Jeg er en serie-ekspert.

Jeg er singel og tenåringsmamma, noe som gir rom for en del egentid. Både til trening, sosialt med gode venner og ikke minst serier. Jeg er ingen ekspert, selvom jeg skriver det over her, men vet jo hva jeg liker og ikke liker. Jeg har sett MANGE serier og har hengekøye på Netflix.

Jeg ser og en del serier på HBO Nordic og ikke minst TV2 Sumo. NRK og danske DR har alle seriene åpent ute, noe jeg selvfølgelig og benytter meg av! Tidvis kan jeg irritere meg grønn hvis de velger å legge ut en episode i uken for jeg liker å se flere om gangen. Men dette er jo i endring hele tiden og flere mediehus har skjønt at folk vil ha hele sesonger med en gang. Heldigvis!

Her er noen anbefalinger basert på det jeg liker og som fenger meg. Kanskje noe for deg?

BROADCHURCH

En spennende krimserie som jeg digger. Alle tre sesongene på Netflix er knallbra! Dette er et britisk drama- og kriminalserie som har gått på ITV siden 2013. Hovedrollene spilles av David Tennant og Olivia Colman. Serien ble en stor suksess i Storbritannia og seertallene var de største noensinne for et ukedrama på ITV.

GAME OF THRONES

Lenge droppet jeg å se denne serien fordi jeg ikke liker filmatiserte eventyr. De fenger meg ikke, rett og slett. Men så skrev flere på snap (trinegrung er meg om du vil følge) at jeg måtte gi den en sesong for å komme inn i serien og vipps, jeg ble seriens største fan.

JEG ELSKER DEN og klarer nesten ikke vente til sesong 8. Game of Thrones er en amerikansk fantasy- og drama-TV-serie basert på fantasyserien En sang om is og ild av forfatteren George R.R. Martin, der den første boken har tittelen A Game of Thrones.

Jeg så syv sesonger på under tre uker hahahaha jeg bodde på HBO Nordic med andre ord. Kunne ta meg i å se en episode på sengen før jeg stod opp. Det ble litt mye men så verdt det. MÅ sees!

MARCELLA

En av de bedre krimserier som DESSVERRE kun kom med en sesong. Jeg forstår IKKE hvorfor for jeg slukte hele sesongen på en helg liksom. Spennende og en MÅ bare se neste episode. Kan de ikke lage flere liksom? Marcella er en britisk krim- og dramaserie som har gått på ITV siden 2016. Serien handler om den kvinnelig etterforskeren Marcella. Hovedrollen spilles av Anna Friel.

 ANNE WITH AN E

Det er ikke ofte jeg gråter fordi jeg oppriktig blir rørt av serier, men hovedrolleinnehaver i denne serien spiller så troverdig og herlig at en bare rives med på alle måter. En kanadisk tv-serie basert på 1908-novellen Anne of Green Gables av Lucy Maud Montgomery, og tilpasset av Emmy-prisbelønte forfatter og produsent Moira Walley-Beckett.

Den går på CBC i Canada, og andre steder i verden er den tilgjengelig for streaming på Netflix. Den første sesongen består av syv episoder, med Niki Caro som leder 90-minutters sesongpremiere. Utrolig bra serie!

Har du noen tips? Jeg har sett mange men anbefal gjerne i kommentarfeltet! Håper på flere tips for nå er høsten over oss. Er det kjekt med slike innlegg? Jeg vurderer å ha et i uken siden jeg ser mange serier.