Endring- er det krevende?

Det er mange som snakker om at de trenger en endring i hverdagen. De blir sliten av det evige hamsterhjulet eller synes at hverdagen trenger noe mer innhold. Det kan jeg virkelig relatere meg til!

Det er mange som går med en eller annen form for misnøye uten å ta tak i tingene. Ingenting vil endre seg uten at en faktisk gjør noe selv.

Går en gjennom en vanskelig periode i livet, en kjedelig periode i livet, en periode hvor en opplever at tingene ikke gir mening…da må en virkelig stoppe opp og se på hva en selv kan gjøre for å faktisk skape endring.

Enig?

For ofte ligger problemet hos en selv. Jeg er et levende eksempel på dette. I mange år lyttet jeg til alle andre og gjorde kun det jeg trodde var forventet av meg. Det andre mente var riktig og det jeg trodde var forventet av meg.

Uten å faktisk stoppe opp og snakke med meg selv, spørre meg selv om hva som var riktig og viktig for MEG. Jeg var en JA person, “redd” for hva andre måtte mene om jeg trosset det de mente var riktig. Tenk om de ikke liker meg om jeg sier nei? Uff jeg må vel si ja til dette?

Kjenner du deg igjen?

IMG_20191123_140650_884.jpg

Endring med fokus

Nå skal det sies at det har skjedd mye siden jeg startet å jobbe med meg selv, mine egne mål og min utvikling. Alt starter med en selv. Det å definere hva som er viktig for en selv og så våge å ta et steg ut av hamsterhjulet.

For hva kan skje? De som eventuelt er uenige med dine valg må jo bare få mene det, er jo tross alt deres mening. Du er i din fulle rett å mene noe helt annet. Det er ikke egoistisk og tenke på en selv. Det kaller jeg egenkjærlighet.

Fellesskapet

Derfor elsker jeg å jobbe som jeg gjør nå. Den gjengen som er en del av Fellesskapet er alt for meg. Når jeg nå ser tilbake var ikke endringen krevende, den var vesentlig for meg.

Ikke kun på grunn av måten jeg jobber på nå, hvor jeg opplever å være en del av et team som er viktig for meg, men også fordi jeg gjør noe som er viktig for dem jeg jobber tett sammen med. Jeg får bruke energien min på å utvikle andre, hjelpe andre i en struktur som gir mening…..utrolig kjekt og givende.

Det er sikkert de som forsatt vil mene om hva og hvordan, men det er deres meninger. De er ikke meg og de skal helt klart få lov til å ha sin mening men jeg bruker ikke lenger energi på å prøve å endre den.

Ofte handler det om uvitenhet og lite medmenneskelig forståelse. Det krever mot å endre, men i andre enden er det så deilig! Jeg har aldri, rent personlig, hatt det bedre. Ergo det var vesentlig. Vesentlig for meg. Er ikke det viktigst? Jeg synes det.

Unner deg vekst og endring der du er. Lag deg en super dag!