Det beste ved Malmø

Jeg har sjelden opplevd så mye på så få dager. Torsdag morgen dro jeg til Madde, min gode venninne gjennom 30 år, i Malmø. Jeg må le litt av meg selv, for jeg hadde helt glemt at hun hadde flyttet tilbake til Malmø etter flere år i København.

Madde traff jeg da jeg var utvekslingsstudent i USA i 87/88. Vi knyttet kontakt, ble venner og siden har vi årlig besøkt hverandre. Madde er kreativ, energisk, snill, og omtenksom. Utdannet designer samt videreutdannet innen logistikk. Det er så inspirerende å være sammen med henne….jeg føler meg som ny.

trinegrung 160919 1.jpg

Hver gang vi møtes er det som det var i går. Denne gangen var det over et år siden sist, men med gode venner merkes det ikke. Vi oppdateres fort og er på plass med en gang. Her og nå. Det morsomme med Madde er alle opplevelsene som kommer i kjølevannet av samværet.

Vi gjorde oss klar til https://www.ribersborgskallbadhus.se/sv. Den beste opplevelsen jeg har hatt på mange år!

trinegrung 160919 3.jpg

Alltid noe nytt som engasjerer henne og hun deler villig. Første dagen gikk vi lang tur langs Øresund som Madde er så glad i . Hun bader her hele året og nå skjønner jeg hvorfor. Dette med kaldbading er tradisjon i Sverige og jammen var det en utrolig opplevelse.

trinegrung 160919 2.jpg

På vei til Kallis, som Madde kaller stedet. Hun kunne fortelle at det er 10 brygger på vei dit og som yngre avtalte de hvilken bryggenummer de skulle møtes på. Alle bryggene er nummererte og vi passerte alle ti før vi ankom der vi skulle bade. Nakne.

Det var det beste med opplevelsen, selvom jeg hadde mine betenkeligheter på vei dit, så forsvant de fort da vi ankom. Alle var jo nakne.

trinegrung 160919 5.jpg
trinegrung 160919 4.jpg

Det blåste godt og det var omtrent 16 grader i luften og 15 i vannet. Jeg grøsset med tanken MEN forskjellen var badstuene. Først bli kokvarm i badstu og så bade. I havet. WOW.

Vi satt i tre ulike badstuer og den ene var felles med menn. Denne fellesbadstuen inkluderte et spesielt rituale kalt Gus. Olje på ovnene og en mann som viftet oljedusten på oss mens vi nøt utsikten til havet fra badstuen. Tok ikke bilder der altså hehe.

trinegrung 160919 7.jpg

I kjent stil stupte Madde rett ut i. Det er ikke jeg…..jeg orker ikke vått hår #oldis. Men jeg ELSKET det likevel. For en opplevelse og ikke minst frihetsfølelse å bade naken! ANBEFALER alle å unne seg en tur til Kallis en gang i livet. Malmø er virkelig verdt turen!

trinegrung 160919 8.jpg

Alltid litt ekstra med meg, må liksom gjøre litt mer av meg når jeg gjør ting. Haha. Men så deilig. Etterpå solte vi oss nakne sammen med resten av kvinnene på stedet. Menn og kvinner har seperate garderober og brygge, men en kan oppleve fellesbadstu om en ønsker. VI testet alt og det var SÅ verdt det! FOR et sted!

https://www.ribersborgskallbadhus.se/sv

trinegrung 160919 9.jpg
trinegrung 160919 10.jpg

Bryggen ut til Kallis. Har du vært der? Jeg vet steder som dette popper opp i Norge og med vår kystlinje er det jo så mange muligheter! Jeg vil ha slik i alle byer med tilgang til havet…..wow. Tenk så idyllisk om alle havbyer hadde hatt slike!! Er du ikke enig!??