Lær av de dårlige periodene

Ordtaket sier: Etter en nedtur kommer det alltid en opptur. Det er mange som har fulgt denne bloggen i flere år, tusen takk forresten, og jeg har alltid delt fra livets opp og nedturer.

Jeg har flere ganger skrevet om vanskelige perioder, men også hva jeg lærte av dem. Læringen kommer jo som oftest i etterkant, DESSVERRE, for når en står midt opp i det og livet koker….da er det ofte kun det en ser.

Og tro du meg, jeg har hatt nok av nedturer.

trine+grung+080519+(1).jpg

Venninner spør meg ofte, hvordan jeg igjen og igjen finner entusiasmen min og reiser meg igjen. Akkurat det har jeg ikke gode svar på men jeg NEKTER å la meg velte.

Jeg husker enda julen for tre år siden. I tre timer gikk rundt Drammenselven og bare gråt. Forstod ikke hva livet egentlig ville fortelle meg og følte meg skikkelig alene om alt. Ensomheten spiste meg opp og jeg visste ikke opp ned på noe.

Jeg skrev innlegget “Den ensomme juletiden” som TV 2 nyhetene valgte å lage en sak av…som dessverre ble en sak om det å være alene i julen. De misforstod hele ensomheten.

Jeg er ikke alene.

Da jeg så saken på TV skjønte jeg hva jeg skulle lære…..jeg måtte selv se at ensomheten lå i meg og var ikke styrt av antall mennesker rundt meg. Ergo hvis jeg ønsket endring måtte jeg selv endre det.

Forstår du hva jeg mener?

Jeg er mye alene men jeg nyter å være alene. Jeg jobber mer fokusert, får mer overskudd og elsker tiden jeg har for meg selv. Ergo jeg har i dag tatt grep for at jeg ikke skal ha den følelsen mer.

Er en ensom inni seg, må en selv begynne å jobbe med å finne ut av hva en trenger i livet sitt for IKKE føle seg ensom. Det gjorde jeg.

Jeg satte meg ned og skrev. Mye. Hva jeg ville ha mer av i livet mitt, hva jeg ikke ville ha i livet, hva gir meg mening, ting som gleder meg og ikke minst når jeg føler jeg meg skikkelig glad. Ingen lett oppgave og jeg gikk mange runder med meg selv.

Jeg endte opp med en liste, og utover familien min og nære venner jeg har gode samtaler med, står det følgende på min liste:

  • Fysisk aktivitet (derfor #helseprogram2019)

  • Gjøre noe for andre (derfor støttekontakt)

  • Spise riktig for min kropp (derfor #helseprogram2019)

  • Jobbe med noe jeg engasjeres av (derav fokus på helse, som jeg elsker)

  • Jobbe i et engasjerende team (derav Fellesskapet)

  • Leve av bloggen min ( check 2019 )

  • Bygge selskapene jeg holder på med (to stykker nå)

Det står mer på listen men jeg begynte der.

Ingenting gir meg mer enn en topptur i fjellet. Den følelsen når jeg har norsk natur rundt meg, og at jeg kom meg opp, er ubeskrivelig. Det trenger ikke være den høyeste eller bratteste toppen, men mestringen er enorm. En kropp som smiler og er glad…det gjør meg glad og gir meg et sinn som smiler. Hver dag.

Har du laget din liste? Trenger du en?