Hva skal en blogge om?

Det å velge innholdet du skal ha fokus på er vesentlig for å faktisk skape suksess.

Ikke bare det men det er en stor del av det.

Jo mer konkret du er når du velger innhold samt spisser deg konkret mot EN målgruppe, jo større er sjansen  for at du faktisk klarer å skape en forskjell og bli mer synlig.

Det er her mange sliter og blir for brede og generelle. Jo mer du spisser deg jo mer synlig blir du. Ikke tenk at du skal nå alle på en gang, velg et innhold som treffer få i starten.

Det finnes ufattelig mange som blogger nå og derfor er det viktig å spisse seg for å skille seg fra mengden.

Hvordan finne din nisje når du skal blogge?

Hvordan finne din nisje når du skal blogge?

“Kunsten å skrive er kunsten å oppdage hva du egentlig mener.”
— Gustave Flaubert

Det finnes utrolig mange kategorier å blogge innen.

Det finnes nok av ulike blogger som f eks:

 • Reisebloggere

 • Fitnessbloggere

 • Matbloggere

 • Motebloggere

 • Helsebloggere

 • Familiebloggere

Derfor er det viktig å velge et tema innen et bredt tema som du blir eksperten på. Det er deg de kommer til for akkurat dette tema.

De aller fleste som starter en blogg gjør dette for å bli synlig med et eller annet. Utrolig mange unge blogger kun om sin hverdag, som en slags dagbok, men alt tilsier at dette fenomenet er på hell.

De som skiller seg på tema er de som veien videre kommer til å skille seg fra mengden og derav gjøre business på bloggen sin.

Det finnes et hav av matblogger, med Trines matblogg i spissen.

Det finnes et hav av matblogger, med Trines matblogg i spissen.

Er det et tema du er virkelig flink innen så er du på god vei. Det at det er krevende er en illusjon selvom det dermed ikke er tilfelle at det ikke krever sitt.

Det som er krevende er å planlegge godt, resten gjøres "av seg selv" om en følger planen. Ønsker du at bloggen din skal vokse fort handle det aller mest om å spisse seg på tema. Det du er god på og så finne din nisje innenfor dette temaet.

Om du er RÅGOD på fitness og trening f eks blir dette temaet ditt men du må spisse deg enda mer enn som så. Innenfor dette temaet er det mange underkategorier du kan velge for å spisse deg.

 • Utholdenhetstrening

 • Bygge muskler

 • Hjemmetrening

 • Høyintensitetstrening

 • Crossfit

 • Kosthold sammen med trening

 • Personlig utvikling

For å nevne noen. Velg EN underkategori og de du ønsker å hjelpe med din kunnskap. For det er her du starter med å nisje deg. Velge EN gruppe mennesker som trenger din kunnskap.

Om jeg trener en del allerede men forstår ikke helt hvordan kostholdet skal spisses for å ta meg til et nytt nivå, så er det deg jeg skal gå til.

Vi skal jobbe mye med målgruppen videre i boken som kommer i 2019.

Når jeg lanserte mitt første bloggkurs så blogget jeg om hele prosessen. Mine lesere fulgte prosessen og mange ønsket å lære av meg. Hvordan jeg blogget, ulike verktøy jeg brukte og prosessen med å skape innhold.

Målgruppen var ikke spisset den gangen, men igjen så var jeg såpass tidlig ute at det var ikke mange om beinet.

Drømmepulten å blogge fra. GRISELEKKER!

Drømmepulten å blogge fra. GRISELEKKER!

Men i dag har mye endret seg siden 2004 da jeg begynte. "Alle" vil blogge og derfor er et vesentlig å spisse seg for å skille seg i mengden. Hvis du drømmer om å lage en reiseblogg som spiss deg på et sted først. Velg ditt favorittland og skriv ned alt du kan om dette landet. Ikke i et innlegg men del det opp.

Er du ekspert på Paris er det nok av innlegg du kan skrive. Hvor du spiser, hva du skal se, hvor du skal shoppe, de små stedene ingen vet om og kanskje hvor de har den beste kaffen. Alt ment som eksempler om det er reise som er din greie.

Starte med å notere deg ditt hovedtema.

Bruk en stund på å velge deg et hovedtema og lag deg 8, eller flere, underkategorier innen ditt tema som du kan spisse deg innen. Deretter velger du EN underkategori som du skal begynne med innen ditt hovedtema.

Hold deg lenge til EN underkategori før du utvider deg til mer. Det vil ikke fungere om du skriver: Jeg er helseblogger, kom å jobb med meg. Vis meg HVA du kan innen helse og tiltrekk deg meg som trenger det du kan om helse som jeg ønsker å lære noe om.

Er du en som er god på kosthold så se for deg hvem du skal jobbe med. De som ønsker å gå ned i vekt? De som sliter med motivasjon, de som har allergier, de som ønsker kunnskap om f eks lavkarbo? Hva er din nisje og hvor skal du spisse deg?

Det er nisjen din skal jobbe med og jeg bruker alltid masse gule lapper for å jobbe med gjennom slike prosesser. Noter et tema på en lapp og ha mange lapper til slutt. Så velger du en og en i rekkefølge og ender opp med de som du kan mest om.