8 tips til suksess på Youtube

Å slå gjennom på Youtube er ikke bare enkelt, men det finnes noen elementer som virkelig kan booste deg og dine videoer. Alt handler om en god plan, hva videoene skal inneholde, en tydelig målgruppe og hvilken verdi videoene gir målgruppen. Lag gjerne serier som henger tett sammen slik at din kanal blir spisset på innholdet.

Under her er noen eksempler på viktige elementer å ta med seg i prosessen, om en velger Youtube som kanal:

  1. SEO

Det er ikke bare å laste opp en video til Youtube og dermed forvente at den går viralt av seg selv. Jobber en strategisk med alle mulighetene som finnes, rent teknisk , gjøres mye av jobben.

SEO står for "Search Engine Optimization" - dvs. Å optimalisere sitt eget innhold for hvilke søkemotorer som Google og Youtube veier i sin rangering av innhold. For SEO skyld er det viktig at en Youtube-videotittel, beskrivelse (spesielt de to første linjene) og kodene, inneholder så mange av de samme ordene som mulig.

Jo mer en mapper dette ut i forkant, jo høyere vil videoer rangeres når en bruker søker etter ord eller setninger som er inkludert i videoens tittel, beskrivelse og tagger.

2. TITTEL

Youtube-titler kan være lange - også gunstig for SEOs skyld. Det spiller ingen rolle at det er mye tekst i en tittel, for brukeren vil likevel normalt bare bli utsatt for en bit av tittelen på både laptop, skrivebord og mobil, siden Youtube bare viser første del av tittelen i videoforslag.

Man kan for eksempel dele en tittel i to eller tre elementer skilt av en bindestrek eller en emoji for øyets skyld. Hvis videoen er en episode i en serie, fungerer det best hvis episoden tittelen (selve innholdet) ligger foran serienes navn eller episode.

3. BESKRIVELSE

Det er ikke mange som leser beskrivelsen for en video på Youtube. Dette skyldes hovedsakelig det faktum at den må foldes ut slik at du kan se alt. 

Men de to øverste to linjene er alltid synlige på en bærbare datamaskinen og skrivebordet, og brukerne vil noen ganger klikke på disse linjene for å se om innholdet er interessant for dem. 

En bør umiddelbart under de øverste linjene i en episode av en serie (om en har flere episoder som henger sammen), sette inn en lenke til neste episode på Youtube. Bli SEO-klok, det knytter serien sammen. 

4. ABONNEMENT

Det er også vesentlig å få andre til å abonnere på kanalen din og dette kan du legge inn i selve videoen eller under i beskrivelsen. Bygger følgere på Youtube er ikke enkelt men det må kommuniseres som en del av strategien.

En slik lenke er opprettet via en liten finér, hvor du tar nettadressen fra sin kanal og legger til "? Sub_confirmation = 1" på baksiden av nettadressen. Når du klikker på den nylig genererte abonnementslinken, blir du spurt om du vil abonnere på kanalen. Ikke det viktigste i verden men verdt å ta med seg i planleggingen.

5. TAGS

Etiketter eksisterer for å hjelpe Youtube å forstå innholdet i videoen din. På denne bakgrunn kan Youtube bedre distribuere videoen til riktig publikum. Derfor må ikke etikettene holdes i for mange retninger, da dette bare forveksler Youtubes algoritmer.

Når du legger til koder i en video, bør du inkludere søkeordene og muligens ordene. setninger brukt i tittel og beskrivelse, spesielt de første linjene.

6. MINITYRBILDE

Miniatyrbilder er noen av de viktigste på Youtube! Miniatyrer er "bokomslaget", så vel som en sterk visuell teaser og en forventningskamp mellom seer og video. Konkurransen er enorm på Youtube. 

Derfor må våre miniatyrer skille seg ut, og noe må gjøres fra hvert enkelt bilde. Alle miniatyrbilder bør behandles i Photoshop eller lignende programvare. Skru opp minimum lys og kontrast.

Det kan være lurt å basere miniatyrbildet på et skjermbilde fra videoen. Det er ganske greit å blande to skjermbilder sammen for å få en mer interessant miniatyrbilde.

  • Nærbilder: Det blir ofte for vanskelig å dekode små miniatyrbilder med folk i totale bilder.

  • Interaksjon: Mellom to personer eller mellom et menneske, et dyr, en gjenstand eller en kroppsdel.

  • Følelser: Opplysning, overraskelse, misnøye, skepsis, tristhet, etc.

  • Mystikk og spenning: Enten gjennom mimicry eller noe som bare er halvt avslørt eller på vei til hånd.

  • Handling: Et bilde der noe vill eller dramatisk skjer.

  • Grafikk: Vennligst skriv videotittelen til en forkortet versjon, og sett den muligens inn. delenummer på.

7. SLUTTSKJERMER

Sluttskjermbilder er interaktive lenker på slutten av videoen som skal fungere som teasers for å se mer. Derfor er det også gunstig å kutte videoene sine slik at det bare er en slags uttak på slutten med plass til sluttskjermbilder.

8. TEKSTING

Du kan undertekst direkte på Youtube, som også gir forslag til tidskoder basert på hvor det høres ut som folk snakker i videoen (se nedenfor). Subtitling er en offentlig tjeneste bekymring for hørselshemmede, og i tillegg gir en .srt undertekstfil, som selvfølgelig inneholder de samme søkeordene som tittel, beskrivelse og tagger, også å gi videoen en god SEO boost.