DIGG torskegryte
Med travle dager er det en ting som er et must i mitt hus og det er Adams Matkasse. Ikke sponset innlegg dette, må sies, kun fordi jeg virkelig sparer tid og energi på å få middager rett hjem i en kasse.
Jeg bygger to AS hvor Fellesskapet med teamet mitt står i fokus. Les mer om det her: https://www.fellesskapet.online/start-din-egen-business
Dette krever mye av min tid og derfor er kassen virkelig et must for meg og igår laget vi denne gryten datteren min og jeg. SÅ god og SÅ enkel. Sunn er den også, fri for gluten og melk. Lages på 20 min.
Ingredienser 2 personer:
1 stk sjalottløk
1 stk gulrot
300 g sellerirot
1 pakke red curry paste
1 pakke fiskebuljong
1 stor boks kokosmelk
200 g lettsaltet torskefilet
Tilbehør
150 g jasminris
½ stk lime
Basisvarer
olje
salt pepper
glutenfri soyasaus
Dette gjør du
Skrell og finhakk sjalottløken. Skrell gulroten, og kutt skallet av selleriroten. Kutt grønnsakene i terninger. Tilbered risen som anvist på pakken.
Rød currygryte: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 1 i omtrent 2 minutter. Ha i 1 ts av currypasten, og stek videre i 1–2 minutter. Rør inn fiskebuljongen og kokosmelken, og kok opp. Skyll og tørk fisken, og skjær den i terninger. Ha fisketerningene i gryten, og la dem trekke på middels varme i omtrent 4 minutter.
Smak til gryten med pepper og eventuelt litt soyasaus eller salt, og mer currypaste. Kutt limen i båter, og smak til med saft fra limen.