Dette er en kreativ jobbsøknad

I helgen hadde jeg besøk av en venninne fra Malmø. I sommer på stranden utenfor Vinstrie klaget hun over hvor vanskelig søkeprosessen er når det kommer til jobb og jeg foreslo kjapt noen kreative forslag som hun kjente hun likte. Derfor kom hun oppover fra Malmø denne helgen og vi brukte noen timer på å finne ut hvordan vi skulle gjøre dette.

Vi opprettet en blogg på navnet hennes og gjorde dette gratis på Wordpress.com. Jeg er med-administartor hvis noe skulle dukke opp, men hun har lært seg det hun må kunne for å publisere. Hun er student på siste året og skal ut året blogge om hverdagen sin, kunnskap og ulike jobber der kunnskapen hennes er relevant. Når hun er klar for å begynne søkeprosessen har hun en side proppet med kunnskapen hennes og en egen søknad som er anderledes enn den andre lager.

madde söker jobb 2

madde söker jobb 2

Vi tok noen fine bilder og brukte kun mobilen til alt. Både bilder og video. Hun er student, ergo var budsjettet brukt opp bare på turen opp hit, og derfor hadde vi hele tiden fokus på å gjøre det rimelig. Vi skrev manus til videoen hvor fokuset var på hvem hun er, hva hun kan og hvilke kvalifikasjoner hun har som medarbeider. Vi skrattet og lo, skikkelig morro var det.

Det er ikke lett å søke jobb i dag og en blir fort en i bunken. Dette er da en ny måte å gjøre det på for å kun sende en link som en må trigge til at de trykker på. Viktig at LinkedIN er linket opp på siden og ferdig fyllt ut. Den må se proff ut da veldig mange byråer bruker LinkedIN som referanse i dag. Husk fine profilbilder....det er så viktig!

Nå har min gode venn Madde en egen nettside og det kostet henne en flybillett hit. Gratis å lage nettsiden på Wordpress.com, video lastet opp på Vimeo (min konto og kun tilgjengelig på hennes side) og LinkedIN er gratis om en velger den rimelige varianten. Eneste jobben som er nå blir å bruke nettsiden, oppdatere den med relevant informasjon. Jeg gleder meg til å følge prosessen og håper du ble inspirert til å gjøre noe lignende når du skal søke jobb.

Del gjerne.

madde söker jobb

madde söker jobb