Bursdagfeiring med gode taler

Igår kveld feiret vi 40 årsdagen til en venninne. En tidligere fotballfrue/gressenke som jeg var veldig mye sammen med når ungene var små. Vi var begge gressenker, ergo mye alene spesielt i helgene, og derfor var det helt naturlig å henge mye sammen. Hagen til Lene var et yndet lekested, og bollene fra ovenen var aldri langt unna.

Igår ble dagen hennes feiret på Smia på Berger, et veldig koselig sted. Over 30 damer var samlet for å hedre bursdagbarnet og det er lenge siden latteren har ligget så løst. FOR noen taler! Den ene etter den andre ble avløst, og sjelden har jeg ledd så godt av taler. Grunnen er enkel, de tok Lene på kornet. Tydelig at talerne kjente henne veldig godt. Jeg elsker gode og morsomme taler!

Hva skal til for at en tale er vellykket? Det er sikkert delte meninger om dette, men for egen del er det viktig med ironi, personlig og nært, følelser og gjerne litt "kritikk" av personen. En ny vri fra i går var to stykker som holdt tale sammen, hvor den ene konsentrerte seg om "gamle" dager, og den andre om nåtiden. Det ble flettet sammen slik at personligheten til bursdagsbarnet virkelig ble tatt på kornet.

Det funker alltid å ha med rekvisitter for å underbygge det en forteller i en tale. Nå skal jeg ikke røpe innholdet fra den morsomste talen i går, da det blir vel personlig, men når rekvisittene virkelig henger sammen med historien blir det dobbel morro. Jeg lo så jeg skreik, rett og slett.

Gratulerer med vel overstått Lene, jeg må få berømme din kjære far Bjørn som virkelig inviterte til en super fest!!