Slik tar jeg vare på helsen

Er du nøye med Omega 3 tilskudd? Jeg med mine hudproblemer er veldig nøye og ikke minst har jeg lett mye etter det beste omega 3 tilskuddet. I flere måneder nå har jeg testet en olje og sjelden har huden min føles bedre. Alle kommenterer det og i tillegg til oljen er jeg nøye med kosten. Alt betaler seg.

Da jeg var i Stryn var jeg ikke så nøye med kosten og gjett om huden gå uttrykk for det! Rosaceaen flammet opp og gjorde virkelig at jeg skal tenke meg om veien videre. Skape enda flere endringer for meg selv for det var ikke kjekt, rett og slett.

trinegrung 180619 2 (1).jpg

Kroppen trenger både omega-3-fettsyrer og omega-6- fettsyrer. Dagens kosthold har generelt en overvekt av omega-6-fettsyrer. Dessverre, og derfor er balansen mellom disse viktig.

I “gamle dager” inneholdt kostholdet omtrent like mye omega-3-fettsyrer som omega-6-fettsyrer. I dag får vi i oss mye mer omega-6 enn omega-3.

Det anbefalte forholdstallet mellom omega-6 og omega-3-fettsyrer i kostholdet er 5:1. Vi bør altså ikke spise mer enn fem ganger så mye omega-6 som omega-3. Forholdstallet mellom omega-6 og omega-3 blant enkelte befolkningsgrupper med et vestlig kosthold, kan være så høyt som 10:1 eller kanskje 20:1.

Omega-3 er langt bedre til å dempe inflammasjon og motvirke blodpropp, dempe smerter, senke blodtrykket og beskytte deg mot alle de andre sykdommene som kronisk betennelse i kroppen kan føre med seg. Så hvis du ikke retter opp ubalansen mellom omega-3 og omega-6, kan du lett komme i faresonen.

Omega-6 konkurrerer med omega-3 om plass i kroppens celler. Det er viktig at det er tilstrekkelig mengde av begge disse i cellene. Jo høyere omega-6 inntak vi har, desto høyere må inntaket av omega-3 være for å få nok omega-3 i cellene. For å få en høyere andel omega-3 i cellene kan man også redusere inntaket av omega-6.

En bedre balanse mellom inntaket av omega-6 og omega-3 kan være en av nøklene til å redusere og forebygge fedme, diabetes type 2 og hjerte-karsykdommer.

Jeg tok for tre måneder siden en test av blodet for å sjekke balansen jeg hadde mellom omega 6 og omega 3…den slo rimelig sterkt ut kan du si! Ergo faren for betennelser i kroppen er absolutt tilstede.

Min test:

Skjermbilde 2019-06-03 kl. 09.38.53.png

De skal ikke være rød farge på tallene og jeg slo rimelig kraftig ut. Ergo det er viktig å supplere med riktig Omega 3 for å skape mer balanse. Jeg er levende opptatt av helse og dette ga meg masse energi til å forsette og ikke minst være nøye med hvilken olje jeg tar. Vanlig tran gir tydelig ikke nok, for den har jeg tatt i flere år.

Glad jeg fant denne nye Omega 3 oljen jeg har valgt å ta. Hvis du har lyst å høre mer via mail så legg igjen e-posten din under her så sender jeg deg noen ord om den: