Hva skjedde med Petter Northug?

Mediene har en fest om dagen. Jeg er sikker på at sjefene springer som gale i korridorene, gir ordre i hytt og pine, får høy puls og klarer knapt nok å roe ned når kvelden kommer. Avisene går mann av huse for å få det siste om Petter Northug og denne tragiske hendelsen, og fra utsiden ser det hele merkelig ut, nesten litt sirkusaktig ut. Enda merkeligere er det når en ser journalistvenn oppdatere Facebooken sin med " Jeg er allerede lei av å springe etter Northug-saker og vi har ikke begynt engang".

Vår alles kjære skifantom Petter Northug tar seg en fest. Vi unner han det etter sesongen han nettopp har avsluttet. Tidlig om morgenen setter han og en kamerat seg i bilen, forsatt beruset, og kjører. De kjører fort og det fatale skjer. De kræsjer. Petter får panikk, hvem ville ikke det velvitende om hvem han selv faktisk er , og stikker fra stedet. En pysete handling, vil noen si, men i lys av hvem han er kan en forstå panikken. Ihvertfall gjør jeg det.

Petter Northug er nå skistjernen som fyllekjørte, og mediene har vel aldri hatt det "bedre". I sjokk ja, men lets face it, de elsker slike saker. De vrir og vender hver en sten for å finne DEN vinkelen alle snakker om og siterer...og jeg kan ikke etter beste evne fatte at de gidder. De skal skrive gode saker, opplyse om faktiske hendelser, men dette jaget etter å lage enda større sensajoner er jeg møkk lei av.

HERLIG å se at COOP velger å stå ved Petter! LES HER! Slike saker vil vi ha mer av og samfunnet i sin helhet trenger det. Det er nok fokus på negative vinklinger og tabloide tilsnitt. Eller slike hvor de skiller sak og person.

Screenshot 2014-05-06 10.03.08

Screenshot 2014-05-06 10.03.08

De tabloide sakene går over stokk og stein, og rekk opp hånden de som er drittlei disse ekspertene som skal uttale seg til en hver tid? Er de noen gang positive? Neida. Mediene leter til de finner den ene eksperten som er akkurat negativ nok til at saken vinkles slik de ønsker. Jeg er så lei!

Handlingen til Petter er vi alle enige var helt hinsides, det er ikke tema her. Tema for meg blir mennesket Petter og hvem som støtter en personlighet vi alle har et forhold til? Det er så mye rare oppdateringer på Facebook om dagen med mennesker som skriver "håper han får sin straff", "hvordan kan dere heie på idioten?", "håper han aldri får ski på beina igjen".

Hvem i alle dager skriver slikt? Selvfølgelig får han sin straff og må ta den! Har folk mistet sans og samling? Hadde dette vært din bror eller søster, far eller mor, så hadde aldri disse ordene falt ut av din munn, men fordi Petter er kjent og har valgt en noe frekkere stil i offentligheten enn snittet av skiheltene våre (og takk Gud for det!!! ) så skal han settes i gapestokk og krenkes på denne måten?

Screenshot 2014-05-06 09.28.28

Screenshot 2014-05-06 09.28.28

Nei, nå er det faen meg nok! Jeg mener med hånden på hjertet at vi må vise raushet ovenfor en kar som nå ligger nede foran hele landet. Han griner på tv og viser tydelig at dette er noe han angrer på og gremmes over. Vi har alle gjort våre feil og vi skal være glad for at noe alvorlig ikke skjedde, men å sparke noen som allerede ligger nede er IKKE greit. Vi må løfte han opp, sende han masse av positiv energi slik at han igjen finner gnisten til å glede oss foran tv-skjermene igjen.

Jeg tror få kan sette seg inn i hvordan det er å være kjent i en slik situasjon og hvor mye som kreves for å sitte som han gjør foran skjermen og brette ut hele følelseslivet sitt. FY FLATE! Jeg tar av meg hatten for karen. Ikke for handlingen, men fordi han er ikke mer enn et menneske som fortjener å bli møtt som det. Ikke bli dømt for evig og alltid pga en handling.

Det aller kjedeligste er at denne saken vil henge ved Petter i alle fremtidige intervjuer og jeg håper fremtidens journalister evner å heve blikket og se fremover. Ikke nå når saken er "varm", men om noen år. Ikke la dette forsatt være tema om 10 år for det blir for dumt.

En kunde av meg sa det klokt: Verden blir ikke bedre om vi dømmer andre. Han må ta sin straff for det han har gjort og han fortjener respekt og omtanke som menneske slik at han lærer, reiser seg igjen - klokere. Med det så sender jeg masse energi dit Petter er og heier på DENNE siden på Facebook som heter REIS DEG NORTHUG. KULT initiativ! 

petter northug .jpg

petter northug .jpg