DISC- et verktøy til din arbeidsplass

Igår hadde vi en spennende seanse på kontoret. Jeg kommer stadig i kontakt med spennende mennesker via denne bloggen, og i går var et fyrverkeri av en dame innom. Hun hadde en halvdagseanse sammen med alle oss i Chills, i noe som kalles DISC.

”Den viktigste enkeltfaktoren i formelen for suksess, er å vite hvordan man forholder seg til andre mennesker”

Theodore Roosevelt, tidl. amerikansk president

Jeg elsker  å lære nye ting, og dette var veldig nytt for meg. Disc deler personlighetene til oss mennesker inn i ulike kategorier. Utifra disse kategoriene lærer en seg verktøy for hvordan en lettere kan møte mennesker som ikke har samme personlighet som en selv. Kjempespennende! Jeg fikk jo bekreftet en gang for alle at jeg er litt gal hahahaha.

DISC-modellen er i dag verdens mest kjente og brukte begrepsapparat for å forstå og utvikle den sosiale kompetansen og relasjonelle ferdigheter hos enkeltmennesker.  DISC-modellen er også veldig mye brukt i forbindelse med rekruttering for å kvalitetssikre den del av rekrutteringsprosessen som går på å vurdere ulike kandidaters personlige egenskaper og styrker i forhold til å finne den kandidat som er best egnet til å ta jobben ut fra sine atferdsmessige styrker. 

DISC-modellen ble utviklet av psykolog William Moulton Marston i USA 1928 og er siden blitt videreutviklet som begrepsapparat og verktøy av psykologer i fortrinnsvis USA og England frem til sin endelige utforming, slik vi ser den i dag.

Dette i korte trekk hentet fra denne siden. Damen som var hos oss jobber IKKE der...hun kom til oss fordi hun synes Chills virket så spennende og for å hjelpe. Enkelt og greit. Hun skal jobbe med oss noen dager i måneden veien videre.  GØY!

Jeg vet at jeg kan være mye, og ikke minst har jeg MYE kreative tanker i topplokket til enhver tid. Min utfordring er å lande ideene, strukturere meg litt og gjennomføre. Dette jobber jeg med hver dag og sakte men sikkert lærer jeg meg hvordan jeg skal leve med meg selv. Etter førti år er det forsatt en utfordring tidvis høhø.

Jeg ser på meg selv som en kunstner, på et vis, og med Chills bygger jeg galleriet som skal selge maleriene mine. Bildene må plasseres riktig på veggen, og ikke minst riktig i forhold til hverandre. Superviktig å gjøre alt riktig.

Jeg står nå på og bruker endelig energien min riktig. Det er viktig, for jeg superflink til å sløse den bort på tull. No more! Her er det fokus, jeg har tross alt ansatte  som forventer noe nå. Sjekk ut disc for din arbeidsplass...jeg lærte ihvertfall masse og det er ikke umulig at vi ansetter dama som var hos oss. Grunnet annet arbeidsforhold forblir hun anonym.