikram-yoga sammen og lite ante hun at vi skulle jobbe sammen når vi møttes første gang.

skype møte trinegrung.no

skype møte trinegrung.no

Hun ønsker kunnskap om hvordan hun skal utvikle seg digitalt, samt nå ut til flere som trenger hjelp fra henne. Hun jobber nesten kun via Skype så det er muligheter for alle uansett hvor en bor i landet. Hun har laget Facebookside, se her, skal igang med blogg, lage videoer med manushjelp fra meg som vil forsterke synligheten av kunnskapen hennes, samt lære seg hvordan hun effektiviserer bruken av de digitale flater.

Hun trenger trygghet på veien og "en hånd å holde i" underveis. Det skjønner jeg veldig godt og det er viktig å huske på at vi alle var nybegynnere på et tidspunkt. Vi har derfor startet Caroline på nettkursene mine, booket 2 skyper i måneden i seks måneder hvor vi planlegger nøye hvor hun skal og hvordan hun skal komme dit. Trygge henne på at blogginnlegg og Facebookbruk gjøres riktig utifra planen vi nøye planlegger herfra og ut.

Siden dette funker så utrolig bra, både for kunden OG for meg (elsker å følge andre tett i slike prosesser) så har jeg bestemt meg for å gjøre mer av dette. Følge noen tett som trenger det. Om det er interessant for deg og din utvikling så fyller du bare ut skjemaet under her og vi avtaler via mail slik at det blir et opplegg som passer for deg. Jeg har kun fem slike plasser fremover så her blir det førstemann til mølla prinsippet. Du vil og få opplæring i Basecamp, som er et prosjektlederverktøy jeg bruker for oppfølging av prosessen underveis.

FYLL UT DETTE SKJEMAET og jeg tar kontakt

[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"][contact-form][contact-field label='Navn' type='name' required='1'/][contact-field label='Epost' type='email' required='1'/][contact-field label='Kommentar' type='textarea' required='1'/][/contact-form]

Gleder meg til å skaffe deg flere kunder via nettet. De som blir med på dette vil og få et slikt innlegg av meg fordi jeg digger å fremme andre.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Skremmende utvikling BloggNorge

Jeg begynte selv å blogge for over ti år siden og den gangen var vi en gjeng som synes blogging var underholdning, vi fulgte hverandre og laget mye gøy. Vi hadde det morro, fokuset var å ha det morro og det hadde vi. Jeg skilte meg ut fra de andre ved å være voksen, men hadde det ikke mindre morro av den grunn. De yngre synes sikkert jeg var rar, men jeg ønsket inderlig å lære meg dette via de som utførte det. Ergo bloggerne.

Nå skaper bloggere og mediene et sirkus ut av blogging, og jeg blir trist, tidvis sjokkert og ikke minst overrasket over hvor langt enkelte går for å skaffe seg trafikk og lesere. Den ene ekstremvarianten etter den andre, overskrifter som ikke henger sammen med innlegget, innhold hvor de selger sjela si for noen småkroner på hjørnet. Det er ille. Hvor i alle dager ble det av det ekte?

Blogghuset 2012

Blogghuset 2012

Når disse nettsidene mine ble opprettet, for over 14 år siden, lo hele medieNorge. Jeg jobbet på den tiden i Radio Norge og TVNorge, og samtlige kollegaer lo. Utenom ei i Tv2, så et varmt takk til deg Mette Akerø, støtten din betydde mye.

Jeg opprettet Youtube-kanal i 2006 og brukte meg selv som forsøkskanin for å lære meg å redigere videoer. Noen videoer ble sett mye, andre ikke. Jeg testet videre og ga meg ikke. VOE imponerte stort på den tiden med opptil 150 000 seere på en video og har i dag 20 millioner avspillinger totalt på sin kanal. Eller  19 980 904 avspillinger for å være helt nøyaktig. Hvor ble det av VOE i mediebildet? Hun blogger forsatt.

I 2012 samlet jeg toppbloggere fra den gangen og dannet et BloggTeam for å bistå de etter beste evne. Samle de for å skape et fellesskap, hjelpe de der de stod fast. Nå gikk ikke det den gangen, som jeg ønsket, mye på grunn av vi var for tidlig ute. Annonsørene var ikke på blogg for fire år siden, men vi skal jammen ha for at vi prøvde iherdig.

Bloggteam 1902.2

Bloggteam 1902.2

En ting skal de ha gjengen fra den gangen. Jeg lærte ufattelig mye av de, som jeg i dag bruker som digital rådgiver og viser videre til bedrifter. For bedrifter har mye å lære av de såkalte rosabloggerne selvom innholdet må endres på en god del hehe. De trenger ikke vise pupper, stille i ekstreme bikinifitnesskonkurranser eller blogglegge sjela si fullstendig, men i bruken av sosiale medier kan de lære alt.

For de "rosa" får det til, uten tvil, selvom jeg er 100% sikker på at dagens influencers snart går nedover på listene. Fordi folk går lei av det samme innholdet hele tiden og de fleste av bloggerne fra den tiden har ikke endret seg mer enn to smuler. Og det må de. Skape nye måter å engasjere på og endre stil. Gleder meg til det skjer for jeg er over snittet lei relativt tomt innhold. En digital dagbok er ikke interessant lenger, selvom den lever en liten stund til.

Den digitale strategien

Forrige uke fikk jeg flere mail fra mange som hadde sett endringene jeg hadde gjort på nettsiden min. De mailet meg fordi de ønsket råd. Potensielle kunder altså!! Veldig kjekt at det ble lagt merke til for jeg har brukt mange timer på bloggen min og strukturere teksten, og jammen er det mye morsom jobbing om dagen. Akkurat sånn jeg liker det, med mye arbeid og masse kreativ jobbing.

En av dem som tok kontakt var Bærum optikk og Berit Lilleengen. Butikken hennes møter det samme problemet som veldig mange andre lokale butikkaktører som ikke er en del av en kjede. De er små, men selvom Bærum Optikk går bra, er i den sammenhengen vanskelig å konkurrere på pris, markedsføringsbudsjetter, tid til digital kommunikasjon og mer.

Vi skal nå i gang med en langsiktig plan for arbeid vi skal gjøre sammen i digitale kanaler. Denne prosessen er den jeg elsker aller mest!

Utrolig morro og det er bare å glede seg!

De viktige relasjonene

Relasjonen med deg selv er den viktigste du har gjennom livet. Er du din egen beste venn? Hvis ikke, hva gjør du for å bli det? Jeg har tidvis i mange år slått meg selv i hodet med noe hardt  og ikke vært min egen beste venn. Jeg  har heller ikke sett viktigheten av det før de senere årene og var ei som bare fløt med og godtok, satte meg selv i annen rekke. IKKE bra.

