Elsk på Roma, på min måte

Beina verker etter mange mange timers gange. Hele Roma skulle oppleves på få dager og en blir yberkulturell på veldig kort tid. Alle de tradisjonelle stedene skulle oppsøkes, men heldigvis bodde jeg med lokale folk. Grunnen til heldigvis sier litt om hva jeg ser etter når jeg er på tur.

Jeg vil møte mennesker og kulturer, ikke nødvendigvis en bygning som jeg kan se på et bilde. En bygning som alle drar for å se på og når jeg først er der så gir det meg fint lite, sånn egentlig.

La Duchessa Roma trine grung

La Duchessa Roma trine grung

Dette stedet hadde jeg aldri funnet fram til på egenhånd så takk for bloggen og tips fra folk. FOR et koselig Bed&Breakfast med verdens hyggeligste Marco som dreiv det.

Koselige rom, eget bad, rent og pent, rom i herlige farger, god frokost på nydelig terrasse hver morgen.....i det hele tatt så fortjener dette stedet å være Romas mest populære B&B. Helt klart. Jeg anbefaler en venne/venninne gjeng på max 6 personer å sjekke ut stedet, for her fikk en mye for pengene. La Duchessa Roma sin nettside finner du HER.

trine grung roma 2013 2

trine grung roma 2013 2

Kafe´livet er et must når en er på tur og jammen rakk vi over en del i løpet av disse tre dagene. De små lokale cafeene er mine favoritter og jeg holder meg langt unna steder hvor det er mange turister. De har ikke samme atmosfæren og ei heller samme priser.

Kaffe betalte vi 6 euro for i turistgatene, men på koselige steder som det over kostet den rett over 1 euro. Mammaen tar imot betaling og sønnen ekspederer. DIGG! Pluss de har den beste maten og hvis en er litt nøye med sted en velger.

Bilen i collagen over kommer til å slite med å bli ren. Det var en del flaggermus i området og det STINKET kan jeg love deg! FOR en lukt!

roma 2013 trine grung

roma 2013 trine grung

Fineste Hedda og Stein traff jeg på flyet ned og de var så koselige og inviterte med på Vatikanet. Veldig interessant, absolutt, men igjen MANGE turister og jeg holdt på å klikke til slutt. Verdt å se/oppleve, men jeg skulle ønske vi fikk se litt mer av selve Vatikanstaten, ikke "kun" kirken og der hvor alle andre går.

Kunsten var formidabel, uten tvil. Den gjorde inntrykk. På bildet nede til høyre var jeg innom en katakombe på over 40 000 kvm som i årene 2-500 e kr ble brukt som gravkammer. Langt under jorden og helt spesielt å oppleve. Litt gys fikk en nedover ryggen, men flink guide fortalte såpass mye interresant at en ble revet med i historiene.

trine grung roma 2013

trine grung roma 2013

Roma er så mange bygninger og så mye flott arktitektur at jeg må si det er den fineste byen jeg har vært i, estetisk sett. En kan ikke la være å bli imponert og ikke minst vokser en fornyet respekt fram for de som faktisk bygget praktverkene en gang i tiden.

FOR en jobb, og ikke minst tiden de faktisk har brukt på å utsmykke alle stedene. En blir stum og kan ikke la være å beundre.

Helgens koseligste sted var denne vincafeen i collagen over. Skulle egentlig kun ta et glass vin der mens magen ventet på bord på restaurant like ved, men endte opp å sitte der og nyte atmosfæren i over to timer. Nydelig vin, koselige lokale folk, gode oster, masse latter, en helt spesiell atmosfære og rolig fin musikk.

Jeg kunne sittet der hele kvelden og hele turen i seg selv var verdt det besøket. Anbefaler deg å finne en slik vinbar når du er i Roma, det var veldig koselig. Heier på slike i Norge, kul innredning og, ikke sant?

Nå må jeg jobbe, det er MYE å ta igjen etter fire dager på tur. Jeg sitter med Facebookkurset og det tar jammen tid. Men kjekt å jobbe med, nå fullt fokus!