Rødt i glasset på Facebook

Det er en farlig trend når hele Facebook, etterfulgt av Snapchat (trinegrung er meg om du vil følge meg), viser til at "rødt i glasset fordi jeg fortjener det" er greien for å kose seg og roe ned. Hva sier dette om dagens samfunn? Er en vellykket fordi en heller i seg noe alkohol? Er livet bedre da? Hvorfor skal alkohol være prisen på "a job well done" eller noe i den retningen?

Jeg liker det ufattelig dårlig.

Alle tar seg en fest, undertegna inkludert, men nå må denne trenden snu med at vi fortjener alkohol fordi noe skal feires. Det er rett og slett for dumt! Dessverre frykter jeg trenden bare vil å øke i omfang siden vi spiser mer, handler mer og ikke minst drikker mer.....tenker vi over dette i hverdagen eller bare godtar vi tingenes tilstand og tenker vi fortjener det?

Jeg tenker mye på det og gjør meg mange tanker rundt dette.

I går var jeg samlet hos gode venner og vi snakket om sosiale medier og dette "rødt i glasset" fenomenet. Er du venner med dine barn på Facebook eller Snapchat? Hvilket signaler sender du dem ved å legge ut at dette er kosen, slik roer du ned, dette er livet? Alkohol. Tenker du over det om du legger ut slike bilder?

Jeg kjenner jeg blir provosert av det på mange måter. Jeg legger ut mye rart jeg og, men da mest ironi på egne vegne. Min sønn, og tidvis datter,  skjønner ikke noe av og det er helt ok, for det går utover meg, ikke dem. At jeg dummer meg ut og ironiserer med meg selv, mener jeg. Men de er veldig klar på hvor jeg står i forhold til alkohol og fest.

1468671_10152713815206017_7631808735780208024_n

1468671_10152713815206017_7631808735780208024_n

Men å fremme vellykkethet og at den måles med alkohol i den grad mange gjør er ikke greit. Det er nok mange årsaker til det, og hva "naboen" måtte tenke er nok mer inngrodd i oss enn vi liker å innrømme. Jeg heier på at vi DRITER mer i hva andre måtte mene og står for den vi er. Men når det kommer til alkohol er det visst synonymt med vellykkethet siden "alle" legger ut bilder av det?

Skoler begynner i hele landet i disse dager og hva er det med universiteter som starter med en og en halv uke med fest HVER DAG for å feire at skolen starter? Alkohol, alkohol, alkohol. Vet vi hvordan vi har det kjekt uten lenger? Hvorfor må vi drikke hele tiden?

Kos deg med en fest, men nå er det mengden av festligheter jeg blogger om og bilder som postes over alt. Fordi du fortjener det?

Skru ned tempoet, hele verden trenger ikke vite det!

Følg meg gjerne på Snapchat. @trinegrung er meg der som i alle andre kanaler.