Mange ler av all denne selvutviklingen som enkelte driver med, og det skjønner jeg ikke helt. Vi har alle en bakgrunn, vi har alle en fortid som på ulike måter preger hver og en av oss. Noen velger å skli videre, ikke reflektere over tingenes tilstand og bare godta, mens andre ønsker å strekke seg litt lenger. De ønsker noe mer og ønsker å bli bedre kjent med seg selv. Jeg er sistnevnte og jammen er det tidvis utfordrende!

12277220_1071417969558493_317119871_n

12277220_1071417969558493_317119871_n

Vi har den siste tiden jobbet med konseptutvikling, nettside, multimembersite og digital forretningsutvikling for Relasjonssenteret. Det er en spennende prosess med spennende mennesker og senteret har et slogan jeg bare digger:

Alle mennesker gjør til enhver tid så godt de kan, utifra sine forutsetninger.

Å jobbe med denne gjengen og måten de ser mennesker på, har gjort noe med meg, og derfor har jeg bestemt meg for å begynne på skolen deres i januar. Ved siden av alle jobben jeg gjør om dagen. MEN jeg skal klare det siden det kun er tre dager i måneden i tre år.

relasjonssenteret trine grung

relasjonssenteret trine grung

Vi holder på med nettsiden deres og jeg skal vise den når den er helt ferdig. Men å se seg selv er viktig og jeg gleder meg til denne reisen. Jeg skal ikke jobbe som relasjonsterapeut men jeg tenker som leder i egen bedrift blir jeg en bedre leder for ansatte samt jeg får jobbet enda mer med meg selv. Spennende.

Det gledes i Drammen og endelig er kroppen i gang med trening igjen. Elsker det. Jeg var på en fest for litt siden og skulle svinge meg litt på gulvet...det gikk ikke så bra kan du si, kjente at formen var på minussiden for å si det sånn! Helsiken, en begynner å bli voksen! Stiv som en stokk i ryggen og jeg som var så myk. Yoga til helgen vil nok gjøre susen, gleder meg!

En digital rådgivers nettside

Er det ikke typisk, en er sin egen verste fiende og nedprioriterer sin egen nettside når en forteller andre hvor viktig dette er? Jeg er håpløs men unnskyldningen er at det har vært et svært krevende halvår med mye jobb. Nå snakker kroppen samme språk som hodet og alt er så bra. Jeg storkoser meg på kontoret og har masse jobb som fyller dagene. KJEKK jobb.

Digital rådgiver for mange bedrifter samt jeg bygger noe som skal vokse seg stort ved siden av. Skal komme tilbake til dette, og heldigvis har jeg partnere med meg som gjøre tingene med meg. Puh.

MEN hva synes du om nettsiden min??? Jeg har endret alt og satt i hele går samt fra 0600 i morges. Jeg liker å gjøre tingene selv og nå synes jeg det ser bra ut. Alle undersiden hvis du klikker på produkter over her er nye.

KOM MED TILBAKEMELDING!

Jeg trenger å finne skrivefeilene for det er en av mine svake sider. Jeg skriver ikke så bra, jeg er den kreative på nett. Ser løsningene, hvordan bedrifter må kommunisere og drive dialogen, og ikke minst utvikler jeg konsepter.

Skjermbilde 2015-11-19 10.25.46

Skjermbilde 2015-11-19 10.25.46

Her er noen av jobbene jeg har gjort oppigjennom. Jeg har ikke vært flink nok til å synliggjøre disse dessverre. Les mer om det HER. Alt er prosesser og jeg får hele tiden innspill fra andre på ting jeg burde gjøre....men etter MANGE runder med meg selv er jeg tilbake der jeg startet. Utvikle for bedrifter og det er rart med det...når en først bestemmer seg så skjer tingene av seg selv nesten. Har flere store kunder på vei inn og det er så morro.

Skjermbilde 2015-11-19 10.25.26

Skjermbilde 2015-11-19 10.25.26

I hele går snikret jeg på siden. Ryddet og laget alle disse nye boksene med innhold. Hva jeg gjør og hvordan jeg jobber. Elsker å bygge tingene selv i det systemet vi bruker bak teppet av det du leser. Vi bruker wordpress som grunnmur inkludert avada som er temaet. ELSKER DET! Sånn virkelig. Så enkelt og samtidig nyttig. Det er Gry Finsrud jeg jobber sammen med i AS'et hvor vi retter oss mot bedrifter. Hun grundet en gang Kvinneguiden og nå jobber vi to sammen. Herlig dame!

Skjermbilde 2015-11-19 10.26.46

Skjermbilde 2015-11-19 10.26.46

Nå er jeg spent, hva synes du? DIGGER om du kan jeg gi meg konstruktive tilbakemeldinger for alle er vel litt sånn at de ser seg blind på egne ting? Klem Trine

trine grung slider front

trine grung slider front

Hva et godt møte kan gjøre!!

DET ER SÅ KJEKT MED KJEKKE MØTER!

Jeg har farlig mye energi nå...ville bare dele det med deg og håper du har minst en like bra dag! Min er FANTASTISK! Intet mindre. Det har vært vanskelige tider, det har vært kjekke tider, det har vært krevende tider og det har vært tider hvor alt bare skjer. Nå er en sånn tid. Alt løsner og jeg er hoppende glad. Ting jeg har drømt om skjer en ting av gangen og fremtiden ser så lys ut. Det er så kjekt og jeg er oppriktig glad!

trinegrung snap

trinegrung snap

Nå om dagen jobber jeg med å utvikle muligheter for gründere i Drammen og et møte i dag viser at jeg tenker helt riktig. Tenk så kjekt når jeg skal blogge om dette veien videre! Det å  å utvikle andre mennesker og synliggjøre nye muligheter....det blir det enda mer av veien videre og det er virkelig det som gir meg aller mest. ALDRI slutt å tro på at ting løsner, for det gjøre ALLTID det til slutt. Jeg er et levende bevis på akkurat det.

Helsen min raser fremover og se på nesen da! Eksemen er borte selvom medisinen jeg gikk på var et helvete. Den inkluderte alt av bivirkninger en kunne "drømme" om, men nå er det herfra og fremover. Det hjelper ingen å se på hva som var...det er fremtiden som gjelder. Les mer om det her. 

Idag har jeg hatt møte med en adm dir som vil hjelpe meg å bygge et gründermiljø i Drammen. Jeg har ferdigstilt Roedemagasinet for Grete Roede AS som er bygget på min ide, hvor jeg mente de måtte la alle kurslederne sine få en stemme digitalt. Prosjektet er ikke ferdig men det er lansert. Se det gjerne HER.

