Serietips TOPP 10

Den siste uken har vært surrealistisk på så mange plan. En blir helt apatisk i disse tider og vet likesom ikke opp ned på noe. Jeg, som vanligvis er effektiviteten selv, kjenner passiviteten vinner, enn så lenge. Så mye konsekvenser dette får for så mange og jeg kjenner mange selvstendig næringsdrivende med enkeltpersonsforetak som virkelig er fortvilet.

MEN vi får gjøre det beste ut av det alle mann. Flere har spurt meg på Instagram om jeg ikke kan lage et innlegg med serietips siden jeg er seriehai. Det betyr at jeg elsker serier og ser omtrent ikke “vanlig” tv i det hele tatt. Ikke gjort på mange mange år bortsett fra nyheter nå om dagen.

Min TOPP 10 liste (tror jeg, endrer seg måned for måned)

NETFLIX

MANHUNT :UNABOMBER

Manhunt: Unabomber er en amerikansk dramatisert miniserie om FBIs jakt på terroristen Ted Kaczynski, kalt Unabomberen.

Jeg liker krimserier og denne er helt klart på topp 10.

MARCELLA

Marcella er en britisk krim- og dramaserie som har gått på ITV siden 2016. Serien handler om den kvinnelig etterforskeren Marcella. Hovedrollen spilles av Anna Friel. Serien er produsert, skrevet og regissert av Hans Rosenfeldt, en svensk manusforfatter og skaper av Broen.

Det ligger to sesonger på Netflix og begge er like bra. Jeg DIGGER denne serien.

KARPPI

Dette er et finsk krimdrama og nordisk noir-tv-serie regissert og skapt av Rike Jokela, med hovedrollen i Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Jani Volanen og Tommi Korpela. Den hadde premiere i Finland i mars 2018 på Yle TV2 og i august 2018 på Netflix.


SAFE

Safe er en britisk TV-dramamini-serie laget av krimforfatter Harlan Coben og skrevet av manusforfatter Danny Brocklehurst. Pappa introduserte meg til bøkene av Harlan Coben og jubelen stod i taket da jeg oppdaget at de når lager serier av flere av bøkene. ANBEALER både bøkene og serien.

BODYGUARD

SPENNING!

Bodyguard er en britisk tv-serie med politietriller laget og skrevet av Jed Mercurio og produsert av World Productions som en del av ITV Studios for BBC. Jeg vet det er snakk om flere sesonger og jeg venter i spenning for denne var KNALLBRA!

PARANOID

Knallbra britisk krim som virkelig er verdt tiden. Tilfeldig drap på en mor ryster en liten landsby og det dukker opp anonyme pakker til han som leder etterforskningen.

LaTREVE

Denne bør sees på orginalspråket siden den da virker mer troverdig. Jeg er usikker på om jeg liker dubbingen Netflix har begynt med selvom jeg ser verdien i andre land. Jeg velger alltid orginalversjonen og denne serien er spennende! Velspilt og spennende!

BROADCHURCH

Jeg tror denne serien er øverst på listen. En av mine desiderte favoritter og de spiller så bra. På Netflix ligger det hele 3 sesonger og du er HELDIG om du ikke har sett dem.

Broadchurch er en britisk drama- og kriminalserie som har gått på ITV siden 2013. Hovedrollene spilles av David Tennant og Olivia Colman. Serien ble en stor suksess i Storbritannia og seertallene var de største noensinne for et ukedrama på ITV. 


THE VALHALLA MURDERS

En islandsk etterforsker samarbeider med en norsk politimann for å komme til bunns i hvem det er som begår en rekke mord.

THE LONDON SPY

London Spy er en britisk-amerikansk femdels dramaserie-TV-serie opprettet og skrevet av Tom Rob Smith som ble sendt på BBC Two fra 9. november til 7. desember 2015. 

Dette er noen favoritter fra Netflix men jeg har mange mange flere. Skal jeg lage flere slike innlegg? Legg igjen en kommentar.

Ellers kan du godt følge meg på instagram om du vil det. Jeg pleier å tipse der også og har en egen kategori over serietips på profilen min.

INSTAGRAM: @trinegrung