Jeg våger, derfor er jeg!

Her om dagen hadde jeg en samtale med to flotte damer som fulgte Facebooksiden min og hadde gjort dette en stund. En viktig samtale for meg, på mange måter, en bekreftelse på at åpenhet, ekthet og min ærlige måte å skrive på når de rette mennesker. Jeg mener bestemt at slik utviklingen er med sosiale medier kommer en ingen vei om en ikke velger en ærlig væremåte. Jeg klarer ikke noe annet, siden det er en del av min personlighet og ikke minst en av mine viktigste verdier. Tidvis er jeg vel noe for ærlig og direkte for alles smak, men det er helt ok. Men så, hvordan finner en sine egne verdier?

Dette var et spørsmål som dukket opp i samtalen med overnevnte damer og det var jammen et spørsmål som satte mange tanker i sving. Hvordan kom jeg til bunns og fant ut hva jeg virkelig står for? Svaret er ikke skrevet i en sving, men jeg skal prøve å gi noen "overskrifter".

For meg startet det med en samtale jeg hadde med en journalist for mange mange år siden. Hun ville til et intervju at jeg skulle skrive fem negative og fem positive sider ved min personlighet og hvordan disse påvirket hverdagen min. Jeg begynte å skrive med stor iver og de fem positive var ikke vanskelig å lande. Jeg tastet i vei med stor iver.

Men så kom utfordringen, se på mine negative sidene, de har vi jo alle. Jeg prøvde virkelig hardt å snu på hver en sten og ble mer og mer lei meg jo mer jeg grublet. For hvor ofte stopper vi faktisk opp og ser på oss selv? Analyserer oss og handlingene våre og hvordan de påvirker hverdagen? Har du gjort det?

For meg ble det starten på en såkalt "indre reise". En reise der jeg ønsket å definere meg selv, hvem jeg er bedre, blir bedre kjent med hvem jeg faktisk er og hva jeg står for. Blir mer glad i meg selv og alle mine sider, og skape større aksept for min personlighet.

Jeg er god nok akkurat som jeg er og gjør det beste jeg kan utifra mine forutsetninger. Det siste en setning jeg reflekterte mye over etter årene på Relasjonssenteret hvor jeg har studert i godt over to år. Kanskje du har noen i ditt liv som du irriterer deg over eller du ofte dømmer...snu på det og tenk over deres liv og hvor de er.

Gjør de det beste de kan utifra sine forutsetninger? Kanskje deres "bagasje" og fortid gjør at de har ting i livet som gjør at de agerer som de gjør? Med større forståelse for andre og deres bakgrunn vil en endre mye på hvordan er ser på andre mennesker. Ihvertfall gjorde jeg det.

Jeg dømmer ingen og lar andres adferd være deres adferd.....det affiserer ikke meg nevneverdig utover om de gjør noe som går helt imot noe som er greit. Ref Giske og Burøe diskusjonene som går i ulike fora.

Nå går jeg en jul i møte med en helt annen energi enn for et år siden. Det er ganske nøyaktig et år siden jeg på TV2 snakket om den ensomme juletiden. Jeg hadde det ikke godt med meg selv for et år siden og januar 2017 startet jobben med å samle puslebitene og "lage meg hel igjen". FOR en jobb jeg har gjort og den er jeg stolt av.

Jeg laget meg en plan for hva som skulle være fokus for meg i 2017 og jobbet målrettet. Et og et punkt på listen ble krysset av og jeg er på et  helt annet sted enn jeg var for 12 måneder siden. Dette har gitt meg enda mer innsikt i endring og dette skal jeg dele mye mer av i 2018. Nå blir det kurs og det gleder jeg meg veldig til!

Jeg skal holde kurs i å VÅGE mer. Våge å tro mer på seg selv, våge å stå i endring, våge å ønske endring og ikke minst våge å sette seg selv først. For om ikke du er glad i deg selv, hvordan skal du da ha et godt liv? Og hvordan blir en mer glad i seg selv?

Jeg fant et nøkkelknippe som jeg skal dele, basert på mange års erfaring og ikke minst deler av det jeg lærte på skolen. Dette gleder jeg meg til! Vil du vite mer så når dette kommer så legger du igjen mailen i boksen under. Det er gratis og forplikter ingenting. Jeg deler mailer hver søndag og spammer ingen. (ps jeg ser ikke boksen på alle mobiler, mulig du må inn på data dessverre )