Hva gjorde jeg?

 • Utviklet konseptet

 • Utviklet den digitale strategien

 • Intern opplæring

 • Intranett med opplæring for brukere

Det har vært en utrolig spennende fase med en utrolig gjeng på hovedkontoret. Jeg gleder meg virkelig til forsettelsen av det det prosjektet som kun har Fase 1 av 6 bak seg. Nå begynner den virkelig jobben.

Nå er det helgen og jeg skal grisekose meg med ungene. Solen stråler i Drammen og jammen gjør den ikke det inn på kontoret mitt her på Kontorhuset. TJOHO!

PS glemte å si at jeg bygger drømmen min ved siden av dette men det må jeg komme tilbake til. Ingen enda på positiv oppdatering herfra!

Et ekte gründerbrøl

Endelig på plass på kontoret igjen, men jeg sier det med en bismak i munnen. Jeg er god på mye i det å drive for meg selv, men papirarbeid på kontoret er noe jeg utsetter litt for ofte. Hvert eneste år sier jeg til meg selv at det er på tide å skjerpe seg, men hvert år er dette grunnen til at jeg vurderer selvstendig næringsdrivende stillingen min jeg har hatt i nesten hele mitt yrkesaktive liv. Jeg har enten jobbet freelance eller skaffet meg jobbene selv i alle år. Det tar på tidvis men gir meg en enorm frihet.

regninger trinegrung

regninger trinegrung

Jeg har en bunke papirer på pulten som jeg må jobbe meg igjennom. SE PÅ DEN DA! Over her! Men kjenner jeg meg rett så utsetter jeg det til torsdag for da har jeg heldag på kontoret. Helt til noen spør om et møte eller noe....så er plutselig torsdagen og fullbooket. Dette er faktisk noe jeg burde betale noen til å holde orden på for jeg har det for travelt og liker det rett og slett ikke.

Jeg har orden på tingene, det må sies, men det vil ikke si at jeg liker denne delen. Tenk om jeg kunne bare levere alle papirer til noen som laget de i orden for meg slik at regnskapsmannen min og alle ble happy!? DET hadde vært komplett lykke for meg. Sånn helt seriøst. Jeg kunne danset på røde roser og kun gjort det jeg er god på. Nemlig dette. Jobbe på internettet. Jeg har kontor på Kontorhusetog stortrives! 40 cellekontor i et og samme bygg!

kontorhuset trine grung drammen

kontorhuset trine grung drammen

Her sitter jeg og blogger da. Og jobber for kunder og med nettkurs og med alt det andre jeg gjør. Crazylife at the office!

For nå skal jeg komme til grunnen jeg jubler i dag! IGÅR SOLGTE JEG OVER 50 FACEBOOKKURS (nettkurset mitt http://fbkurset.no) Tenke seg til! Jeg holdt foredrag om Facebookmarkedsføring på søndag for rundt 200 stykker i regi av en kunde av meg som heter Torun Nordskaug. Jeg laget en spesialdeal til de og jammen var det mange som ville kurse seg! Overrasket og glad, dette var så kjekt! Hopper opp og ned av glede og så kjekt med flere kunder.

Nå skal jeg i møte med ei kul dame i Oslo. Hun er ekspert på dating og flørting så henne skal jeg suge til meg læring av. Hun er en fest og kommer på bloggen til høsten. Bare å glede seg. Mange intervjuer jeg skal gjøre med henne KUN for å lære ALT hun kan. Sånn at jeg blir ekspert og finner drømmemannen. Men har jeg tid til han når han kommer? Tror jeg må finne meg en i utlandet som gir meg en god grunn til å reise. Danmark er fint, elsker Danmark. Hoho.

Det er lov å være stolt gründer?

Jeg har "jobbet" på nettet i over 14 år og alltid hatt lyst å leve av denne bloggen uten annonser. Ene og alene fordi jeg synes det er stygt. Med annonser. Ser så rotete ut. Jeg er litt sær, jeg vet det, for med trafikken jeg har kunne jeg fint tjent en del i måneden men sånn er det ikke her.

Jeg satset heller på nettkurs. Dele min kunnskap via nettvideoer. Lærer andre hvordan jeg synes de skal bruke Facebook og blogg for å nå ut til flere. Det er delte meninger om meg og det smiler jeg godt av. Noen mener jeg ikke er noen ekspert på sosiale medier, uten at de aner noe om jobber jeg gjør eller kunder jeg har, men nå har jeg over 800 kunder via nettet og det er jeg stolt av.

Skjermbilde 2015-08-09 kl. 10.45.19

Skjermbilde 2015-08-09 kl. 10.45.19

Dette er nettbutikken til Gro. Hun har og en butikk i Drammen sentrum med samme navn. Hun tok kontakt med meg for å få noen råd og jeg ga henne noen anbefalinger. Pluss hun valgte å ta Facebookkurset mitt. Jeg satte henne i dialog med Eigil som laget nettbutikk for henne og hun brettet opp armene. Her er tilbakemeldingen hun sendte meg på mail igår:

JEG VAR GRØNN HELT TIL……

En venninne av meg anbefalte meg å ta Facbook-kurset til Trine Grung. Da var det gjort. Tok kurset og skaffet meg all den informasjon for å benytte Facebook som en aktiv kanal inn mot min bedrift. Jeg kan anbefale kurset på det sterkeste. Trine er engasjerende, morsom og faglig dyktig. Hun klarte å trygge «grønne» meg. Tok kurset i januar 2015 og på det tidspunktet hadde jeg 500-600 følgere på Facebook. I kraft av Facebook og råd fra Trine har jeg i dag august 2015 hele 15 000 følgereog egen nettbutikk. Dette takker jeg Trine Grung og hennes fantastiske kunnskap for.

Ps. Ikke «Grønn» lenger.

Hilsen Gro - Gsp sko & vesker.

Gspshop.no

Jeg blir bare stolt og rørt jeg. Ved bruk av Facebook alene har hun nesten altfor mye å gjøre og det koker over. Selger masse! En kan ikke ta et nettkurs og tro at jobben gjøres av seg selv.....det krever at en bruker kanalene og bruker de riktig. Dette er stas. Sånn. Ferdig med skryt.

Oh, SNAP to the people!

Jeg liker å teste de sosiale medier som kommer og jammen digger jeg SNAP mer og mer. Bruker du det masse? Koselig å sende bilder til venninner jeg ikke ser så ofte, og i tillegg har jeg vervet ei vennine i Stavanger til SNAP, som ikke er på Facebook eller noe annet sted, og det er veldig koselig å se hennes bilder og korte tekster. Hvordan hun klarer det må du ikke spørre meg om! Ikke face lissm? Facebook er jo livet. GLIS.

