Slik ble sommeren 2014

Sitter hjemme foran dataen. På ørene ruller forsatt den fantastiske låten til Sampha, jeg elsker den. Lytt gjerne og les så videre:

Jeg blir helt rørt av teksten, stemmen og stemningen i låten, og måtte skrive noen ord om takknemlighet. Sånn på ekte. Sånn rett fra hjertet, som denne bloggen tross alt heter.

Kjenner du følelsen:  du bare vet at ting vil ordne seg. Du er i flyt, energien er der den skal være, alt rundt deg er fylt av farger, musikk, mennesker og glede? Du våkner med et smil, får lyst å kle deg i friske farger, gleder deg over de små tingene i hverdagen. En god samtale med en god venninne gir deg et smil om munnen. En tekstmelding fra en annen venninne, med mange hyggelig ord, bringer tårer av glede frem i øyekroken. En indre glede, et vell av lykkefølelser i deg selv? Kjenner du på følelsen? Kjenner du den igjen?

Jeg sa før sommeren at jeg ønsket å finne flyten, finne denne følelsen i meg selv, for meg selv. Logge av jobb, nett og den evige bekymringen som tidvis dukker opp i grunderlivet. Jeg trengte å leve, trengte å le, trengte gode samtaler om det som er viktig i livet. Lei av jaget etter noe, strevet...vi alle jager for mye og glemmer ofte å stoppe opp og kjenne etter hva det faktisk gjør med oss. Kjenner du deg igjen?

I låten synger Sampha Don´t think about it to muchog det paradoksale er at det var akkurat det jeg trengte! Ikke tenke for mye.  Noen ord om hva som faktisk er viktig, bremse og se meg rundt. Hva jeg har, mer enn hvor jeg skal! I livet blir mange opphengt i hvor de skal og hvordan de skal komme dit, og ofte glemmer en da å leve NÅ.

Jeg har jo lest og studert Eckhart Tolle sin bok The power of living now, men først denne sommeren kjenner jeg på viktigheten av kunnskapen i boken. Jeg tok et valg: NÅ skal jeg leve NÅ. Ta inn alle inntrykk, se mennesker på min vei. Stoppe opp og reflektere, lytte og være HER OG NÅ.

Det startet etter at en nå god venninne Ida chattet med meg på Face. Veldig spontant spurte hun om jeg ville komme til Steinkjerfestivalen i juni, bo hos henne og mannen Erik, gå på konserter og bare hygge oss. Feste to dager på rad, gulp. Det er jeg ikke så god på, tenkte jeg, og levde mer i reglene enn opplevelsen det faktisk kunne bli. Jeg hev meg spontant med og hadde en FANTASTISK helg på Steinkjer. Storkoste meg med samtaler, musikk, fest og morro. Mange fine folk ble jeg kjent med og bare koste meg. Og jammen klarte jeg ikke å feste to dager på rad gitt.

steinkjerfestivalen 2014 trinegrung .jpg

steinkjerfestivalen 2014 trinegrung .jpg

Veldig spontant, men veldig hyggelig. Tusen takk Ida og Erik, jeg storkoste meg og gleder meg allerede til neste år. Kontakter ble knyttet på festivalen og bloggen tar meg opp dit igjen. Kjekt.

Videre satt jeg en fredagskveld på koselige Anchas Bodega i Drammen sammen med Kari, Cecilie og Miriam. De tre som kanskje står meg nærmest i Drammen, i tillegg til Debbie og Beate. På fem minutter ble Stavangertur planlagt av Miriam og meg....spontant. Og det ble en viktig tur for meg på mange måter.

IMG_0189

IMG_0189

Vi har mye å lære av mennesker som Miriam. Hun velger HER OG NÅ, alltid. Tar inn inntrykk, snakker med de som møter henne på veien og reserverer seg ikke i de evige reglene som mange av oss andre låser oss i. Vi er flinke til å lage begrensninger for oss selv, meg inkludert. -Nei det går ikke fordi......- Nei det kan jeg ikke fordi.......- Nei han/hun kjenner jeg ikke så derfor kan jeg ikke prate med han/henne......kjenner du deg igjen?

HER OG NÅ inkluderer å være tilstede HER OG NÅ. Tappes du av energi i din hverdag er det viktig å finne ut hva det er som ikke er på plass, hva som tapper deg for energi. Muligens har du noen batteritappere rundt deg som ikke er riktig å ha rundt deg. Kvitt deg med de og tilfør kun mennesker som fyller deg med noe godt. Det har jeg fokus på nå. Latter, gode samtaler og tilstedeværelse.

Stavangerturen kan du lese om HER.

IMG_0231

IMG_0231

På onsdag denne uken drar datter og jeg videre på tur. Kjøretur. Sverige, Danmark og Stavanger, igjen. Jeg koste meg sånn i Stavanger med Miriam at jeg vil tilbake for å oppleve mer. Se venninner som jeg ofte savner, ha samtaler og ikke minst feste mer. Stavanger i mitt hjerte, jeg elsker Stavanger og er splittet i hva som er hjem. Drammen eller Stavanger. Like glad i begge byene.

Viktige ord på slutten her, ble langt dette. Jeg ønsker nå bare å dele mine opplevelser på livets vei og dette innlegget ble om det å leve HER OG NÅ. Sette av tid til seg selv, kjenne etter hva som gir deg noe og hvordan du skal komme i vater. Hva gir deg energi og kvitt deg med det som tapper deg for det. Først da kjenner en at det bobler på innsiden og at gleden kommer fra en selv.

Jeg er glad i meg selv, kjenner ekte glede over hverdagen og trengte å fokusere på akkurat det. Denne høsten skal fokuset forsette akkurat med det og jeg har tatt noen beslutninger som er viktige for meg selv. De skal jeg komme tilbake til, men de inkluderer kollegaer. Trine trenger å være mer sosial.

God sommer videre til deg. Tårene triller mens Sampha forsatt fyller meg med energi (låten over). Gledestårer fordi jeg liker å dele som jeg gjør nå. Innlegg om livet og hvor viktige de små tingene er. Er du ikke enig?

Vennlig klem, Trine