Hvorfor Omega 3 er viktig!
Min samarbeidspartner Malin Arntsen har skrevet dette innlegg på sin Instagram, men jeg har fått lov å låne det.
Det er et hav av ulike omega 3 tilskudd på markedet. Hvordan skille de ulike fra hverandre? Er det et fett hvilken man velger?
Svaret er helt klart NEI! Jeg forklarer 👇
Jeg har lært, testet, sammenliknet og erfart utrolig mye de siste årene når det gjelder akkurat dette! Jeg tenkte jeg ville forklare forskjellene mellom den mest kjente Møllers tran målt opp mot BalanceOil+ som jeg jobber med. Disse forskjellene jeg beskriver er helt avgjørende for opptaket og de helseeffektene vi faktisk er ute etter ved å ta et omega 3 tilskudd 👇
Dosering!
Ingen kropper er like, derfor trenger vi også ulike mengder. Omega 3 er en essensiell fettsyre som kroppen trenger å få tilført hver eneste dag og som det er vanskelig å få dekket vis kostholdet alene. Behovet for omega 3 vil være avhengig av flere faktorer, bl.a kostholdet, vekt og alder. BalanceOil doseres etter kroppsvekt og er derfor skreddersydd etter dine kropp. Testen vil i tillegg kunne vise om man bør gjøre justeringer på dosen. Møllers tran har en dosering på kun 5 ml for voksne og barn over 3 år.
Et eksempel på en som veier 80 kg:
BalanceOil (dagsdose 12 ml basert på vekt): 1283 mg EPA og 683 mg DHA
Møllers tran 5 ml: 370 mg EPA og 560 mg DHA
Med andre ord, ved å velge Møllers tran, vil man ikke klare å dekke kroppens behov for EPA og DHA.
Beskyttelse mot harskning!
Omega 3 er en veldig skjør fettsyre som uten god nok beskyttelse, vil starte en harskningsprosses. Omega 3 påvirkes av bl.a oksygen og kroppstemperatur hvis den ikke er godt nok beskyttet! En harsk olje vil ikke kunne gjøre jobben på cellenivå.
Du har kanskje opplevd å hilse på tranen hele dagen, dette kan nettopp være årsaken. Flere studier viser at vitamin E ikke er godt nok for å motvirke harskning. BalanceOil er derfor i tillegg tilsatt olivenpolyfenoler. Det er en veldig kraftig antioksidant som gir en stabil olje med null harskning, et bedre opptak og beskyttelse av cellene mot oksidativt stress.
Balanceoil +
BalanceOil er hentet fra fiskekjøttet, mens tran er et biprodukt som utvinnes fra skreileveren. Møllers tran har kun Friend of the Sea sertifisering.
BalanceOil har alle sertifiseringer som beviser produktets kvalitet i alle ledd. Jeg kan nevne GMO fri, kun naturlige ingredienser, Informed sports (trygt for idrettsutøvere), Friend of the Sea, GMP sertifisert, ketovennlig og den veganske er i tillegg godkjent av The Vegan Society 🌱
Innhold av EPA og DHA!
Omega-6-fettsyren arakidonsyre (AA) og omega-3-fettsyren eikosapentaensyre (EPA) omdannes til noen hormonliknende stoffer kalt eikosanoider. Disse eikosanoidene er med på å styre, blant mye annet, betennelser i kroppen.
Eikosanoidene fra EPA og AA har motvirkende effekter i kroppen vår. Eikosanoidene fra EPA demper betennelse mens eikosanoidene fra AA øker betennelse. Forholdet mellom disse to fettsyrene har derfor mye å si for graden av betennelse i kroppen. Optimalt sett bør vi ha et forhold mellom AA og EPA på 2-3:1. På grunn av dagens kosthold med mye planteoljer og prosessert mat, ligger mange i den norske befolkning så høyt som 20:1!!
EPA forbrukes hele tiden. Noe omdannes til eikosanoider, mens noe går videre nedover omega-3-kjeden og ender opp som DHA.
DHA er veldig viktig, men det forbrukes ikke kontinuerlig slik som EPA og mangel er derfor sjeldent når det kommer til DHA.
Studier viser derimot at høyt innhold av EPA er det viktigste.
Derfor er det mest optimale med en olje som minst inneholder dobbelt så mye EPA som DHA. Møllers tran inneholder det motsatte, mens BalanceOil har et forhold på 2:1.
Det er med andre ord store kvalitetsforskjeller som gjør at BalanceOil får full score på alle områder som er viktig for at man skal få nyte godt av alle de positive helseeffektene omega 3 faktisk gir!!
Lavgradig, kronisk betennelse kan komme av flere ting, men resultatet er alltid et dårlig cellemiljø.
Så, med noen få relativt enkle grep kan du redusere mengden inflammasjon i kroppen.
Var denne sammenlikningen nyttig? ❤️
Håper det ga litt mer klarhet og min samarbeidspartner Malin har skrevet innlegget i sin helhet HER.