Logiske ordtak du vil ha i livet ditt

Denne uken har vært den beste uken på lenge. Eller, egentlig har jeg bare bra uker for tiden, men den siste var veldig bra. På en skala fra 1 til 10 lander vi på en 9, ergo bra!

Jeg kom i går kveld over en video på TikTok. Den ga så mye mening at jeg ønsket å dele den med deg. Det er appen Calm (meditasjons-app) som delte den og ga så mye mening at skriveiveren tok overhånd. Ordtakene kommer i syv deler og alle kan jeg relatere til eget liv.

Kanskje du, eller noen du kjenner, trenger å høre dette i dag? Hva vet jeg? Her er videoen og min livstolkning basert på den:

1.Inngå fred med din fortid, så den ikke ødelegger din nåtid

Dette er det så mange som sliter med, inkludert meg selv. Fred med fortiden. Den vi ikke får endret. Jeg gikk på EQ Institute i tre år for å jobbe meg gjennom fortiden, men også for å bli bedre kjent med meg selv. Hvor ofte setter vi oss ned og reflekterer over hvem vi er og hva vi trenger i livet for å ha det bra?

Jeg gjorde aldri det før, men disse tre årene endret hele meg. Eller startet mange prosesser i meg som var viktige. Jeg var bevisst på at jeg trengte endring, bli fortrolig med elementer i fortiden jeg ikke kunne endre, men også forståelse av hva slags fremtid jeg trengte for å ha det bra.

Disse årene ga meg ro i mitt indre, bevisst på hvor jeg ville og hva jeg selv måtte gjøre, hver dag, for å ha det bra. Min virkelige endring startet med de tre årene, jobben etterpå har jeg gjort selv. De rundt meg merker det hver eneste dag. Jeg er bare glad nå, så reisen har virkelig vært verdt hvert eneste steg.

2.Hva andre måtte mene om deg betyr ingenting

I flere år brukte jeg mye tid på å lytte til alle andres meninger. For eksempel ble blogglivet lenge ødelagt fordi andres meninger det jeg lyttet til. Jeg ble usikker og gjorde at jeg lenge sluttet å dele på min vei. Skrivelysten avtok og jeg trakk med vekk.

Jeg søkte alltid råd fra andre FØR jeg lyttet til meg selv, og min egen indre stemme hvisket ikke en gang til meg. Mitt indre kompass var på ville veier. Alt var kaos og lenge bråstoppet jeg alt. Veien til å bli trygg på at mine meninger var mine meninger og hva andre måtte mene om dem var deres mening tok tid.

Jeg rømte lenge vekk fra alt. Hadde kun et få knippe gode venner, mine barn, min familie rundt meg. Takket nei til alt, spesielt mediene, fordi jeg orket ikke å stå i alt kaoset. Jeg gikk fra å være trygg på meg selv til å bli usikker. På alt.

MEN.

Jeg skjønner i dag at JEG måtte endre meg. Endre hvordan JEG kommuniserte til andre, og kommuniserte til meg selv. Jeg ble ofte misoppfattet fordi jeg hadde en direkte kommunikasjonsform. Jeg måtte velge å se hvem jeg pratet med og hvordan JEG skulle kommunisere til dem. Jeg tok ansvar ,og da jeg selv så det kunne jeg gjøre endringer. Litt og litt.

3.Tiden leger nesten alle sår

Dette er vanskelig når en står midt i stormen og tankekaoset tar overhånd, men ikke mindre sant av den grunn. For indre sår trenger et plaster, men de aller fleste sår leger til slutt. Noen blir til arr og de kan en vise omtanke og velge å se på dem som minner fra fortiden.

Jeg tenker på sårene sånn og streber ikke lenger for å endre noe jeg ikke får gjort noe med. Alltid husk damer: dårlig samvittighet kan ikke brukes til en dritt. Jeg har hatt mye av det opp gjennom årene, selvom mange trodde jeg var laget av stein.

4.Ingen kan skape din egen lykke

Dette skjønte jeg først når jeg bråstoppet livet i 2016. Jeg måtte selv ønske og velge endring, se det selv og så gjøre stegene. Jeg har over tid, nå fem år senere, endret mye.

