Den såre julen

Dette ble en ekstremt følsom jul på alle måter. Sjelden har det vært mer følelser i sving og endelig er det snart hverdag igjen. Alt toppet seg med Ari. Jeg har ikke ord og jeg har lest alt som har blitt skrevet.

Jeg husker bare gode samtaler med Ari og sjelden møter en mennesker som han. Så tilstede, så mye hjerte, så mye engasjement for andre, så mye omtanke. Han var rett og slett unik på alle måter.

En merket da han var i rommet, så sterk energi hadde han. Takk for yoga, takk for samtaler, takk for den hånden på ryggen som føltes så trygg og som følte så mye.

Skjermbilde 2019-12-29 kl. 10.53.52.png

Jeg har lest alt på nettet de siste dagene, men to tekster traff meg. De traff meg sånn inderlig. Kjære Marianne, jeg tenker så masse på dere.

Kjære Elskede Mikis min ❤️
Det var ikke mørket som tok deg -
det var lyset som kom deg i møte ❤️
— Marianne Behn

Utrolig sterkt å lese og ikke minst allerede klare å se det på den måten.

En annen tekst var denne:


Det føles som eg har mistet en venn ❤

Kjære Ari ❤ Det var et sjokk å høre på nyhetan at du har valgt å forlate denne verden. Eg vet ikke hvorfor det har gjort et så uslettelig inntrykk, men det har det. Eg har lest alt som har blitt skrevet om deg disse dagene. Du blir beskrevet som en utrulig sympatisk, empatisk og svært følsom mann. I tillegg til dette var du en stor forfatter og en dyktig kunstner. Du blir beskrevet som kompromissløs som forfatter og du var tydelig tro mot din visjon og lot ingen stoppe deg eller forandre deg.

For et mot, for en styrke og for en karakter du hadde. Det å være så følsom og empatisk som du var må også ha vært svært tøft å håndtere når kritikken og latterliggjøringa stod på som værst. Eg forestiller meg at du lengtet etter anerkjennelse og applaus for alt du bød på av sårbarhet, ærlighet gjennom kunsten og ikke minst som menneske. Tenk om du hadde vært her no og sett den hyllesten, alt det vakre som blir sagt om deg, tenk om du hadde sett lysene som tennes utenfor slottet, tenk om du hadde fått oppleve dette mens du levde... Eg trur det hadde gjort en forskjell...

Du har uten tvil hatt et sjeldent sterkt lys i deg som brente til siste slutt. Det går ikke an at et helt folk hyller deg så sterkt hvis ikke dette skyldes at du var en svært unik mann med en særegen karismatisk utstråling.

Eg har lest mye om deg de siste dagene og kjenner på et tap av et menneske som hadde en lidenskap og en livskraft som ikke er hverdagskost for oss nordmenn. Når eg og mange med meg som aldri har kjent deg personlig kan bli så sterkt berørt av at du valgte å forlate oss, så tør eg ikke tenke på hvordan dette er for dine barn, dine foreldre, dine søsken og dine venner og alle som elsket deg høyt. Tapet må være uutholdelig.

Å lese den vakre avskjedshilsen fra din mamma var sterkt; "Kjære elskede Mikis min ❤ Det var ikke mørket som tok deg... det var lyset som kom deg i møte." ❤

Personlig trur eg ikke på døden som et endelig punktum, eg trur den er en transformasjon. Eg håper og trur du er rundt dine kjære no, at du og din familie opplever den enorme kjærligheten som blir reflektert tilbake til deg.

Tusen takk for at du var du Ari, tusen takk for at du aldri lot deg dimmes ned, tusen takk for at du viste oss andre drømmere at Askeladden finnes og at han kan få prinsessa og halve Kongeriket, tusen takk for din storhet, uansett hvor ufin andre var, så var DU alltid en gentleman og responderte på en måte som bare et ydmykt og svært empatisk menneske kan gjøre.

Selv om eg aldri har møtt deg, så føles det som eg har mistet en god venn. Det sier mye om DEG Ari.

Mitt håp og bønn til oss trauste nordmenn er at vi utvikler større aksept og toleranse for personligheter som skinner så stekrt som du gjorde og som viser en fargeprakt som er litt uvanlig her på berget.

For meg var du symbolet på en ekte fredsarbeider i måten du kommuniserte og var på. ❤ ❤ ❤️

Varme tanker til dine døtre, din mamma, pappa, Prinsesse Martha og dine søsken ❤️🙏❤️

Annabell Stefanussen- Fredsarbeid i heimen


Jeg vil bare sende masse omtanke til hele familien og ikke minst til hans barn. Dette rørte så mange hjerter og jeg er sikker på at du ser det et eller annet sted fra Ari. Jeg håper det. Takk for alt du var.

Denne videoen kan være viktig. Forebygging er like viktig å reflektere over. Det finnes hjelp, tegn en kan se etter og ikke minst: ALLTID VIS OMTANKE!