Ulpotha- en reise til Sri Lanka

Dette er et LANGT innlegg, men jeg tror det er verdt å lese. Håper du blir inspirert og kanskje deler det videre med dine. Jeg anbefaler Ulpotha og denne delen av Sri Lanka på det varmeste. Skrev dette innlegget mens jeg var der: I skrivende stund er jungel-lyder musikken i mine ører. Gresshopper busser, fuglene kvitrer, apene uler og de innfødte har samtaler jeg ikke forstår. Men de ler mye og det høres ut som de koser seg skikkelig.

Jeg måtte bare skrive dette blogginnlegget mens enda jeg er i Sri Lanka, for denne atmosfæren og inspirasjonen som omgir meg akkurat nå har jeg aldri opplevd maken til. Det er rett og slett helt magisk.

trinegrung ulpotha 4

trinegrung ulpotha 4

Ulpotha village er bygget fra grunnen ved en tilfeldighet. Eier kjøpte noe mark, som han egentlig skulle bruke til eget sommersted, men tilfeldigheter gjorde til at det ble interesse fra hele verden å komme hit.

Yoga og arjuveda-behandlinger med unik personlig oppfølging ble satt på agendaen, økologisk mat dyrket av egen jord, siden det ikke er strøm her....og vips, et helsesenter ble bygget. Og er i stadig utvikling.

trinegrung ulpotha 3

trinegrung ulpotha 3

Jeg ble invitert med av Vibeke som var her for 7 år siden. Jeg pratet med henne etter den første turen og sa jeg ønsket å høre mer om hun skulle hit igjen. Det tok 7 år, men nå er vi en gruppe på 7 fra Norge.

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, jeg har så mye på hjertet. Det er klart før en reiser til et sted som dette kan en velge å bruke tid på å grue seg til å bo midt i jungelen med både aper og andre dyr boende i dusjen.

En kan velge å la seg stresse av å sove ute uten å vite om noe vil prøve å komme seg under nettingen. En kan fokusere på mye "negative"tanker og la det stjele energien gjennom hele livet, men hvorfor bekymre seg på forhånd når en ikke aner hvordan det egentlig blir?

Det var en lang, men fin, flytur hit med Emirates. Personlig synes jeg tiden fløy når jeg hadde egen TV med gode filmer. Vel framme i Colombo tok det nesten 3 timer i bil for å komme ut til jungelen.

Ikke et sekund hadde jeg tenkt på at vi skulle sove ute uten vegger med kun netting rundt oss. I en hytte med kun tak over hodet. Øreplugger var en del av bagasjen samt hodelykt, siden solen går ned i seks tiden og da blir det SVART. Det er ikke strøm her, men hele villagen lyses opp av koselig parafinlamper som de henger ut på etttermiddagen. Utrolig koselig.

trinegrung ulpotha 1

trinegrung ulpotha 1

Første natten under nesten åpen himmmel sov jeg som en stein etter kun 1 time på øret under den 12 timer lange flyturen. Jeg forsov meg til og med til morgenyoga som starter hver dag klokken 0800. Geoff McKencie er yogainstruktøren vår og han kommer fra Vancover.

Han er den beste instruktøren jeg noen gang har jobbet med og han er allerede invitert til Norge. Gjett om det blir yogakamp med han da??? FOR en fyr, jeg kaller han Jesus. Kunnskapsrik og en genuint hyggelig fyr. Hver morgen og ettermiddag både trener og lærer han oss opp i Aschtanga yoga og jeg er hekta. Utrolig bra trening, både mentalt og fysisk.

trinegrung ulpotha 8

trinegrung ulpotha 8

For meg er det beste med yoga den mentale biten. Jeg blir mentalt sterk av det og det skaper en form for balanse i meg som jeg har alltid har savnet. Dette er sikkert ulikt for alle, men det er hovedgrunnen til at jeg liker denne formen for trening.

Jeg har alltid slitt med å roe ned, slitt med å se meg selv i alle vinkler, og ikke minst aldri vært skikkelig glad i meg selv.

Med hånden på hjertet så blir jeg et bedre menneske av å gjøre dette og derfor er Sri Lanka en viktig del av min reise i livet. Jeg har aldri hatt det bedre enn akkkurat nå, forutenom når mine barn kom til verden.  De to er det eneste jeg savner og jeg håper jeg får ta de med meg til neste år. For jeg skal tilbake hit, uten tvil!

trinegrung ulpotha 5

trinegrung ulpotha 5

I tillegg til yoga har vi valgt et syv dager behandlingsprogram som inkluderer massasje og arjuvedabehandlinger. Dette hadde jeg aldri hørt om før men jeg kan ihvertfall si at mye har skjedd med meg disse dagene.

Jeg sover MYE bedre, huden stråler og leddene er helt fine. Tarmene mine trengte pause fra mat som forstyrrer og derfor er maten her til stor hjelp.

Alt økologisk og vegetarisk og HELT FANTASTISK!

Maten lages fra bunnen av og de legger mye sjel i maten. Både hvordan den tilbredes og ikke minst smaker. Jeg kjenner meg lettere i kroppen og klarere til sinns. Jeg ligger på lading mange timer for dag og jeg skal aldri reise på en tradisjonell charterferie igjen.

Aldri!

DETTE er ferie for sjel OG sinn. Ro og balanse. Ikke en turist i sikte og ei heller noe sted å handle utenom hos den lokale skredder som kommer innom annenhver dag.

trinegrung ulpotha 2

trinegrung ulpotha 2

Dagene er ganske like her nede. Står opp tidlig, spiser litt banan og drikker kokosvann i Caddyen (frokosthytten) før yoga starter i Shalla klokken åtte. Deretter er det behandlinger fra 10-12 (for min del var det mine tider) for så å nyte solen en stund.

Lunsj er ved 1230 tiden og yoga igjen på ettermiddagen klokken fem. Middag er klokken 1930 og så er det sengen fra rundt klokken 2130. Fokuset er på å skape stillhet i deg selv ved meditasjon, yoga, arjuveda og søvn. OG det funker!

trinegrung ulpotha 6

trinegrung ulpotha 6

Dyrene som kretser rundt tenker en ikke over. Apene bor rundt hyttene, krypdyrene er det mange av og andre smådyr likeså, men jeg velger å blokke det ut. Leve i ett m naturen og prøve å ikke tenke på det. Opplevelsen i seg selv er så enorm at jeg skal ikke la noe frarøve meg denne reisen.

Jeg trengte den og kroppen min skrek etter oppmerksomheten. Det er nytelse i hvert åndedrag og om et år skal jeg tilbake. UTEN TVIL! En gang i året skal kroppen min renses med arjuvedabehandlinger og det kan du lese mer om her. Lege følger oss nøye og opplegget legges til rette for hver enkel.

trinegrung ulpotha 7

trinegrung ulpotha 7

Takk til Pauline for de mest fantastiske massasjestunder og samtaler. Suzi for plettfri gjestgiverhet. Sujatha for de beste arjuvedabehandlinger og Dr. Srilal for god oppfølging. Vasanta sendes en klem for å ha passet på hytten vår og han bodde i hytten ved siden av.

En siste takk til Geoff for din innsikt, velvillig deling av kunnskap og ikke minst gode samtaler under oppholdet. Jeg savner dere allerede i det jeg skriver dette innlegget når det er tre dager igjen. Jeg har aldri hatt en bedre ferie.

Takk Vibeke for at du delte opplevelsen med flere.

11159993_10206625162247394_6318046751129411020_n

11159993_10206625162247394_6318046751129411020_n