Alle vil blogge?

Det er så mange som mailer meg om dagen og lurer på dette med blogging. De vil lage sin egen markedsplass for seg og sitt, og de vil tjene penger på det. Fort. Helst i går. Uten en plan, ingen tanker rundt hva de skal blogge om , bare kjøre på. Opptatt av lesertall og hvor mange som ser det de gjør. Det er det viktigste.

Kjekt med mange lesere, men det er IKKE viktig hvor mange lesere en har.....blir det fokuset kan en fort bli utslitt. Leve av lesertall er meget krevende og krever  mye trafikk.

Der var jeg selv så jeg forstår hvorfor fokuset blir som det blir. Jeg begynte der for 14 år siden og lenge var det fokuset. MEN jeg har lært og jeg ønsker at andre skal lære av mine feil. Det er IKKE viktig hvor mange som leser men at de som leser er dedikerte lesere, får innhold de liker, samt at en lager innlegg som treffer sine lesere. Sin egen målgruppe.  Jeg liker ikke fagbloggere selv og derfor gikk jeg vekk i fra å skrive masse om sosiale medier. Jeg leser flest personlige blogger der jeg blir kjent med menneske, mer enn de som kun skriver om emner.

Det er det "ROSA" som er den nye vinen. Det er de som deles videre og skaper engasjement. Det er de som får faste lesere.

2015-06-16 18.24.02

2015-06-16 18.24.02

Jeg har lang erfaring som blogger og har brukt timer på mange bloggere som i dag er toppbloggere. Jeg har kun et ønske og det er at mange skjønner verdien av dette med innhold. Ikke at en MÅ spisse seg på tema, for det er som oftest de medmenneskelige sakene som treffer oss som deles videre av mange, men det er viktig å ha en plan. 

Skal du blogge så er dette noen ting du MÅ tenke gjennom:

  • Hvem ønsker jeg og nå?

  • Hva ønsker jeg å dele med dem?

  • Hvorfor?

  • Hva skal jeg med bloggen?

  • Hvorfor skal noen dele innleggene mine videre?

  • Hva er godt innhold for meg?

  • Hva er gode bilder?

  • Hva slags bilder skal jeg dele?

  • Hvordan skal jeg gjøre dette personlig uten å bli privat?

  • Skal jeg gjøre dette som hobby eller prøve å gjøre det til business?

Det er mange som "kopierer" det andre gjør og det funker sjelden. Finn din egen greie og din egen nisje. Gjør ting på din måte og la det være godt nok for deg. Alle starter et sted og jeg personlig var en elendig blogger for 14 år siden. Alt var feil og språket skikkelig ille. Jeg kunne ikke skrive og enda er det mange skrivefeil/kommafeil i mine innlegg. IKKE min sterke side men det har jeg godtatt. Jeg blir bedre hver dag.

2015-07-20 20.48.46-1

2015-07-20 20.48.46-1

Jeg tok tidlig et valg om at barna ikke skulle på min blogg og kan vel telle på en hånd hvor mange bilder det er av de på nettet etter 14 år. Dette er min greie og de trenger ikke å være en del av den. Altfor mange foreldre deler barna sine rått og jeg liker det dårlig. En gang eller to i året er helt ok men ikke månedlig. Det er nå min mening. Tanker?

SE GJERNE MITT BLOGGKURS HER.