ENDELIG i SIGET!

Skolen er igang, og mor får rom til å tenke litt. Sommerferien har vært gull, men jeg er nok en type som liker hverdagen. Jeg har rett og slett ikke godt av å gå hjemme for lenge. Enkelt og greit!

Etter jeg skrev om disse kranglete leddene mine har jeg fått så utrolig mange henvendelser både her på bloggen, facebook og mail. Tusen takk, setter stort pris på det! Mange gode råd har kommet min vei i forhold til å legge om kosten igjen (har jo gjort dette før, falt bare av lasset siste del av 2009). Jeg vil gjerne dele noen av rådene som er kommet, sånn at andre kan starte en "renere" hverdag i forhold til det vi putter i oss. Her er gjengangerne under bildet:

Her er en liten liste over syreverstingene som ikke er bra for kroppen:

- Hvete og de fleste andre kornsorter. Bruk gjerne quinoa, bokhvete, hirse, amaranth og frøblandinger som erstatning. Alle de er glutenfrie.

- Kaffe (når en endelig greier å slutte med den, merket en hvor dårlig det egentlig er for kroppen). Drikker en kaffe, etter en periode uten, merker en med engang at en blir "tung", stiv, trøtt og får hevelser i beina.

- Sukker - Bruk Stevia som erstatning. Sanabona har jo flere andre typer søtning og erstatte med.

- Melk - fy fy fy...skikkelig versting / Og alle andre meieriprodukter! Er skikkelige syrebomber de der meieriproduktene!

- Gjær - soppfremkallende (candida). Dette tåler vi vel forskjellig, men de fleste merker stor gevinst av å ikke ha noe gjær i kostholdet sitt.

- De fleste kjøtttyper, men verst av alt er svinekjøtt!

- Frukt mener mange er dårlig for en om en vil ha ned syren i kostholdet. Anbefale deg å gjøre det som du føler er rett. Har lest mange bøker om syre-base balanse, og det er litt forskjellige meninger om akkurat frukten.

Jeg er for guds skyld ingen ekspert, men i alle mailene/tilbakmeldingene jeg har fått, er disse punktene gjengangere. De som mailer har selv testet en livsstil hvor disse rådene funker, og det har jeg og forsåvidt i mange år. Selvom 2009 var kjipt. Men nå er det fokus på veien videre, og gåturer i skogen for påfyll!

Idag var jeg har jeg vært i Horten i møter med gjengen bak denne karen. Olaf Tufte. Herregud for en kjempe han er...hendene hans er jo større enn hele hodet mitt tilsammen. Men flott kar som nå og skal delta på Camp Senkveld.

Grunnen til at vi skravlet er fordi 29 august arrangerer de Tufte Farmer Challenge. Sett det på TV? Kul event hvor Olaf viser RÅ muskelkraft.

Jeg skal være reporter på indre bane...dette blir morro! Gleder meg i bøtter og spann.....og vi har en spennende plan som forhåpentligvis skal skje LIVE her på bloggen rett etterpå! JUHU!! Det er så gøy.....les mer om Olaf HER!