Viktig å hele tiden se på hva en lærer!

Den siste uken har jeg jobbet fra Gran Canaria. En uke hvor jeg i utgangspunktet hadde planlagt å dra alene.  Jobbe fokusert og strukturert, trene litt hver dag og roe helt ned. I siste sekund var det ei jeg jobber med digitalt som "kastet" seg med og jeg jublet. Yes, nå kan vi jobbe enda mer sammen, tenkte jeg. Men lyttet jeg til meg selv og holdt meg til min egen plan?

Nei, jeg gjorde ikke det og jeg angrer ikke på tiden jeg hadde i varmen med denne kollegaen, men jeg fikk ikke jobbet slik jeg hadde planlagt. Det er planen jeg har laget for meg selv som er viktig i den fasen jeg er i nå. Det er den som løfter meg videre og gjør meg så sinnsykt fokusert akkurat nå. Trodde jeg.

Hvor ofte gjør vi ikke dette i livet? Ikke lytter til oss selv og gjør ting fordi en ønsker å hjelpe andre, være tilstede for andre og være en såkalt peoplepleaser? Altfor ofte. Jeg sier ikke jeg var det når min kollega ble med på tur, men det ga meg mange tanker etter at vi dro fra Gran Canaria.

Selvom vi grisekoste oss på et nydelig sted ikke langt fra Meloneras, så fulgte jeg ikke planen min. Fokuset endret seg og det ble en litt annen tur. Det er helt greit, men viktig å tenke igjennom læringen for hvordan jeg andre ganger skal lytte til planen jeg har laget meg.

Vi alle lar oss påvirke av andre meninger og oppfatninger, uansett hvor velmenende de er, og dette blir et viktig fokus i Kvinner som våger. Hvordan våge å lytte til hva vi faktisk vil og sette grenser deretter? Det er ufattelig vanskelig for så mange, meg selv inkludert.

Dette lærte vi masse om på skolen jeg har gått, EQ Institute:

  • Evnen til å få kontakt med egne følelser

  • Håndtere egne følelser

  • Kunne motivere meg selv

  • Kunne oppfatte følelser hos andre

  • Kunne skape og beholde gode relasjoner med andre.

Vi søker alle bekreftelser hele tiden. På at vi er bra nok og det vi gjør er viktig på en aller annen måte. Derfor var det viktig for meg å ha med kollega, for å få en bekreftelse på at Kvinner som våger nettkurset mitt blir bra nok.

Det fikk jeg virkelig bekreftet og derfor var det likevel viktig å ha henne med på tur. Jeg fikk ikke jobbet like mye som jeg hadde tenkt, men det jeg lærte var allikevel viktig. Jeg kunne jeg hatt fokus på "irritasjonen" over ikke få jobbe som jeg hadde tenkt, men jeg velger heller å ha fokus på hva jeg lærte av prosessen. Det ble masse. Skøjnne du forskjellen? Veldig viktig for meg! Mer får du på mail helt gratis om du legger igjen mailen i boksen under: