Stressa? Slik stresser du ned!

Denne helgen har jeg gitt meg selv en gavepakke. Et aldri så lite kinderegg, rett og slett. Høyfjell inkludert fjelltur, hotell OG kurs. Ergo tre i en pakke fordelt på tre dager.

Tidlig fredag morgen pakken jeg sekken og rettet nesen mot Golsfjellet Fjellstue. Med godt selskap i bilen gikk turen på tre timer unna på noe som føltes som tredve minutter. Sånn er det når damer med riktig mengde energi møtes....skravla stopper ikke før noen putter noe i kjeften på oss.

Møt Ingunn. Hun laget helgen og turen til en enda bedre opplevelse. Vi storkoste oss, rett og slett.

Kurset vi skulle på var i regi av Jim Carlsen som jeg har kjent noen år nå . Han er gift med herlige Carina. Han har startet kurs i Mindfullness og les gjerne med på siden hans KLARE-TANKER.

Hva er Mindfullness?

I hvertfall ikke noe alternativt, handler vel om å skape en balanse på innsiden. Med alt stresset vi har i dagens samfunn er det viktig å finne "rom" hvor en kan roe ned, komme i kontakt med seg selv og mestre alt vi MÅ til enhver tid. Yoga gjør dette for meg og når har jeg lært mer om Mindfullness og  all forskning som viser effekten dette kan ha på hver enkelt.

Trening og meditering

Handler om å være tilstede i livet akkurat NÅ.Å kunne forholde seg til det som skjer her og nå. Uten å koble seg på tanker, eller følelser, som drar deg i retning av bekymringer om morgendagen, eller grubling over fortiden. Om vi vil redusere stress og være tilstede i nuet, være oppmerksomme og ta gode beslutninger, er oppmerksomhetstrening en effektiv vei for de fleste.

En sitter en del slik. Eller en ligger på gulvet samt en kan bevege seg i yoga-aktige bevegelser. Vi gjorde denne helgen litt av alt. Det var en flott gjeng på 16 stykker som var samlet for å lære mer og alle hadde ulik bakgrunn. Noen var helt nybegynnere og noen hadde testet litt før, som meg.

På Golsfjellet Fjellstue spiste vi godt, hadde samlingene våre i underetasjen og ikke minst hadde vi nydelig natur rundt oss. Dit skal jeg tilbake....kjente virkelig på savnet etter hytten vi hadde på Beitostølen! SÅ fint i den norske fjellheimen!!

Lørdagen gikk vi hele gjengen tre timer i stillhet og dette var min favorittoppgave på hele turen. Det gjorde meg ingenting å være stille i en gruppe og meditere i tre timer i fjellet. Fikk lyst å gå i fjellet igjen, gjerne allerede til helgen.

Disse to bildene illustrerer litt av det vi gikk igjennom. Det til venstre viser hva stress i hverdagen sakte men sikkert kan gjøre med helsen vår, mens bildet til høyre viser holdningene en etterlever i mindfullness. Dette er noe jeg garantert skal trene mer på, det er helt sikkert.

Dette er Jim som holdt kurset. Flink og fokusert kar som villig og ærlig delte sine egne grunner til gå i denne retningen med mindfullness og meditasjon. Kunnskapsrik kar som bidro med masse forskningsbasert kunnskap som var veldig interessant.

Bildet under illustrerer Jim og hunden på tur for en del år tilbake. Jim stresser i tankene m alt han skal/må til enhver tid mens hunden vet og nyte her og nå. Mindfullness handler i all enkelhet om å sortere tankene og dermed bli mer fokusert med klarere tanker.

Ikke så vanskelig å velge. En vil heller være MINDFULL enn ha en MIND FULL med masse rot og oppgaver. Stress ned folkens og test ut dette. Anbefaler!