Årets sterkeste film?

Igår endte venninne og jeg på kino og det er lenge siden jeg har grått mer. Det var våt dam i BH'en etter tårene som rant nedover brystet. Ta med kleenex, det MÅ du ha. Filmen heter Lion.

Utrolig sterk sann historie om den lille indiske gutten Saroo som kommer bort fra broren sin, ender opp å bli adoptert bort til Australia og først 28 år senere vender hjem til sin familie i India. Jeg har sjelden sett bedre skuespillerprestasjoner og alt var bare magisk.

En fem år gammel indisk gutt kommer bort fra storebroren sin i gatene i Calcutta, tusenvis av kilometer hjemmefra. Det er en tøff virkelighet for en 5 år gammel bortkommen gutt og han overlever mot alle odds før han endelig blir adoptert av et par i Australia. 25 år senere vender han tilbake til India for å finne familien sin.

Filmen er basert på den sanne historien til Saroo Brierley og selvbiografien hans "A long way home" om hvordan han fant igjen familien sin ved hjelp av Google Earth.

Nicole Kidman spiller i filmen men mest av alt lot vi oss imponere over denne lille indiske gutten som bare var helt nydelig. Hele personligheten hans var uforglemmelig og kommer til å bli husket, for min del, lenge. Se bildet øverst i saken.

Kom deg på kino men husk kleenex. Lag deg en god søndag!