Snu de negative tankene?

Tanke Trine

Tanke Trine

Igår var en dag hvor tankestrømmer kunne fort tatt overhånd. Når en jobber som grunder vil enkelte dager by på tankestrømmer en egentlig ikke ønsker skal få lov til å ta plass i topplokket, men når en jobber med endring er dette det viktigste jeg gjør jeg. Hvordan snu disse dagene til det bedre?

Jeg skal holde webinar på torsdag førstkommende, les mer om webinaret her, og skal ha med meg selvutviklingsekspert Gitte Jørgensen ofte sett på God morgen Norge, samt forfatter av flere bøker om emnet. Jeg lot "jeg gruer meg" tankestrømmen få innpass og i en halv time kjente jeg pulsen øke og stresset ta meg.

  • Hva om de ikke liker det de hører?

  • Hva om de ikke føler de lærer noe?

  • Hva om jeg ikke har med nok innhold?

  • Hva om de synes det er teit det jeg snakker om?

Helt vanlige tanker når en er spent før en viktig "sending", men hva gjorde jeg så for å snu disse og finne mer ro? Jeg satt ved kontorpulten når tankene kom, og en stund lot jeg de kretse i toppen og kjente pulsen stresse meg.  Men så stoppet jeg opp og det først jeg gjorde var å reise meg. La meg flatt ned på gulvet, pustet rolig ti ganger, fant fokus og begynte å ha samtaler med meg selv.

For det er her prosessen med endring starter. Å bli bevisst tankene som skaper negativ energi og ta tilbake kontrollen. Når du hører at tankene ikke er rasjonelle, at de ikke er din egentlig sannhet men fuglen på skulderen som prøver å snakke deg

Har du fulgt prosessen selv Trine og kan stå inne for det du lærer bort? Hva er det verste som kan skje om de ikke liker det de hører? Har du jobbet deg grundig gjennom innholdet og fått andre fagfolk til å gå over det? Synes du selv du er teit, sånn egentlig?

Svarene ble jo selvfølgelig noen som løftet meg og til slutt sa jeg til meg selv, det blir som det blir og bra uansett utfall. Jeg snakket meg selv opp kontra og la styggen på ryggen eie tankene mine. Det er bra nok. Innholdet er viktig og er testet 100% av meg selv og andre. Slapp av Trine, dette er en del av prosessen og mange skal nå bli vant til at du snakker om dette temaet. Kvinner som våger.

Selvom jeg ser på meg selv som en kvinne som våger har jeg også sider av usikkerhet. Fordi temaet er nytt men noe jeg brenner så inderlig for. I skrivende stund sniker det seg inn en tanke om at blogglesere vil synes dette innlegget er teit, men det får så være. Jeg er som jeg er og alle andre er jo tross alt opptatt. Ha en super dag, jeg trykker publiser med en liten nervøs fugl i magen.