Tør du gjøre endringer?

Idag sendte jeg en mail til mailinglisten min og wow for en respons. Så utrolig hyggelig at så mange synes det var nyttig å lese, tusen takk! Her er mailen i sin helhet:

Jeg våger å være svak og det gjør meg sterkere.Jeg våger å se på vise mine svake sider, for så å styrke de.

Hva definerer meg?

Min personlige utvikling har vært lang og kronglete. Jeg levde lenge for at andre skulle se meg uten at jeg helt forstod hvorfor dette var så viktig for meg. Erfaringer og min egen reise har endret meg og i dag ser jeg ting i et annet lys. Jeg forstår meg selv bedre og ønsker i dag å dele litt erfaringer med deg rundt dette.

Det jeg begynte med, om du kan kalle det et steg 1, var å lytte til meg selv. Hvordan har jeg det akkurat nå? Sånn på ekte, sånn egentlig. Hva er det som ikke er bra? Hvorfor er det slik? Når følte jeg det slik første gang? Kan jeg gjenkjenne et mønster? Kan høres enkelt ut, men jeg begynte sånn.

Vi snakket akkurat om det her på jobben, om hvor dårlige vi mennesker faktisk er til å lytte til oss selv. Høre den såkalte indre stemmen og lytte til hva den forteller oss.Tidligere i livet har jeg vært en ener på å bare tilpasse meg. Være en såkalt peoplepleaser som ikke tenkte på meg selv men kun de rundt meg. Tilpasset meg de og hvordan jeg trodde de ønsket at jeg skulle være. Deres oppfatninger av tingenes tilstand uten å gi meg selv respekt for egne grenser.

Utrolig mange gjør dette uten å tenke over det, men hva sier det om oss? Er ikke vi verdt nok til å faktisk stå opp for oss selv og ønske noe bedre for oss selv?En liten start, på min lille læring til andre, som ønsker utvikling for seg og sitt:

  • Hvordan har du det akkurat nå?

  • Hva føler du? Sånn på ekte.

  • Hva gjør at du smiler?

  • Gjør du det hver dag?

  • Hva hindrer deg i din hverdag?

  • Gjør deg gjerne noen tanker om hvorfor dette hindrer deg?

Men viktigst av alt, hvordan har du det akkurat NÅ? Sånn på ekte. Kjenn godt etter.

En god hverdagsklem herfra, lag deg en super dag! Trine :)

Lyst på slike mail fra meg hver søndag? Legg igjen mailen din:

[optinform]