Kom i gang på sosiale medier

Det er så mange som mailer meg hver uke og lurer på hvor skal de begynne, hva skal de starte med på nettet og om det koster mye? Alt er gratis. Her er et innlegg som forklarer hvor nybegynnere kommer i gang. De som ikke har FacebookSIDE eller blogg.....som kanskje frykter Twitter og ikke har en plan med Instagram.

Min gode venninne Miriam Mercedes er på mange måter min drømmekunde. Hun er litt kjent, mye energi og delelyst, deltatt i Idol og The Voice pga sin stemmeprakt, bruker Facebookprofilen sin flittig og trenger å bygge en markedsplass for musikken sin. Hun er ikke dreven men elsker Facebook. Et veldig godt utgangspunkt, etter mitt syn.

Idag overrasket jeg henne ved å lage en ny FacebookSIDE til henne som vil øke markedsverdien hennes. Her er det mulig for flere å følge videoene hennes, dele de til hele Facebookuniverset,  fremme innlegg som Facebookannonser, følge med på hvor følgerne bor/kommer fra og når de er pålogget. Dette gjøres via innsikter. Det eneste en trenger er et ok profilbilde og så lage et Timelinebilde. Jeg lager de fleste jeg har via picmonkey.com. VELDIG enkelt!

Skjermbilde 2014-09-16 kl. 14.35.22

Skjermbilde 2014-09-16 kl. 14.35.22

Dette er det første en begynner med etter mitt syn. En FacebookSIDE. Opprettes HER. Videre knyttet jeg Instagramprofilen til Miriam opp mot siden slik at bilder derfra automatisk går til SIDEN hennes, ikke hennes private profil. Dette er hvis en skal bruke Facebook i en kommersiell sammenheng, noe jeg håper fler og fler gjør og ser verdien av!

Når en starter å få følgere på Facebook så kan en sende de på besøk på en nettside. En blogg. Eller en oppdatert/levende nettside. Er den statisk og det aldri skjer noe der er det ingen grunn til å sende dine Facebookvenner til siden som kan illustrere verdien du kan bidra med som firma/artist/evnt samarbeidspartner. Alt handler om hva en faktisk bidrar med på nettsiden og verdien en skaper for besøkende. Hvis du er i tvil kan du se bloggkurset mitt gratis HER.

Det neste på listen var å lage en nettside som promoterer Miriam og gjør henne mer søkbar. Alt helt enkelt nå i starten da hun skal kun komme i gang for første gang. Vi valgte å bruke Wordpress som jeg mener er det enkleste etter å ha testet i mange mange år. Hun valgte nå i starten gratisvarianten som gir noe begrensede muligheter men funker fint likevel.

Skjermbilde 2014-09-16 kl. 14.48.48

Skjermbilde 2014-09-16 kl. 14.48.48

For Miriam er det eneste som gjenstår å laste ned FacebookPAGES app'en og Wordpress'appen, for hun bruker kun mobilen enn så lenge. Deretter voila. Hun har sin egen plass å dele bilder, videoer ( knyttet opp mot hennes egen Youtube-kanal), linker og annet hun måtte ønske. Engasjere mennesker på nettet med sin sjel og energi. Jeg anbefaler alle å følge denne dama med det største hjertet. Jeg lover du vil bli inspirert, del gjerne. HER er Facebooksiden hennes.

Hvis du er i tvil om dama kan synge kan du se video på bloggen hennes HER.