Viktige ord til ettertanke

Idag fikk jeg en tekst på Facebookveggen min fra min gode venninne Miriam. Denne ga meg så masse og det er den Chilenske forfatteren Pablo Neruda som må krediteres for disse kloke ord. Mens du leser kan du gjerne lytte til denne sangen på Spotify: http://open.spotify.com/album/1kGQ59uCEkfHzriTwsSpiu HELT RÅ! Sampha// Too much!

Veien til gleden

Langsomt dør den som forblir en slave av sine vaner, den som hver dag vandrer i samme spor, den som ikke forandrer retning, den som ikke tar sjangser eller skifter farger på klærne, den som ikke snakker med ukjente.

Den dør langsomt, som unnlater å følge en lidenskap, den som sverger til svart fremfor hvitt og til pirkete detaljer fremfor et vell av følelser, som får øynene til å gløde, som forvandler gjesp til smil, som får hjertet til å banke, fordi noe har gått galt eller av følelsesaffekt.

Den dør langsomt , som ødelegger egenverdet, den som ikke tar imot hjelp, den som ustanselig klager over egen ulykke eller over det ustoppelige regnet.

Langsomt dør den som forlater en plan før den har begynt, den som ikke spør om ting han ikke vet, den som ikke svarer når noen spør om noe han ikke vet.

La oss unngå denne langsomme død.

La oss huske at det å være i live krever en større anstrengelse enn å kun puste, bare med en glødende tålmodighet kan vi finne veien til en glitrende glede.

20140707-230045-82845676.jpg

20140707-230045-82845676.jpg

Fin sommer til deg kjære leser, tusen takk for at du deler om du ble inspirert.