Vi har startet ferien og nyter det. Rolige morgener, ikke noe stress, gode bøker, filmer, samtaler rundt bordet, treninger sammen i skogen....ungene og jeg kan å kose oss. Idag ble datter med på Hot Bikram Yoga i Bærum og vi er begge hekta. Yoga er livet, hvor har jeg vært? Energien er virkelig på vei tilbake men jeg tar alt med ro til medisinkuren jeg går på er over. Den skal en ikke spøke med. Les mer om den HER. 

Bilde 08.07.15, 00.43.41

Bilde 08.07.15, 00.43.41

Jeg må nevne det i det stille: jeg har gått ned fem kilo nå og kjenner energien er på vei tilbake. Det er så deilig å merke at jeg er meg selv igjen for den jeg var i slutten av mai kjente jeg ikke igjen. Utrolig rart å kjenne hvordan medisinen "ødela" innsiden.

Men tilbake til SNAP. Jeg deler en god del på MYSTORY om du vil følge: trinegrung heter jeg selvfølgelig. Prøver å lage små hverdagsnutter fra min hverdag som skal inspirere og motivere. På min måte. Koser meg på snap kan du si. Hehe.

GOD SOMMER. Jeg blogger men ikke etter en plan. Sånn av og til i ferien. Mot slutten av juli skal jeg en uke til Stavanger med herlige Hanne Sørvåg og det blir kjekt. Vi har laget ny blogg til henne, se den HER. Vi skal på bloggtur sammen! Lærte henne masse om SNAP sist.

Når hodet roter det til

Grunderlivet går sin gang. Dagene er ikke like, ting skjer fort og noen gangerikke fort nok. Jeg hater denne delen av min personlighet, eller hater var et sterkt ord, men likevel gjør jeg det. Jeg har så mye i hodet som jeg trenger å dele, som jeg trenger at folk forstår. Kunnskap jeg ønsker å dele med andre om hvordan denne digitale verden ser ut, men ordene blir ikke helt sånn som jeg planlegger alltid.

Se for deg et maleri. Et abstrakt et. Jeg fant dette (over) når jeg søkte på Google og siden finner du HER.

Et nydelig bildet som ikke viser noe. Det er maling på et lerret og for deg og meg ser vi ikke noe mer. Det er ikke et bilde av et hus, en åker eller noe konkret. Det er abstrakt.

Sånn føler jeg ordene mine tidvis er. Abstrakte. Jeg ønsker så inderlig å lære bort det jeg kan om nettet, men finner ikke ordene som "folk flest" forstår for at de skal skjønne kunnskapen min. Jeg roter det til for meg selv og da begynner den negative stemmen i hodet å ta overhånd. Forteller meg de negative tankene:

 • Dette får du ikke til Trine

 • Ingen skjønner hva du prøver å forklare Trine

 • Alle andre lykkes Trine, men ikke du.

 • Fy flate, nå må du lære å skjerpe deg Trine

 • Du kan like gjerne gi opp Trine

Jeg liker det så dårlig og denne stemmen skal ikke vinne. Hva gjør du på slike dager? Jeg pleier å trene, bruke skogen som søppelplass for tankene som skaper uro i mitt indre. Jeg har heldigvis få slike dager nå, før kom de oftere. Jeg gjør mitt beste for å skyve de unna, fokusere på alt som er bra jeg faktisk får til, men i dag funker det ikke. Den siden slipper ikke til i dag og jeg tror sofaen er det beste stedet. Under et teppe, Netflix på repeat og bare roe ned.

Jeg venter på nytt design og når det kommer skal jeg oppdatere bloggen oftere. Jeg har ventet på dette siden oktober i fjor og luften har gått litt ut av meg siden det har tatt tid. Men nå sies det at det er klart til helgen. Det gledes.

Skjermbilde 2015-04-16 16.33.53

Skjermbilde 2015-04-16 16.33.53

Nye bilder må tas, men det kommer i neste sving. De skal tas når pollensesongen er over for håret er sånn cirka fem ganger så langt som på bildet over. Det gror som ugress nå som jeg sparer. Har du lyst å lære om hvordan du oppdaterer nettsiden for å nå ut til flere? Gå et bloggkurs rett og slett. Legg igjen mailen din på denne sidenhttp://bloggkurset.no så skal du se du lærer noe av alt det som rører seg i hodet mitt. Jeg MÅ få kunnskapen ut der, ellers koker det over. Hehe.

Klikk på bildet for å se hele siden og lese om kurset. Nå venter sofaen på meg og kanskje en STOR pose med smågodt. Det må til i dag, og hvorfor i alle dager er sukker trøsten på slike dager? En skikkelig uting spør du meg!

Skjermbilde 2015-04-16 16.38.00

Skjermbilde 2015-04-16 16.38.00

Hva har DU i puppen på 8 mars?

En merkelig overskrift, men forklaringen kommer.

Denne helgen har jeg fire ressurssterke og fargerike damer i Drammen på Kontorhuset for å ha workshop. Det er stor interesse for å lære seg hvordan en setter opp nettkurs, og denne helgen ble brukt til akkurat det.

trine grung workshop drammen nettkurs

trine grung workshop drammen nettkurs

De har alle ulike fagfelt og ikke minst kommer de fra ulike steder i landet. Jorunn til venstre i bildet kommer helt fra Tana i Nord Norge! JØSS! Husk det er streik om dagen! Vi møttes lørdag og klart undertegna var litt stressa for det er MYE kunnskap som skal forlate mitt topplokk på 12 timer....ergo fokus er viktig!

Hva lærer de:

 • Nettsidestruktur

 • Webinarløsninger

 • Nyhetsbrev

 • Forretningsutvikling av konsepter til de enkelte

 • Onlinevideo og kameratrening

 • Facebook, blogg og digital markedsføring

Vi øvte oss bittelitt før vi spilte inn denne videoen. Alle fire var EKSTREMT sporty og tok utfordringen på strak arm. Er de ikke flinke damer??? På Kvinnedagen, tross alt!

De ankom Kontorhuset i Drammen ( nye kontorlokaler som er for utleie om du trenger kontor) og jeg låste de inn med mitt flotte adgangskort. En halv time senere skulle jeg låse opp mitt nye kontor for å vise hvor fint jeg hadde fått det, og vips - hvor i alle dager er adgangskortet mitt blitt av????????

Kursdeltagerne og jeg ble rimelig stresset, for tanken om overnatting på Kontorhuset var ikke fristende uansett hvor fine lokalene er. Vi beordret oss selv ned på alle fire, rotet rundt i hver en krok, krøp til og med under dass for å se om det hadde sklidd ut av en lomme ved dassbesøk. Ingen kort var å oppdrive.

