Hva? Skal du ikke ha vin?

Dette blir et spennende år sånn ser jeg på det. Jeg har så mye bra i livet mitt nå, og siden jeg i starten av 2016 laget en liten plan for meg selv, ti punkter som jeg ønsker å gjennomføre, har jeg noe konkret å forholde meg til fremover. Hva jeg vil og hvor jeg skal. Sender ut mail om dette hver søndag så legg gjerne igjen mailen din i den røde boksen om du vil høre mer om prosessen. Det blir ikke blogg av den. Eller følg meg på snap trinegrung for oppdateringer.

Dette innlegget skal handle om et av valgene jeg har på listen og det er å avstå fra sukker og alkohol i et helt år. Mest for å se hva det gjør med kropp og helse, uten at den er dårlig på noen som helst måte. Helsen altså. Jeg har lenge vært i en prosess hvor kroppen, hodet og tankene har påkrevd en endring, og nå er jeg sakte men sikkert i gang.

Jeg er ikke en person som drikker mengder med alkohol, det må sies. Jeg er enten på fest eller lignende for at alkohol skal inntas. Jeg drikker ikke et glass alene hjemme en fredagskveld fordi jeg synes det er godt eller "fortjener" det, og da kan jeg like gjerne droppe det en periode. En lang periode.

Om jeg drikker alkohol så følger det med så mye som jeg ikke gidder å forholde meg til nå som jeg skal bygge meg selv opp. Dagen derpå Trine liker jeg ikke og rydder henne ut av skapet. Hun spiser mer enn hun trenger og bruker sofaen som støttepartner gjerne flere dager etter en fest. Uansett mengder alkohol er dette et mønster som jeg nå ikke gidder å ha i livet mitt.

Jeg vil bruke helgene til å trene skikkelig, gå lange turer, ha overskudd til å planlegge uken skikkelig, og jeg gleder meg så sinnsykt! Mest fordi jeg har en plan og en plan er alltid kjekt å følge. Omstillingen og omprogrammeringen av hjernen skriver jeg mye om i mailene jeg sender ut hver søndag om du ønsker å følge de. 

Så, til mine venner og de jeg vil møte i festlige anledninger dette året : Dere bil møte en Trine som er tilstede, ikke stresser og virkelig lytter til samtalene. Alkoholen jager en bare opp og skaper en falsk gladhet, i mine øyne. Hva skal vi egentlig med den? Hva gir den oss, sånn egentlig? En er jo sjelden seg selv 100% med alkohol innabords og mange nordmenn drikker i dag ALTFOR mye. Det er ikke greit og jeg skal gjøre noe med det, for min del.

Sånn går nå dagan.

Jeg er i gang med planen min for trening, på et fantastisk senter i Drammen. Drammensbadet har spurt om jeg vil være ambassadør for de og det takket jeg ja til. De har egen velværeavdeling, svømming, vannaerobic, treningsrom, styrkerom og ulike morsomme timer en kan delta på. Best av alt, de har skikkelig bra aircondition, så ha det bra svette og klamme rom! Jeg gleder meg masse til vannaerobic som jeg falt pladask for på ferie i Korfu denne sommeren. Livet er godt, to be continued.