Opplæring forsetter

Det er så mange som sliter med helsen og livsstilsykdommene popper opp i hopetall. Er vi nysgjerrige nok på hva vi faktisk kan gjøre selv for å snu disse eller velger vi kun å stole på medisiner?

Jeg har slitt med både betennelser i ledd samt rosacea så lenge jeg kan huske. Leddene holder jeg i sjakk ved å spise ren mat og supplere med riktige vitaminer, oljer og mineraler. Er det en ting jeg har lært så er det at kosten alene ikke klarer dette.

En sensitiv tarm, som ikke liker alt jeg putter i den, har trigget nysgjerrigheten min videre til å finne løsninger på egen hånd. Heldigvis kjenner jeg mange som har kunnskap og jeg spør alltid hva jeg kan gjøre selv for å skape endring som gangner meg og helsen min.

I skrivende stund leser jeg en bok om kroniske betennelser i kroppen og kjenner meg igjen i mye av det som står. Jeg har nok en betennelsestilstand i kroppen og om en ser på det som en flamme så gjelder det for meg å finne ut hva jeg kan gjøre for IKKE kaste mer ved på bålet. Hva kan jeg gjøre for å slukke brannen?

Jeg ønsker ikke å være fanatisk og kommer aldri til å bli det. Men jeg vet at det er noen ting jeg bør holde meg unna. Hvitløk, rødvin, sterk krydret mat, kumelk (tåler litt laktosefritt) samt gluten sammen med gjær gjør noe med rosacean. Jeg får “flammer” i huden samt magen står som en ballong.

Jeg er i gang med trening hver dag for det vet jeg gjør meg godt. Litt og litt.

Jeg er i gang med trening hver dag for det vet jeg gjør meg godt. Litt og litt.

Det forteller meg at dette henger sammen. Reagerer huden så reagerer også tarmene. Derfor må jeg begynne der. Spennende bok, siden den går i dybden på hvorfor dette skjer og hva en kan gjøre for å endre det.

Mer kommer. Boken er på engelsk og tar derfor litt tid. Mange ord jeg ikke forstår og derfor må google hehe. Det kommer intervjuer og gruppen jeg har laget for Helse, tarm og hud vil aller helst ha blogginnlegg inkludert videoer med intervjuer….ikke podcast. Derfor blir det sånn!

Gruppen finner du HER, eller legg igjen mailen under så får du oppdateringer via mail når bloggen oppdateres om du ønsker å lære deg det jeg lærer i denne prosessen.