En engasjerende dame

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men for meg er Jane Fonda hjemmevideotreningsdama fra 80 tallet som ble Hollywood stjerne. Hun har ikke, som jeg kan huske, fått noe særlig omtale her hjemme og derfor ble hun det inntil i dag. Nå har mye endret seg.

Husker du henne slik? Jeg gjør!

Jeg fant dessverre ikke fotografen bak dette bildet

Jeg fant dessverre ikke fotografen bak dette bildet

I kveld brukte jeg to timer på den Emmy-nominerte dokumentaren om denne forsatt spreke dama på 81 år! WOW, I´ll have what vitamins she´s having! Hun holder seg jammen godt!

Hun har vært aktivist omtrent halve livet og virkelig engasjert seg på mange plan. I Vietnamkrigen, blant annet, og mye mye mer.

I dag kjenner de fleste henne fra Frankie and Grace på Netflix. Jeg har storkost meg med alle sesongen og det kommer heldigvis mer!

Hun setter alderdommen på dagsorden på tross av sitt opererte ansikt, noe hun snakker åpent om i dokumenter. Sier ikke jeg synes det er bra, men kan på en måte forstå det når en lever med presset i Hollywood. Kan umulig være enkelt.

Men like engasjert i dag som for 30 år siden. Helt utrolig bra dokumentar og jeg måtte bare dele den. Den går på HBO Nordic og er altså nominert til Emmy. Hadde vært utrolig bra om hun fikk en pris for sin åpenhet og ikke minst engasjement.

På slutten av dokumentaren, etter å ha snakket om sin oppvekst og hvordan den preget henne, sa hun noen veldig kloke ord som jeg synes du skal smake litt på. Jeg gjorde det.

En ting har lært jeg meg: Å prøve og være perfekt er et giftig prosjekt. Vi er ikke perfekte.
Vi må lære å elske skyggen vår. Vi må omfavne og elske skyggene våre.
Og i blant er det bra nok å være bra nok.
— Jane Fonda

Var ikke det bra sagt? Jeg likte den godt og den gir rom for mye ettertanke i mitt hodet. Jeg lærte faktisk veldig mye av dokumentaren. Det lønner seg å forsette og stille spørsmål, være nysgjerrig og aldri stoppe egen utvikling.