Overgangsalder?

Jeg skjønner fint lite. Jeg har lenge skjønt at noe har vært i ubalanse i kroppen, men ikke hadde jeg trodd at overgangsalderen var grunnen. Idag har jeg vært hos legen (les gynekologen) og nå gjenstår svar på blodprøvene. Undersøkelsen viser at det sannsynligvis er dette som skjer, men blodprøver vil gi det endelige svaret.

Mine symptomer er:

  • Svettetokter
  • Sliten (les overtrøtt) og slapp nesten hver dag
  • Sover dårlig
  • Ukonsentrert til tider
  • Mensen uteblitt i flere måneder
  • Sliten bare jeg trener litt, men tvinger meg til det
  • Deprimert

Kroppen produserer ergo ikke østrogen selv, noe som den må ha hjelp til siden dette er vel tidlig. Jeg er kun 41 år gammel og det noen år til dette egentlig skal skje. Har du opplevd noe lignende? Noen som har stalltips? Jeg er skikkelig lei av å ikke være meg selv, men deilig at kanskje årsaken er funnet. Jeg er laget slik at jeg alltid lurer på HVORFOR ting skjer som ikke er normalt, men det er ytterst sjelden at legene kan gi råd vedrørende dette.

Jeg blir anbefalt og kanskje starte på hormontabeletter.....HJELP, jeg liker ikke å ta tabeletter, jeg ønsker at kroppen skal ordne opp selv. Men akkurat nå er jeg så sliten at ikke helt vet hvilken fot jeg skal stå på. Gleder meg virkelig til dette er i balanse igjen, for jeg liker ikke denne Trine. Ei heller har jeg tid til å være sliten, det er sikkert og visst. Uff, liker ikke å klage, men jeg vil gjerne høre med andre om de kjenner til slike prosesser. Tusen takk for kommentar.

Lommelegen skriver følgende:

I overgangsalderen svinger hormonproduksjonen i kroppen, spesielt av østrogen og progesteron. Forandringene i kroppen kan gi rent fysiske symptomer, men kan også påvirke kvinnens følelsesliv og mentale tilstand. Andre forandringer i livet som finner sted i denne perioden kan også påvirke kvinnens symptomer. De lave nivåene av østrogen som fortsatt finnes i kroppen produseres av binyrene og fettceller. Bruker man hormonerstatning dobler man østrogennivåene, og man kommer derfor aldri opp på nivåer som før overgangsalderen igjen. 

Hovedtegnet på at du nærmer deg overgangsalderen er at menstruasjonen blir mer og mer uregelmessig. Andre symptomer kan være hetetokter, problemer med konsentrasjonen, endringer i seksuallysten, svetting, hodepine, hyppig vannlating, søvnproblemer, tørrhet i skjeden, nattesvette, humørendringer. Slike symptomer kan komme alene eller flere om gangen. Plagene kan være svært frustrerende, og det er ikke alltid like lett å kjenne dem igjen som overgangsplager. 

Sitter og drømmer meg vekk i bilder fra i sommer. Vil så gjerne gå i fjellet, elsker fjellet.