Livet skal svinge

Utsikt fra denne ukens jobbing

Utsikt fra denne ukens jobbing

Det ble ikke helt den uken og oppstarten på 2017 jeg hadde forestilt meg. Igjen måtte jeg omstille meg, akseptere at sånn er det akkurat nå og det er jammen ikke lett! Det er ikke bare bare å akseptere at en plutselig har to "nededager" hvor en ikke kjenner seg selv igjen, merker at energien rekker til akkurat det den må men ikke annet.

En ting klarer jeg og det er å endre rutiner når jeg kjenner at dagen er krevende. Jeg har et sted jeg ofte sitter og jobber i Drammen, denne uken ble det ny utsikt fra arbeidsplassen. Jeg jobber mye på cafe i den fasen nå hvor jeg bygger opp og planlegger.

Det å skifte rutiner er for meg vesentlig når ting er vanskelige. Tvinge meg selv til å akseptere nedetiden, og deretter gjøre noe helt nytt. Denne uken ble veldig givende på mange måter med to energifulle foredrag. Et for hotellkjede og et for en videregående skole. Sistnevte var mest krevende siden de er ivrige brukere av sosiale medier men enda ikke ser omfanget bruken deres faktisk har i et samfunnsperspektiv.

Aviser sliter, TV kanaler og magasiner likeså. Våre brukervaner for informasjon endrer seg og dette får store konsekvenser for hvordan mediene tjener pengene sine. Det koster å lage gode aviser, det koster å lage gode tv-programmer. Jeg er veldig spent på fremtiden og følger med. Ungdommen jeg holdt foredrag for likte heldigvis det de hørte, selv om de var mest opptatt av at jeg hadde vært hos Oprah. Kjendiseri greiene går aldri av moten, tydeligvis.

Drammen ass. Me like. Elsker å ta bilder.

Drammen ass. Me like. Elsker å ta bilder.

Det aller kjekkeste denne uken var et møte helt på tampen. Pluss jeg ser frem mot fire spennende møter til uken. Jeg har en plan, men det må noen elementer på plass først. Klok av skade nevner jeg ikke planen før jeg ser at den er gjennomførbar, ergo Trine har lært noe av sine sprell på nettet. Jeg er på vei og ukens læring blir å akseptere, jobbe med det OG skape endring når ting står stille.

Endring gir energi, selv om det i denne omgang kun var snakk om skifte av cafe. Nå skal jeg ut å gå tur med ei klok venninne. Samtalene med henne gir meg alltid mye til ettertanke så stikk gjerne innom igjen i ettermiddag. Ser ikke bortifra at tankene må sorteres og det gjør jeg best akkurat her. På min blogg. Mine tanker om livet, som jeg håper skaper refleksjon hos andre. God lørdag!

OPPDATERING

Så får jeg meldinger som dette og jeg oppnår det jeg ønsker: å la andre reflektere over mine trivielle hverdagsgreier:

Min første uke gikk veldig dårlig i forhold til alt jeg hadde planlagt og tenkt. Men så leste jeg innlegget ditt nå på morgenkvisten og tenkte skitt au, den uken var generalprøven, premieren får være på mandag Lag deg selv en fin lørdag. Klem Mette