Møteplass for gründere

Det skjer i Drammen og det er så spennende!

Siste uken før jul 2018 var en gjeng kreative mennesker samlet på Gummibaren i Drammen. Et såkalt engle-investor treff. Engler da i form av mennesker som vil grundere vel i form av businessvekst og hjelp til kapitalinnhenting.

Jeg fikk masse inspirasjon og læring fra denne eventen og mest av alt fikk jeg energi til å fylle bloggen med noe som kan hjelpe andre. Det er ingenting som gir meg mer enn å jobbe med andre kreative sjeler med skapertrang, som meg selv.

Det var CXS Growth som fasiliterte eventen, og både grundere, samt potensielle investorer, var tilstede. Tre gründere fikk såkalt pitche (kort foredrag som viser hva de jobber med) sine ideer til de som var tilstede, og jeg ble så revet med. Utrolig mange flinke folk i distriktet som våger å tenke nytt, ønsker å skape, er nytenkende og villig deler av sin kunnskap.

Utdrag fra CXS Growth sitt foredrag

Utdrag fra CXS Growth sitt foredrag

Gummibaren i Drammen er stedet hvor slike eventer skal være fremover, og gjett om jeg skal gå på alle! Det var representanter fra både Drammen Kommune, Drammen Næringslivsforening og Ungt Entreprenørskap tilstede, i tillegg til en del fra Conexus som holder til i samme bygg som meg.

Dette er utrolig viktig for gründere. Ha en møteplass hvor de kan treffe likesinnede og ikke minst lære av andres erfaringer. De har alle ulike caser og ideer, men det å være gründer er ikke bare enkelt. Dette er gründere med forretningsideer som alle kan bli store bedrifter med mange ansatte, samt mulig for å skape business internasjonalt. Ideen har altså potensiale for vekst utover Norges grenser.

Det er gründerskap for meg, men her er meningene delte. Mange mener en er gründer om en “kun” er selvstendig næringsdrivende. Jeg mener ikke det er en grunder. Da er en selvstendig næringsdrivende og driver for seg selv. En grunder utvikler noe som potensielt kan bli noe større enn kun en selv samt en utvikler noe som kanskje ikke er på markedet fra før.

Noen av de som var tilstede

Noen av de som var tilstede

Mange lurer på hva min jobb er opp i alt dette og det forstår jeg. Jeg ble denne dagen med i styret til et såkalt englenettverk og dette skal jeg komme tilbake til her på bloggen når vi begynner prosessen med å skru dette sammen. Jeg er gründer av Digitalakademiet , samt jeg bidrar med å hjelpe andre gründere knyttet til CXS Growth med deres digitale markedsføring. I LOVE IT! Tenk at alt dette skjer i Drammen!!!

Jon Martin fra Gummibaren og Håvard i CXS Growth

Jon Martin fra Gummibaren og Håvard i CXS Growth