Jeg har ikke lenger negativt stress i livet mitt, har endret hele min arbeidshverdag (takk Fellesskapet, dere vet hvem dere er) , omgir meg kun med mennesker som gir meg energi, endret kostholdet, går masse turer i frisk luft, ser mennesker FØR jeg prater og tar ikke lenger plass på samme måte som før.

Jeg er veldig glad i nye Trine og har aldri hatt det bedre. Det har vært en jobb men jammen kan jeg si det høyt med stolthet i stemmen.

5.Ikke sammenligne deg med andre, du vet lite om deres liv

Med dagens sosiale medier er denne en onde. Vi ser tilsynelatende lykkelige mennesker over alt, uten at vi vet noe om hvordan de egentlig har det. Her har jeg forsatt en jobb å gjøre, heldigvis, for jeg kan ta meg i å ønske meg noe som jeg opplever andre har.

Ofte, for meg, handler det om kunnskap. Eller opplevelsen av mangel på kunnskap. Jeg følger en del flinke folk på TikTok for eksempel. Flinke fagfolk innen personlig utvikling og innen helse og dette kommuniserer de på en super informativ måte. Jeg kan tenke at jeg skulle ønske jeg fikk det til på akkurat samme måte. Gangner meg ikke nevneverdig men jeg forsetter med det.

Jeg vet hvor dette kommer fra og det er utdannelse. Jeg har ikke den rette utdannelse, selv om jeg har lest mer enn noen de siste 10 årene, men oppveksten min ble knyttet til hvor viktig utdannelse er. Uten papirer på det en påstår så kan en det liksom ikke. Jeg jobber med det, for jeg vet i hjertet mitt at jeg kan mye, men det er ikke alt jeg våger å si høyt. ENDA! Men det kommer, sakte men sikkert.

6.Stopp å tenke så mye, du må ikke eie alle svarene

Denne gjenspeiler jo veldig den forrige og det jeg skrev der. Det er mine tanker som fortellere jeg at jeg ikke kan nok, selv om jeg vet jeg kan mye. Hjernen og tankene våre er jo som resten av kroppen. De må begge trenes, både hjernen og tankene, masseres og tøyes, for å fungere. Pluss hjernen må ha omega 3 for å fungere. Hver celle i kroppen trenger det, spesielt hjernen.

Det merker jeg veldig godt etter jeg fikk et bra omega 3 tilskudd i kroppen, at hjernen har gjort endringer. Jeg er aldri hjernetrøtt lenger og det gjør meg mer fokusert. Derfor elsker jeg jobben min, jeg jobber med testbasert Omega3.

Men vi alle strever etter svar hele tiden og tenker oss i hjel. La oss alle jobbe for å stoppe tankekjøret, det er jo tross alt bare tanker og vi må trene dem for at de skal minske i omfang.

7.SMIL

Dette er den siste og jeg smiler i det jeg skriver det. For jeg smiler mye nå. Jeg våkner med et smil og legger meg med et smil etter jeg har skrevet ferdig dagboken min. Hver dag skriver jeg dagbok om mine indre prosesser og hvordan dagen min var. Anbefaler alle å gjøre det, så hyggelig å lese som årene går.

fem års dag.jpeg

Jeg kjøpte meg denne og har skrevet hver dag i tre måneder nå. Gir meg ro før jeg skal legge meg og skaper tilstedeværelse her og nå. Setter mer pris på hver dag og det gir meg god refleksjon. Anbefaler!

Så smil hver dag og kanskje du eller noen du kjenner går igjennom en vanskelig fase og trengte dette innlegget? Hva vet jeg, jeg liker bare å dele og har gjort det på internet siden 2004. Så mange år med denne bloggen, om fire år har den 20 års jubileum. TENK DET!

Lag deg en god helg med dine og ikke minst kos dere på 17 mai. Jeg er stolt over at den dagen feirer jeg med eksen og Mette, hans nye samboer, og sammen har vi det veldig hyggelig. Det gjør også at jeg smiler, at vi har fått til det.

Trine