Anne-Kat tar feil

I did it. Brukte et kjent navn i overskriften for å trekke oppmerksomheten din hit. Men samtidig er Anne Kath en del av saken og derfor helt naturlig. Forrige helg ble jeg gjort oppmerksom på en artikkel i VG Helg. Anne Kath var ute med sin første helgespalte og jeg gledet meg.

Hennes spydige tunge har mang en gang frydet meg, så dette var en gladnyhet. Tror ikke det selger mer papiraviser, men morro likevel. Både at hennes fingre leverer skrevne ord, du burde blogget Anne, men og fordi jeg var spent på "pennen" hennes. Lar ironi seg overføre til papir? Det er jo tross alt Anne Kath vi snakker om!

Foto: Øijord, Thomas Winje

Foto: Øijord, Thomas Winje

Artikkelen handlet om "supercoach" Gry Sinding som hun nå kalles. Av mediene. Ikke av meg. Anne Kath går hardt ut mot dama. Dama som fikk meg til å starte med nettkurs (Facebookkursetog Bloggkurset) Av denne grunn er dette et vanskelig innlegg for meg. Hun satte meg på en tanke jeg ikke hadde tenkt, Gry altså, og derfor står jeg litt i glasshus når jeg skal uttale meg i etterkant.

Men jeg har lov å uttale meg, for jeg har kjøpt produkter av Gry, jeg har jobbet med henne i over et år og kjenner henne. Jeg vet hvordan hun jobber og det gjør ikke Anne Kath. Sistnevnte snakker på generellt grunnlag og derfor mister spalten troverdighet. Hun skriver om noe hun faktisk ikke kan uttale seg om. Hun skriver bra og har mange gode poenger, men det er flere ting jeg undrer meg over.

  • Hvorfor vie en hel førstespalte til en dame 2% av befolkningen vet hvem er?

  • Hvorfor skrive om noe en ikke har deltatt på?

  • Hvorfor kritisere noe en egentlig ikke aner noe om?

  • Hvor mye kunnskap har Anne Kath om Gry sin kunnskap?

Hvis det er coachingbransjen som skal gjennomgå så kan de ikke "ta" Gry. Hun jobber ikke som coach nå. Ikke opplever jeg det ihvertfall. Hun drifter nettkurs og lærer bort grundere hvordan de skal tjene penger på nett. Og her har Gry mye kunnskap.

Men coach er hun ikke. SDD-kurset er et NETTKURS hvor Gry sitter i en videoskjerm og prater til en. Ikke noen en til en, ikke noen dialog. Monolog fra henne til kunden. Som jeg gjør i mine kurs. Hun har solgt mange slike kurs fordi hun er god på markedsføring og selger på følelser.

I markedsføringen sin pirker Gry på det grunderen ønsker å få til, de følelsene som er involvert hos alle oss som ønsker å skape noe eget. Hun snakker om å kjenne seg igjen i disse følelsene, deler hvor langt nede hun selv har vært, at alt var så vanskelig før med gjeld og problemer.

En bevisst strategi som vekker følelser hos den som følger henne. En får empati med henne, hun viser sine menneskelige sider og selger på de. "Etter hun fikk seg drømmejobben sin ble alt bedre og nå kan du og skape din drømmejobb." Ikke så enkelt, satt på spissen her, men det er følelser hun selger på.

Den store uenigheten min med Gry er denne måten å gjøre ting på. Jeg ønsker å selge på kunnskap, at jeg kan det jeg ønsker å selge. Ikke hvor vondt den eventuelle grunder har det der hun er og at kurset mitt vil redde henne fra denne "onde".

Men Gry har gått kurs hos de som kan dette i USA og det er slik det skal gjøres. Finne svakhetene hos de en ønsker som kunder og deretter love de at hos meg blir alt bra. Etter mitt syn helt på trynet fordi det for meg ikke er ærlig. Det er ikke ekte. Det er en bevisst strategi satt i system for å selge. Ja det funker, men det gjør det ikke bedre.

Trine & Gry 2013

Trine & Gry 2013

Jeg skal ikke håne kunnskapen til Gry om markedsføring på nett, for det kan hun. Men er hun en god coach? Det kan jeg ikke uttale meg om. Jeg har ikke jobbet med en god coach enda og vet derfor ikke hvordan de jobber.

Jeg trodde de mennesker og deres potensiale, og deretter evnet å hjelpe vedkommende til å se det selv? Ergo utvikle et annet menneske til å nå sitt potensiale. Jeg gikk et år i Mastermind hos Gry. Kostet meg 100 000 kroner og mange har spurt meg om det var verdt det. Svaret mitt er nei.

Overhode ikke. Pedagogisk tilnærming til emner evner ikke Gry. Men selve dama og kunnskapen om nettkurs på nettet ville jeg ikke vært foruten. Derfor glasshuset.

Men du Anne Kath har ikke gått noe kurs, du har ikke vært på SDD (som ja er anderledes og Gry kaver mer enn hun trenger) og har ei heller jobbet med denne coachen. Så hvorfor gi henne masse oppmerksomhet?

Jeg har lenge tenkt på dette innlegget, men ville ikke vie Gry sitt univers mer oppmerksom. Jeg som menneske er veldig skuffet på mange måter og følte meg liten etter å ha jobbet med henne. Hun fikk meg tidvis til å føle meg dum , og det er ikke greit.

Gleder meg til å høre hvorfor du valgte henne Anne Kath? Hun får mer oppmerksomhet, får flere kunder. For til syvende å sist er det meste av PR god PR dessverre. Tror du ikke? Du lever jo selv av å skaffe deg oppmerksomhet.