Hvordan selge via en nettside

Det er mange som lurer på hvordan de kan tjene penger på blogg. De fleste som ligger på blogg.no er alle finansiert av reklame på siden. Det er så kjedelig, synes jeg, og en lite kreativ måte å drive en blogg på. Det er mye bedre å utnytte mulighetene som ligger på nettet og alt starter da med en blogg og nettside, en og samme sak. Ikke to sider, de skal være på sammen side.

De fleste som blogger er den gruppen som er unge og såkalte rosabloggere. De utnytter muligheten de har svært dårlig. Nesten lik null faktisk. Mange av de har ufattelig mange lesere uten at de ivaretar muligheten trafikken gir utover annonser og noen affiliatelinks. Dette er så dumt og alt handler om lite kunnskap. Jeg sier ikke jeg sitter på all kunnskapen men jeg ønsker å bidra med det jeg kan.

Noen ting er selvfølgelige når det gjelder nettsiden/bloggen:

  • Enkelt å forstå budskap

  • Rene linjer

  • Rent design

  • Lastehastighet/kjapp server/lav pxl på bilder

  • IKKE masse flashy design

  • Ikke for lange saker

  • Søkemulighet

  • Mobil og nettbrettvennlig (progressivt design)

Utover dette er det noen elementer som MÅ på plass. Si du begynner å få en del trafikk til nettsiden din men du aner lite om hvem det er. De dumper innom, leser litt og hopper ut igjen. Du har ingen mulighet å kontakte de utover via innlegg, ergo er verdien din nesten lik null, sånn egentlig. Nettavisen skaper verdien for de selger annonsene på trafikken på siden din (her på blogg.no).

Men.

Hvis du for ekspempel oppfordrer til at lesere skal legge igjen mailen sin, da kan du kontakte de i etterkant. Mange har nyhetsbrev funksjon men få utnytter de mulighetene som ligger der. Men installer det på bloggen din og gi leserne noen av dine egne tips rundt ditt tema og vips....du har noen du kan maile personlig når du skal dele mer kunnskap om det du kan. Jeg bruker Campaign Monitor. Mailchimp er en annen som bra.

Over ser du noen andre elementer som bør være på plass. Tok med de fire siste om en blogger som bedrift (noe alle bedrifter bør gjøre om de skal følge med i tiden og gjøre bedriften sin mer attraktiv). Det er en selvfølge for generasjonen som vokser opp nå selvom flertallet er jenter. De som blogger skjønner ofte ikke helheten og blogger som "alle andre gjør". Jeg ser ofte etter de som tenker nytt og blir DA inspirert. En som har gjort stor suksess via nettet i USA er Jeff Walkerog jeg elsker nettsiden og designet hans. Virkelig!

Og hva ser en i headeren hans? Ganske riktig. Legg igjen mailen din og han sender deg GRATIS godsaker.

Skjønner du hva jeg mener? Håper det. Hvis du lurer på noe mer så legg igjen en kommentar og jeg skal svare så godt jeg kan. Ønsker bare å bidra for at flere skal se mulighetene og ikke "bare gjøre som alle andre". Nettside og hvordan de skal bygges opp for å utnytte ting mest mulig er ikke lett....en programmerer kan lite om det utover å sette opp selve siden. Mange som brenner seg på det gitt.

Jeg har ikke mail på denne bloggen men det kommer. Skal jobbe med det nå! Sjekk gjerne Trine Grung.no. Der kan du legge igjen mailen og se mitt gratiskurs! Setter stor pris på deling på Facebook!

DU KAN GODT LEGGE IGJEN MAILEN I DETTE FELTET OG FÅ SE BLOGGKURSET MITT GRATIS. 3 VIDEOER VENTER PÅ DEG!

Name

Email

JEG VIL SE GRATISKURSET