Kunst hos Galleri Klevjer

Det var en gang en programleder på NRK Petre som skravlet på inn og utpust. Samtidig var det en kunstner ved navn Thomas Klevjer som hørte på denne masete rogalendingen som ledet Poprush på 90-tallet. Progamleder annonserte konkurranse og kunstner bidro med et "svevende" bilde. Bildet fanget programlederen som endte opp med å bli fan av kunsten.

Thomas Klevjer er Nedrum elev og jeg digger bildene hans. Mange selges på FineArt og de finner du HER. Nå har han startet litt av et galleri-prosjekt rett ved Hønefoss og idag kjørte jeg dit for å beskue den tidligere militærleiren, nå Galleri Klevjer. Fire etasjer er bygget hvor to av de er så og si ferdig restaurert. Her vises frem kunst fra mange ulike tidsepoker og som vanlig var det skulpturer og malerier som grep meg mest.

20130630-142932.jpg Jeg elsker når mennesker brenner for noe og gjennomfører prosjektene som Thomas her har gjort. Han har en visjon, masse kunnskap, et brennende engasjement for både kunst og historie, og så gjennomfører han drømmen sin. FOR en jobb de har gjort med bygget!!

20130630-142952.jpg

Bygget er nesten majestetisk der det ruver på bakketoppen, men minuset er tiden det tar å restaurere dette! Det blir lite produksjon av bilder for tiden og akkurat det må Thomas gjøre noe med! Vi vil se flere bilder!

Jeg har selv vokst opp med kunstinteresserte mennesker rundt meg, men lurer på litt på den generasjonen som vokser opp nå. Hvordan vil kunsten bli ivaretatt? Vil de verdsette den like mye som vi gjør i dag? Dette nasjonalistiske bildet over til venstre ble solgt under denne utstillingen og prislappen var over 120 000. Ikke jeg som kjøpte det altså, men kjekt at slik "gammel" kunst forsatt blir verdsatt!

20130630-143011.jpg

Lommeboken har nok ikke rom til for denne typen kunt enda, men heldigvis er det lov å titte. Og jeg titter mer enn gjerne. Galleri Klevjer åpner cafe snart med antrekk designet ved hjelp av Per Spook så det blir ikke min siste tur dit. Ta deg en tur i sommer, det er verdt turen. Del gjerne for kunstnere sliter med markedsføringen i dag.