På vei opp trappen til annen etasje, forsatt på leting, kommer det fra Siw (til høyre i bildet over): Æ bruke alltid å legge slike småting i puppen ( les BH'en), du har det ikkje der Trine?

trine grung pupper adgangskort

trine grung pupper adgangskort

......der lå det gitt. En halv times leting og vips, på selveste Kvinnedagen (GRATULERER M DAGEN DAMER) så lå det på det mest naturlige stedet av alle. I PUPPEN!

Vi flirer godt her vi sitter, for selvfølgelig følger damene prosessen mens jeg blogger. En viktig del av helgens læring....nemlig å blogge som markedskanal for det en skal selge online. Hva har jeg gjort i dette innlegget? Jeg har skrevet at jeg holder workshop om akkurat dette uten at du egentlig har tenkt over det. Ergo markedsført min kunnskap med en trafikkskapende overskrift. Ja, jeg er litt slu. Men det er jo tross alt 8 mars for pokker! Legg igjen mailen i boksen ved siden av om du ønsker å se mitt gratiskurs! Tjoho, god søndag!

Foreldre er dårlige rollemodeller på nett

Det er mye fokus på mobbing i mediene om dagen og dette er et ufattelig viktig tema. Vi har mange tråkket i salaten når det gjelder kommentarer på nettet. Ingen er 100% uskyldige og det er litt av mitt poeng i dette innlegget. Hvordan skal vi kunne gjøre noe med dette når foreldre er dårlige rollemodeller? Alt starter med en selv!

Hvordan ønsker vi at barna våre skal opptre på nett? Hva ønsker vi skal være våre egne fotspor i sosiale medier? Alle disse som er såkalte nett-troll bruker mye tid på kommentarfelt i nettavisene....bør ikke avisene her vise ansvar? Mange barn/ungdom sitter og leser disse kommentarene og lærer da hvordan "en driver dialog som vokse" på nettet. Hvordan en skal slenge dritt og at dette er helt greit. Har de et filter som sier "dette er nett-troll" og derfor skal en ikke bry seg om det? Eller et humorfilter som sier "disse er humorister" og da er alt lov?

Nei, barn har ikke disse filterne og derfor må flere vise ansvar.

Mediene må ta sitt ansvar og se på hvordan de kan gjøre jobben sin på nett bedre. Overskrifter, saker og kommentarfelt. Hvordan kan dette endres for å være med å forebygge? Det er flott å lage store oppslag som driver mye trafikk, men i andre enden er det viktig å leve det en ønsker å endre selv.

De såkalte humoristene i landet vårt kan vist si hva som helst, for de er jo "bare morsomme" og ironiske hele tiden. Da er visst alt lov. Denne podcasten til Lisa Tønne og Sigrid B Tusvik er absolutt noe som bør gås etter i sømmene, for alt de driver med er ikke humor. De mobber og generaliserer i sine sendinger. Er dette en grei måte som foreldre å oppføre seg på nettet?

Se kommentareren her under. Den er direkt ufin og rette mot dette innlegget til Hans-Petter Nygård-Hansen.

Skjermbilde 2014-11-11 kl. 10.38.48

Denne søledammen laget du selv Lisa, hva er problemet med å si beklager? Er du med dette en god rollemodell for dine barn? Ønsker du at dine barn skal legge igjen runke-kommentarer på nettet, Lisa? I tillegg får humoristen være en del av familieunderholdningen til TV2, som dermed kanskje går god for humoren som hun representerer ellers? Hun var dommer i Norske talenter. Prater hun slik som humorist rundt middagsbordet hjemme eller er det kun på nettet at denne dialogsformen er tillatt? Jeg lurer virkelig på det. Hvorfor er det så enkelt når vi er gjemt bak en skjerm eller mobil?

Skjermbilde 2014-11-11 kl. 13.08.56

Vi har slengt med leppa alle mann på nettet, inkludert meg selv. Jeg har lært mye om hvordan god dialog foregår og ønsker å fremstå som en god rollemodell selv. Personlig kan jeg ofte bli provosert av ironien som liksom er en grei måte å "tulle" med folk på og må ofte selv ta meg i det. Mine barn er med meg i tankene og de følger med. Hva skriver mamma og hvordan driver mamma dialog?

Det er viktig når barna er online som de er i dag. Barna til Lisa og Sigrid leker kanskje forsatt i lekegrinden siden de ikke tenker på dette? Ja, jeg bruker dere to som eksempel for hvordan skal barn skille at det dere driver med er humor og ikke mobbing? Direkte oversatt til en barnemunn ville det ikke vært noen tvil om hva vi ville kalt dette. I en skolegård hadde en ALDRI tillatt en slik måte å "sparke nedover" på. Jeg bare nevner det.

Vi alle ønsker "et samfunn hvor alle er snille med hverandre", men dette skal ikke være enkelt. Uansett hvordan vi vrir og vender på det starter jobben hos DEG og MEG. Hvordan snakker vi til andre på nettet og hva gjør vi selv rundt middagsbordet hjemme? Hvordan omtaler vi andre og eventuelt tuller med personligheter i barns nærvær? Det er vi som voksne som skal skape holdninger slik at barna våre slipper å søke oppmerksomhet på negativ adferd og blir mobbere. Alle voksne er et problem.....og deretter blir barna det. Ikke barna først.

Takk for at du deler. Dette er viktig.

Foreldre er dårlige rollemodeller

Det er mye fokus på mobbing i mediene om dagen og dette er et ufattelig viktig tema. Vi har mange tråkket i salaten når det gjelder kommentarer på nettet. Ingen er 100% uskyldige og det er litt av mitt poeng i dette innlegget. Hvordan skal vi kunne gjøre noe med dette når foreldre er dårlige rollemodeller? Alt starter med en selv!

Hvordan ønsker vi at barna våre skal opptre på nett? Hva ønsker vi skal være våre egne fotspor i sosiale medier? Alle disse som er såkalte nett-troll bruker mye tid på kommentarfelt i nettavisene....bør ikke avisene her vise ansvar? Mange barn/ungdom sitter og leser disse kommentarene og lærer da hvordan "en driver dialog som vokse" på nettet. Hvordan en skal slenge dritt og at dette er helt greit. Har de et filter som sier "dette er nett-troll" og derfor skal en ikke bry seg om det? Eller et humorfilter som sier "disse er humorister" og da er alt lov?

Nei, barn har ikke disse filterne og derfor må flere vise ansvar.

Mediene må ta sitt ansvar og se på hvordan de kan gjøre jobben sin på nett bedre. Overskrifter, saker og kommentarfelt. Hvordan kan dette endres for å være med å forebygge? Det er flott å lage store oppslag som driver mye trafikk, men i andre enden er det viktig å leve det en ønsker å endre selv.

