Bokanbefaling: @linniiie sin bok

Hun har boklansering i skrivende stund. Alle jentene i Chills er representert for å støtte norges unge, nye forfatter. Jeg har allerede kjøpt og lest boken, og velger derfor en rolig ettermiddag hjemme med familien. Jeg liker Linnea Myhre, både som person, blogger, og nå forfatter.

Det er mange år siden jeg hilste på Linnea for første gang. Ut av en limousin veltet et lass av bloggere, og sist i rekken kom en lyshåret spinkel jente med et granskende blikk. Resten av medbloggerne hilste på meg med stor iver, men Linnea skulte over Ida sin skulder. Ingen planer om å hilse, men ofret meg nå et lite nikk.

Jeg har vært blogger i over syv år, kjenner de fleste som skriver noe på nettet, men det er ingen som treffer meg som Linnea (Linniie) sin blogg: Alt du vet er feil. Ironien, den svarte måten å se verdensbildet på, skråblikket, et kommentarfelt som renner over av folk som IKKE skjønner humoren. Og ærligheten. Ikke minst ærligheten. Linnea er seg selv på godt og vondt, og ærlig med mange vanskelige sider ved livet. Derfor gledet jeg meg til denne boken.

Jeg vil anbefale alle å lese denne boken, for den berører flere tema som er aktuelle hva mange ungdom angår. Depresjon, anorexi, tvangstanker. I det hele tatt en ærlig bok om det å gå igjennom en fase som ikke bare er enkel å håndtere. Men Linnea håndterer den glitrende i skrivende form.

Med humor (igjen hennes svarte, ironiske måte), glitrende lettlest tekst, åpen, ærlig (skremmende ærlig til tider) og jeg vil påstå den passer perfekt i 2012. Grunnen til det er måten den er skrevet på, litt sånn i bloggform. Velskrevet enkel tekst, direkte og personlig.

Til Linnea: jeg gleder meg til å følge deg videre i livet og kjekt du ble glad for sms i helgen. Er det en ting jeg er sikker på så er det at du vil lykkes. Du har det i deg. Vi sees i Drammen veldig snart. Klemmer i fleng! Boken kjøpte jeg HER.