Din personlighet er bra nok

Deg og din personlighet.

Hvem du er som menneske, isolert sett fra hva du kan, kunnskap, jobber med og engasjerer deg i.

Dette er vel en evig reise for oss alle og hele min reise har delvis vært dokumentert i denne bloggen. I hele femten år har jeg delt deler av min personlige reise, på godt og vondt. Mange opplever tingene jeg tidvis skriver som private, men for meg er det et massivt skille på hva som er privat og meg rent personlig.

Hva som skjer/angår meg personlig, uten involvering av andre, opplever jeg ikke som privat. Det er mine tanker, min reise og min utvikling denne bloggen har mye handlet om. Jeg har en faktisk heiagjeng på nettet, både på Instagram hvor over 10 tusen velger å følge mine sprell, på Facebook som er "hjemmet" mitt med hele 25 tusen følgere og sist på Snapchat med over 6 tusen som ser mine offentlige snaps. Tusen takk, dere er en fin gjeng som vet å løfte meg i vanskelige perioder.

trinegrung-091118-2.jpg

Det er rart med dette å være en "offentlig person" på nettet. Det tar og det kan gi. Gi så uendelig mye når en virkelig trenger det. Ta så uendelig mye om en velger å skape debatt.

Som julen 2016 da jeg blogget om den ensomme juletiden. Den julen hvor ensomheten i meg ble sak på TV2 nyhetene. Ikke om det å være alene i julen, som TV2 valgte å fokusere på, for jeg er ikke alene. Jeg har et hav av gode venner, en herlig familie og ikke minst mine to barn og eks mann med hans nye dame som er ufattelig gode å ha.

Ensomheten jeg tidvis kan kjenne på handler om noe helt annet.

Det handler om å ikke være der en ønsker å være, kjenne på at en tidvis er en outsider, setter seg mål som en tidvis ramler fra, savnet etter kollegaer da en tidligere jobbet som konsulent, jaget etter det en ønsker å oppnå men tidvis kjenner at en ikke strekker til og får til. Det er ensomhet for meg, før.

Jeg glemmer aldri julen i 2016 da jeg fikk julekort fra herlige Kaizer (følger på nettet) som hadde sett at dagene mine var vanskelige. Meldinger jeg fikk i ulike sosiale medier kanaler fra mennesker jeg ikke kjenner men som bryr seg fordi de følger min reise og kjenner seg tidvis igjen i det jeg skriver. Her. På bloggen. Tusen takk, det har alltid og vil alltid bety mye for meg.

Jeg har en personlighet jeg lever med hver dag. Du også. Den er bra nok og jeg ønsker så inderlig at andre skal bli mer bevisst på dette, for lite har betydd mer i min reise i meg selv. Aksept for at jeg er den jeg er og at det er bra nok. Supplert med det jeg kan, altså kunnskapen etter 15 år på nettet, så kan en få til mye, og endelig er jeg et sted med kollegaer som ser viktigheten av mennesket og ressursene en innehar.

Jeg er en såkalt FSK'er.

Det vil si FORETAKSOM, SOSIAL og KUNSTNERISK type.

Foretaksom vil si at jeg setter i gang ting, jeg får effektivt satt ting i sving og gjort dem. Sosial sier seg selv og kunstnerisk like så. Jeg elsker å skape og skaper gjerne fortere enn folk klarer å følge med på pga min foretaksomme side. Dette er ufattelig viktig å se om en skal ha meg som kollega eller ansatt. Skal du være min leder er dette viktige ressurser å dyrke frem og endelig er jeg et sted som setter dette først.

Stedet jeg jobber nå skal jeg komme tilbake til, i dette innlegget er ikke det essensen. Det jeg ønsker å få frem er bevisstheten om din personlighet kjære leser. Skal du ha et bra liv, være såkalt lykkelig, er det ufattelig viktig at DU er bevisst på din personlighet og dermed kan kommunisere dette til de rundt deg, hva du trenger i hverdagen for å ha det bra.

Min "ha det bra " liste er lang, men noen elementer er essensielle:

  • Trening. Det skaper mental balanse og tilstedeværelse. Bevissthet i at kroppen min fungerer, hvordan den fungerer og hva den trenger.

  • Kollegaer. Jeg er sosial og passer ikke som konsulent, ergo som tidligere hvor jeg leide meg ut til bedrifter.

  • Familie. Fordi jeg trenger å føle tilhørighet og tilknytning til noen som bryr seg om meg.

  • Venner. Samme som over.

  • Kunnskap. Jeg trenger å lære nye ting for utvikling. Dette visste jeg ikke før og derfor elsker jeg å være en del av miljøet jeg er nå hvor jeg lærer noe hver eneste dag.

Denne listen kom ikke av seg selv men jeg bruker den hver dag, og spesielt i de tider hvor hverdagen er litt tyngre. Da tyr jeg til listen og sjekker om det er noe jeg "har glemt". Har du lyst å teste din personlighet så ligger det en test ute offentlig nå. Trykk her, og du kommer til den siden.

trinegrung-091118-1.jpg

Lykke til med din reise. Jeg er et levende bevis på at endring er mulig, på alle måter, men en må ønske det av de riktige årsaker. En MÅ ingenting men jammen har dette vært viktig for meg. De siste 10 årene har vært krevende men også spennende. Når jeg ser tilbake ville jeg ikke vært dem foruten, ei heller den ensomme juletiden. Igjen, takk Kaizer, for at du så meg. God helg.