De såkalte humoristene i landet vårt kan vist si hva som helst, for de er jo "bare morsomme" og ironiske hele tiden. Da er visst alt lov. Denne podcasten til Lisa Tønne og Sigrid B Tusvik er absolutt noe som bør gås etter i sømmene, for alt de driver med er ikke humor. De mobber og generaliserer i sine sendinger. Er dette en grei måte som foreldre å oppføre seg på nettet?

Se kommentareren her under. Den er direkt ufin og rette mot dette innlegget til Hans-Petter Nygård-Hansen.

Skjermbilde 2014-11-11 kl. 10.38.48

Skjermbilde 2014-11-11 kl. 10.38.48

Denne søledammen laget du selv Lisa, hva er problemet med å si beklager? Er du med dette en god rollemodell for dine barn? Ønsker du at dine barn skal legge igjen runke-kommentarer på nettet, Lisa? I tillegg får humoristen være en del av familieunderholdningen til TV2, som dermed kanskje går god for humoren som hun representerer ellers? Hun var dommer i Norske talenter. Prater hun slik som humorist rundt middagsbordet hjemme eller er det kun på nettet at denne dialogsformen er tillatt? Jeg lurer virkelig på det. Hvorfor er det så enkelt når vi er gjemt bak en skjerm eller mobil?

Skjermbilde 2014-11-11 kl. 13.08.56

Skjermbilde 2014-11-11 kl. 13.08.56

Vi har slengt med leppa alle mann på nettet, inkludert meg selv. Jeg har lært mye om hvordan god dialog foregår og ønsker å fremstå som en god rollemodell selv. Personlig kan jeg ofte bli provosert av ironien som liksom er en grei måte å "tulle" med folk på og må ofte selv ta meg i det. Mine barn er med meg i tankene og de følger med. Hva skriver mamma og hvordan driver mamma dialog?

Det er viktig når barna er online som de er i dag. Barna til Lisa og Sigrid leker kanskje forsatt i lekegrinden siden de ikke tenker på dette? Ja, jeg bruker dere to som eksempel for hvordan skal barn skille at det dere driver med er humor og ikke mobbing? Direkte oversatt til en barnemunn ville det ikke vært noen tvil om hva vi ville kalt dette. I en skolegård hadde en ALDRI tillatt en slik måte å "sparke nedover" på. Jeg bare nevner det.

Vi alle ønsker "et samfunn hvor alle er snille med hverandre", men dette skal ikke være enkelt. Uansett hvordan vi vrir og vender på det starter jobben hos DEG og MEG. Hvordan snakker vi til andre på nettet og hva gjør vi selv rundt middagsbordet hjemme? Hvordan omtaler vi andre og eventuelt tuller med personligheter i barns nærvær? Det er vi som voksne som skal skape holdninger slik at barna våre slipper å søke oppmerksomhet på negativ adferd og blir mobbere. Alle voksne er et problem.....og deretter blir barna det. Ikke barna først.

Takk for at du deler. Dette er viktig.

Kommune i sosiale medier

Det er viktig med kommuner som evner å ta i bruk mulighetene som ligger på nettet.

Forrige uke fikk jeg gleden av å inspirere to steder rundt Ålesund, nærmere bestemt Giske kommune og tettstedet Roald.

Engasjert av ildsjeler i Eit levande Roald for å kurse, inspirere, konkretisere hvordan Facebook og nettside skal oppdateres, og vise de muligheter på nett. Perfekt jobb for undertegna og det ga meg masse å være der i to dager. I Roald er to gründere igang med å etablere seg, som trenger en mentor fremover for å bygge fornuftig.

Jeg inntar denne rollen og de er i gang med nettkursene mine for å begynne et sted. Innovasjon Norge bør se på muligheten med å være mentor for flere på en gang nå som det kan gjøres enkelt via nett uten at noen må reise. Men det er et annet innlegg som kommer snart.

Skjermbilde 2014-10-30 kl. 11.32.53

Skjermbilde 2014-10-30 kl. 11.32.53

Gründerne skal bruke Facebook for å engasjere og bygge følgere, mens bloggen skal kommunisere det de ønsker å skape i Roald og synliggjøre prosessene. Men først Facebook. Huske på at en må snakke MED og TIL mennesker på Facebook, og hvordan en bør fremme innlegg for å nå følgere i kommunen sin.

Det aller viktigste er kanskje hva de skal oppdatere for å engasjere, noe vi testet på en lokal Jokerbutikk som kun hadde publisert reklametype innslag fram til jeg med humor og humør viste de andre muligheter. MANGE likes og kommentarer...og ikke minst solgte kaffe.

Joker Roald Trine Grung kurs

Joker Roald Trine Grung kurs

De har ikke lagt ut noe siden jeg var der sist uke, men de skal igang med Facebookkurset.noog da tenker jeg det blir fart på sakene. Humor funker alltid i sosiale medier, litt personlig og mindre reklame. Da når en ut og folk opplever det ikke som SPAM. Hvor ofte skal en publisere? Et spørsmål som går igjen overalt jeg reiser. Jeg pleier å si at hvis en evner å være litt kreativ, ha det gøy på jobb, vise akkurat det, så gjør det ikke ikke noe om det kommer et innlegg morgen og kveld, hver dag. Ja, hver dag. En til to ganger i uken har nesten NULL verdi.

Mennesker på nett

Det aller viktigste å huske på er at en snakker med mennesker i disse sosiale medier. Være seg Twitter, Instagram eller Facebook. Med det fokuset vil en sakte men sikkert vokse, skape følgere, som deretter blir kunder. Det å bare ha fokus på tradisjonell markedsføring fungerer ikke i det hele tatt. Lek, kos deg og underhold på Facebook. Det funker og er kjekt! Litt hver dag, vis oss hvem du/dere er! Viktig å ta et steg av gangen, øve seg og bare gjøre det. Rom var ikke bygget på en dag.

Det er en overgang når en driver bedrift å tenke i disse baner, og jeg ser lederne her hos Kuddle, hvor jeg er engasjert, synes det er snodig. Bilde av oss, igjen? Seriøst Trine?JA, sier jeg. Det må til, jeg vil se dere smile mot meg, skape troverdighet som de engasjerte gründere bak app'en dere er, de ansatte og alt det hyggelige dere gjør for dem. DET vil jeg se! Blant annet.

