FatCamp-damene del 4

Det er ikke enkelt å ha fokus på bedre helse og jobbe seg nedover i vekt. Det krever selvdisiplin, tid til trening, planlegging og struktur i hverdagen. Mine fire damer står frem hver fredag med sin "kamp" mot kiloene, men det er ikke bare det som er viktig. Hvis vi ikke tar tak i disse kiloene så kommer det fort mange livsstilssykdommer i tillegg. Me do not like! Vi MÅ ta vare på oss selv, og bry oss om egen helse.

Jeg har hatt noen veldig travle dager i det siste og derfor ikke fått trent siden tirsdag. Puh, det skal litt til å få alt til å klaffe! Jeg var i et møte her om dagen og diskusjonen gikk rundt bordet om dette vektproblemet som så mange sliter med. Jeg ble så provosert når folk sier "- det er bare å spise mindre og bevege seg mer så går en ned i vekt". Jeg er nå en svært aktiv dame, lever sunt og har de siste ukene syklet over 10 mil i uken. Hjelper ikke stort på vekta enda, men jeg merker det på klærne. Det er deilig det!

Det er vel noe i det at det blir verre med årene. Å gå ned i vekt altså. Men men, her er ukens tall fra damene "mine":

1. Gardsgeita:

Forrige uke                                                            Denne uken

Her har det stått stille på vekta, men slettes ikke stille på andre måter. I helga var det stort familieselskap med mye å ordne, mye å organisere og mange gjester å ivareta. Med nydelig mat og masse flotte kaker, som jeg inntok i passe mengder. Kake er spist, uten dårlig samvittighet, for i slike settinger mener jeg det er en selvfølge. Det er direkte sært å ikke smake på noe en stor festdag fordi man slanker seg. Da er det mye mindre sært å holde seg unna fredagskaka på jobb. (der er det forresten mye ferdigkaker med alskens rare ingredienser, så det er ikke noe tap)

Helgas festivitas tok på kreftene, så dagene etterpå har ikke vært preget av noe særlig overskudd. Men litt trening har det blitt – et par raske gåturer er unnagjort. Jeg vet at overskudd kommer av trening, og ikke nødvendigvis omvendt – men sånn ble det denne uken. Jeg jobber med saken!

Jeg har ellers satt i gang med en innvendig ”vask” denne uken, som kan ha påvirket manglende vektnedgang. Men jeg velger å ikke henge meg så mye opp i denne midlertidige stoppen, siden jeg vet at vektnedgang kommer i etapper. Nå ser jeg fram til en rolig og avslappende helg, og en ny uke full av muligheter! HEIA!

2. Mickey

Forrige uke                                                            Denne uken

Dette har vært en ny tøff uke og føler at jeg står litt stille. Jeg har vært nødt til virkelig å gå inn i meg selv for å hente motivasjon og styrke! 7 nye mil er tilbakelagt og jeg takker denne gjengen for gode og støttende ord! Dere er verdt deres vekt i gull damer!!

3. Gladlaksen

Forrige uken                                                        Denne uken

Det er nedgang selvom det ikke er så mye. Jeg skrur opp tempoet med tunge vekter neste uke og det pleier å gjøre susen. Tunge løft på de store muskelgruppene pleier å hjelpe på. Må begynne med litt lette vekter siden det er en stund siden, men satser på at det skal gå bra. Jeg trener kondisjonstrening stort sett annenhver dag.

4. Sangstjerna

Forrige uke                                                             Denne uken

Fortsatt nedgang jippi!!!! Denne uken synes jeg det var utrolig at det fortsatt var nedgang. Det har blitt litt rot ned spisingen. Jeg har blitt så vant til nå å spise lite og ofte og noen dager har jeg ikke planlagt godt nok, og da har det blitt krøll. Jeg går inn i ny uke med fortsatt stor motivasjon. Tror jeg skal prøve enda mer bevegelse i neste uke, og har sett nå at planlegging av måltider er viktig i denne prosessen!

Dette er noen tøffe damer med bein i nesen. De er ressurssterke og står på. Jeg gleder meg til veien videre, og veldig kjekt å se den massive responsen som er på facebook. Utrolig mange som mailer meg og vil være en del av dette prosjektet, ene og alene fordi det inspirerer. Kjempekjekt! Stå på damer, "sees" om en uke!!