Jeg er så stolt av dette Oprah! Takk!

Årene FLYR og det er allerede seks år siden denne videoen under ble laget i samarbeid med Innovasjon Norge og Region Stavanger. Allerede i 2007 var jeg hovedgjest hos Oprah Winfrey i et program hun kalte "Moms around the world". Her ble en mamma fra Grønland og jeg presentert samt laget en video-presentasjon fra våre hjemland.

Vi gjestet begge sofaen hennes i Chicago og fikk kose oss på suite med beste oppvartning av hennes team hele uken vi var der. Det er altså ti år siden jeg var der første gang. En opplevelse å være der på alle måter og ikke minst at Norge ble valgt ut.

De fokuserte veldig på alle de mulighetene vi som mødre har i landet vårt, familiepolitikken  og ikke minst at den gangs Statsminister Jens Stoltenberg ringte meg personlig før avreise. Han ville gi meg full oppdatering på hvorfor familiepolitikken vår ble som den ble her på berget. Rett og slett en stor opplevelse, som jeg gledelig kom over igjen i dag når jeg tittet innom Youtube kanalen min. Fader så heldig jeg har vært opp gjennom tidene!!

Videoen jeg så på Youtube i dag var ikke fra denne gangen jeg var med i showet, men da jeg ble invitert tilbake i 2011 for å delta i programmet hvor Oprah skulle takke for seg. Hun la ned programmet, mitt favorittprogram gjennom tidene, etter hele 25 år på skjermen. Hun holdt jammen koken lenge og enda har hun ikke gitt seg. Nå jobber hun med programmet "60 Minutes" har jeg fått med meg....en dame virkelig å strekke seg etter. Virkelig en Kvinne som våger!

I 2011 ble jeg kontaktet av henne team for å lage en videosnutt fra et ikonisk sted i Norge og jeg valgte Prekestolen utenfor Stavanger. Jeg er jo fra byen og har flere ganger tatt turen opp dit. Vel lenge side nå, må sies, men en flott tur er det virkelig!

Den gangen prosjektledet jeg, i samarbeid med Region Stavanger og Innovasjon Norge, en "bakom film" da vi laget Oprah-klippet til finaleshowet henne. En morsom opplevelse og plutselig kjente jeg savnet etter å produsere kreative ting foran kameraet igjen. Bruke energien min foran kamera igjen. Til å inspirere andre, være en kvinne som våger igjen, og gjøre ting som ikke alle andre tørr å tenke på engang. Jeg har vært litt i dvale, ligget på lading, men kjenner jeg er klar til å tenke nye tanker igjen.

Jeg er stolt over å ha fått dette til og hvorfor skal en ikke det? Sikkert delte meninger om opptredenen, det jeg sier eller måten jeg sier det på, men FY FLATE så moro. Virkelig noe å fortelle barnebarna om. Lenge filmet jeg og laget videoer av hverdagen min, og publiserte det på Youtubekanalen jeg opprettet i 2006.

Problemet var vel at jeg var noe tidlig ute, noe pressen koste seg over å fokusere på. Ingen forstod greien med å filme seg selv og lage videoer i 2007-2008, noe som idag er helt vanlig. Jeg var vel noe tidlig ute, kan man si, uten at jeg skal ta på meg æren over filmingen over. Det ble gjort av proffe folk, heldigvis.

Ville bare i dag dele noe jeg er stolt over. Sånn skikkelig stolt over å ha fått til. Noe jeg skapte helt på egenhånd uten mange heiarop fra folk rundt, for veldig få skjønte hva jeg egentlig holdt på med på denne bloggen før "det tok helt av" med blogging for noen år siden. Jeg har blogget i over 14 år nå...det er lenge og MYE deling av hverdagsting. Heldigvis (og noen ganger ikke) har jeg slettet mye av det tidligste innholdet. Jammen mye rart jeg publiserte i starten hahahaha. Men har jammen hatt mye moro med denne bloggen og.

Tusen takk for alle de som lenge har fulgt meg på reisen! Den er på langt nær over.....hodet jobber mye om dagen. Hva skal mitt neste sprell være? Hm, tenke tenke. Kjenner jeg trenger å sprelle og våge litt igjen!

Se gjerne flere videoer her eller les mer på Oprah sine sider her.