Foredrag og workshop

Det å holde foredrag og workshop om disse emnene gir meg så utrolig mye. Jeg fylles av energi når kunnskap deles på denne måten og i Giske holdt jeg på i seks timer den ene dagen. Uten å bli sliten. Jeg blir bare mer gira og derfor blir jeg ekstra glad når det dagen derpå tikker inn mail fra han som engasjerte med mange lovvord. Mente jeg hadde vekket hele kommunen med energien. Lov å bli glad da, for jeg vet jeg har mye energi. Og når de i tillegg føler at de lærer noe som de evner å bruke i hverdagen....da er pakken komplett. Det gledes!

Skjermbilde 2014-10-30 kl. 11.33.06

Skjermbilde 2014-10-30 kl. 11.33.06

Personligheter på Facebook

Facebook har blitt og er det viktigste sosiale mediet vi forholder oss til. Det finnes nok av andre steder å leke seg med dialog og kunnskapsdeling, men Facebook er definitivt det viktigste stedet. Ihvertfall for meg og mine kunder. Jeg har de siste to årene jobbet med utrolig mange kunnskapsrike mennesker som deler mer og mer på nettet, og ikke minst gjør mange av de dette uten at det koster dem noe. Skal en bruke mye penger på Facebookmarkedsføring? Noen ganger er det nyttig, men jeg heier forsatt på dialogen og engasjementet en evner å skape som bedrift. Være seg om den er stor eller liten. Alle kan kjøpe følgere, men jeg mener forsatt bestemt at samtalene er de viktige.

Samtaler? Hva mener du da, Trine?

Det å bruke Facebook som et sted å bygge brand, engasjere med kunnskap og personlighet, rett og slett være seg selv, er vesentlig. Det er så mange som ikke skjønner dette og tenker veldig tradisjonellt. Markedsføring som i alle år har vært gjort på en måte, i monologsform hvor bedrifter skryter uhemmet av seg selv, mister troverdigheten mer og mer. Vi vil se menneskene bak "stemmene" og bli kjent med brandet "fra innsiden".

Jeg setter "..." fordi det er nettopp dette mange ikke forstår. Når jeg blogger og oppdaterer Facebook som meg skaper det troverdighet. De som følger føler de blir kjent med meg og hva jeg står for og deretter er veien til at de blir kunder mindre. Jeg skaper synlighet for kunnskap og dermed vil en ofte velge meg som preferanse om en har fulgt meg over tid. En kan fort bli en snakkis om en evner å dele kunnskapen riktig og dermed kommer det flere til.

En av mine største utfordringer som blogger er å sette ord på kunnskapen min. Jeg har et så inderlig ønske å dele den, men innser at jeg er mer en snakker enn skriver. Men selv i snakkende form har jeg vanskeligheter med å forklare meg, jeg finner ikke ordene.

Det er kanskje vanskelig for mange å skjønne dette siden jeg lever av nettkurs og kunnskapsdeling, men det har tatt meg LANG tid å komme dit at jeg klarer å synliggjøre verdien i kursene og det jeg har lært meg etter 12 på nettet som blogger. Det å pakketere det jeg har mellom ørene var ingen enkel oppgave. Jeg gjør det meste på autopilot og ser med en gang hva jeg må gjøre når jeg "leker" meg på et sosialt mediet. Jeg jobber etter magefølelsen rett og slett. Har du det sånn?

Ingen er flinke til alt

Det ligger ikke for meg å lære meg ting ved å lese manualer opp og ned. Jeg må gjøre, teste og utføre over tid, først da føler jeg at jeg kan bidra til at andre skaper vekst. Det er klart jeg lytter og lærer av andre, men til syvende og siste er det magefølelsen min som styrer om jeg mener det eksperter sier er riktig.

Lenge brukte jeg denne bloggen kun for gøy, lekte meg med ulike tema og skapte mye debatt. Mange ganger kom debatten overraskende på meg, andre ganger ikke. Uansett debatter så handler det til syvende og sist om å stå for det en mener, være ekte og ærlig, være en kvinne som våger.

Det ønsker jeg å formidle til andre. Å tro på seg selv, stå trygt i den en er og ikke bry seg om hva andre måtte mene. Det gjelder og i sosiale medier. En kunde av meg skrev en fantastisk blogg om akkurat dette og den kan du gjerne lese her. Flotte Karina, hun er tøff hun og snakker om grundere som må tørre å være sitt eget mediehus!

Nå om dagen blir jeg inspirert av Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng. De har lansert nettkurs og bruker Facebook aktivt for å brande seg og det de står for. Viktig og veldig stas å jobbe med disse to, samt Carina. Sterke kvinner som vil noe og ønsker å bruke den kraften de har fått. Noen er flinke til å synge, andre er flinke til å gå på ski, noen evner å lede store selskaper bedre enn andre, og noen har sterkere åndelige evner. Ikke noe mer hokus pokus enn som så. Sjekk gjerne kurset dere HER. Legg igjen mailen og se gratiskurset.

Nå venter dynen før jeg skal heie sammen med hele gjengen hos Kuddle imorgen. Vi har passert 50 000 Facebookvenner og DET må vi markere. KJEMPESTAS!

IMG_1840

IMG_1840

Den takknemlige "selger"

Jeg sitter ved frokostbordet en tidlig mandags morgen. Smoothie er konsumert, kaffen lukter fortreffelig og her sitter jeg. Funderer over livet.Jeg har begynt med en greie som ser ut til å funke veldig bra for meg og det ønsker jeg å dele med deg.

Kanskje gir det deg noe i en travel hverdag, og det er så såre enkelt at det er nesten rart. Vi mennesker lever livene våre i et voldsomt tempo. Noen velger å bremse hele skuta og roe helt ned, noe jeg personlig har hatt fokus på det siste halve året, mens andre kjører på og presser seg til det ytterste. Jeg personlig ville rett og slett for mye over for lang tid....hodet kokte over hver eneste uke og sånn kan en ikke leve.

Mange har det sånn men altfor få stopper opp og roer ned. De kjører på helt til kroppen skriker etter oppmerksomhet og veggen står der rett foran nesen. En møter den med et brak og det er ikke en opplevelse en unner noen. Enn så lenge har jeg unngått veggen og lærer meg å lytte til indre stemmer for kroppen og hodet sier alltid ifra, men en må stoppe opp for å høre hva stemmene sier.

Jeg har i nesten to år jobbet intenst med nettkursene mine og det var ikke måte på hvor mye dette skulle ut til verden. Jeg hadde en million ideer om hvordan nettopp dette skulle foregå og helst skulle det hele skje innen en uke. Innen neste dag. Jeg blir så ekstremt energisk når jeg ser en visjon, ser en mulighet, og ønsker noe så inderlig. Lurer tidvis på om jeg er ved mine fulle fem hahahahaha. Ler godt.

#Alien

#Alien

I vår kjente jeg veldig på en tomhetsfølelse. Jeg hadde egentlig alt på stell og masse spennende møter. De beste kundene i kursene mine som hver eneste dag gir meg påfyll med sine spørsmål om ting de lurer på....men jeg følte meg ensom og tom likevel. Jeg savnet noe. Savnet en ro og tilstedeværelse i meg selv.

Jeg lyttet rett og slett ikke til min indre stemme før det nesten var for sent...... Jeg trengte kollegaer i hverdagen, for grunderlivet holdt på å spise meg opp. Jeg måtte ha noen som jeg kunne se IRL hver dag, som ønsket og trengte min kompetanse, så takk Gud for CEO Ole hos Kuddle  som ringte meg i sommer. Jobben der er perfekt for meg og jeg stortrives de tre dagene i uken jeg er der!

Men mest av alt vil jeg takke kundene mine. De som har kjøpt nettkursene mine (facebookkurset og bloggkurset). Jeg tror ikke de vet hvor mye det betyr for meg at de ønsker å jobbe med meg, lære av meg, via nettet. Jeg har hatt så mange tøffe stunder de siste fem årene og derfor vet jeg å sette pris på ting nå, mer enn noen gang.

Jeg har fokus på å lytte til min indre stemme og hva den forteller meg. Hva som er bra for meg og ikke. Kjenner jeg at "dette vil jeg ikke" så gjør jeg det heller ikke. Jeg er forsatt et JA menneske men øver meg på å bli et TJA menneske. Vi må ikke si JA til alt, sliter du med det? Jeg gjør.

Men tilbake til dette jeg ønsket å dele med deg. Jeg har fokus på takknemlig og derfor dette innlegget. Hver morgen passer jeg på å tenke på tre ting jeg gleder meg til denne dagen, og hver kveld før jeg sovner tenker jeg på tre ting jeg satte pris på ved den endte dag. Jeg fikk dette tipset fra en god venninne og jammen gjør det ikke noe med fokuset. En fokuserer positivt og i takknemlighet. Det gir hjernen noe og jeg kjenner at det gir meg personlig noe. En form for indre positiv meditasjon og det gleder meg. Virkelig, bare prøv!

 • Morgen: Tre ting du gleder deg til denne dagen

 • Kveld: Tre ting du satte pris på som skjedde denne dagen

IMG_0620.JPG

IMG_0620.JPG

Igår kveld fikk jeg en så hyggelig mail fra ei som nettopp har begynt på Facebookkurset. Jeg ble så glad og tok hennes mail med på min takknemlighetstale samme kveld. Jeg vil gjerne takke alle kundene mine. De gjør dagene bedre, de gjør at jeg føler jeg kan bidra ekte for å hjelpe andre, og de forstår at en gründer trenger å puste av og til.

De er rett og slett en herlig gjeng som jeg har i egne grupper på Facebook. Det er min kundeservice og jeg ville vie et helt blogginnlegg til de. Fordi de fortjener det, rett og slett. Mange av de er rause og deler sine tanker om det å jobbe med meg HER og HER. Jeg setter stor pris på det, virkelig!

Hvordan selge via en nettside

Det er mange som lurer på hvordan de kan tjene penger på blogg. De fleste som ligger på blogg.no er alle finansiert av reklame på siden. Det er så kjedelig, synes jeg, og en lite kreativ måte å drive en blogg på. Det er mye bedre å utnytte mulighetene som ligger på nettet og alt starter da med en blogg og nettside, en og samme sak. Ikke to sider, de skal være på sammen side.

De fleste som blogger er den gruppen som er unge og såkalte rosabloggere. De utnytter muligheten de har svært dårlig. Nesten lik null faktisk. Mange av de har ufattelig mange lesere uten at de ivaretar muligheten trafikken gir utover annonser og noen affiliatelinks. Dette er så dumt og alt handler om lite kunnskap. Jeg sier ikke jeg sitter på all kunnskapen men jeg ønsker å bidra med det jeg kan.

Noen ting er selvfølgelige når det gjelder nettsiden/bloggen:

 • Enkelt å forstå budskap

 • Rene linjer

 • Rent design

 • Lastehastighet/kjapp server/lav pxl på bilder

 • IKKE masse flashy design

 • Ikke for lange saker

 • Søkemulighet

 • Mobil og nettbrettvennlig (progressivt design)

Utover dette er det noen elementer som MÅ på plass. Si du begynner å få en del trafikk til nettsiden din men du aner lite om hvem det er. De dumper innom, leser litt og hopper ut igjen. Du har ingen mulighet å kontakte de utover via innlegg, ergo er verdien din nesten lik null, sånn egentlig. Nettavisen skaper verdien for de selger annonsene på trafikken på siden din (her på blogg.no).

Men.

Hvis du for ekspempel oppfordrer til at lesere skal legge igjen mailen sin, da kan du kontakte de i etterkant. Mange har nyhetsbrev funksjon men få utnytter de mulighetene som ligger der. Men installer det på bloggen din og gi leserne noen av dine egne tips rundt ditt tema og vips....du har noen du kan maile personlig når du skal dele mer kunnskap om det du kan. Jeg bruker Campaign Monitor. Mailchimp er en annen som bra.

Over ser du noen andre elementer som bør være på plass. Tok med de fire siste om en blogger som bedrift (noe alle bedrifter bør gjøre om de skal følge med i tiden og gjøre bedriften sin mer attraktiv). Det er en selvfølge for generasjonen som vokser opp nå selvom flertallet er jenter. De som blogger skjønner ofte ikke helheten og blogger som "alle andre gjør". Jeg ser ofte etter de som tenker nytt og blir DA inspirert. En som har gjort stor suksess via nettet i USA er Jeff Walkerog jeg elsker nettsiden og designet hans. Virkelig!

Og hva ser en i headeren hans? Ganske riktig. Legg igjen mailen din og han sender deg GRATIS godsaker.

Skjønner du hva jeg mener? Håper det. Hvis du lurer på noe mer så legg igjen en kommentar og jeg skal svare så godt jeg kan. Ønsker bare å bidra for at flere skal se mulighetene og ikke "bare gjøre som alle andre". Nettside og hvordan de skal bygges opp for å utnytte ting mest mulig er ikke lett....en programmerer kan lite om det utover å sette opp selve siden. Mange som brenner seg på det gitt.

Jeg har ikke mail på denne bloggen men det kommer. Skal jobbe med det nå! Sjekk gjerne Trine Grung.no. Der kan du legge igjen mailen og se mitt gratiskurs! Setter stor pris på deling på Facebook!

DU KAN GODT LEGGE IGJEN MAILEN I DETTE FELTET OG FÅ SE BLOGGKURSET MITT GRATIS. 3 VIDEOER VENTER PÅ DEG!

Name

Email

JEG VIL SE GRATISKURSET