Happy for Africa

Dette arrangementet heier jeg veldig på! Det arrangeres i Lykkehaven i Sandvika til helgen og blir en kjempe-event. Bor du på Østlandet så må du dra dit og bidra med ditt nærvær.

Dette er hva arrangørene selv sier om arrangementet:

Mens vi i media altfor ofte hører de dårlige nyhetene om konflikter, sykdom og nød, husker vi ikke på at Afrika er så mye større enn sin fattigdom. Menneskene lever i felleskap, en hverdag med sang, dans og latter - noe vi med all vår velstand glemmer. Under arrangementet i Sandvika, vil vi gjenspeile disse verdiene med afrikansk og norsk underholdning fra scenen hele dagen, ledet av Haddy N’jie. Her blir alt fra afrikansk mat til vafler og pølser. Det blir marked, kunstauksjon, kanopadling, putekrig, lykkehjul, klovner, og masse annet moro. Vi tar ikke inngangspenger, men ved kjøp av et klippekort til kr.100,- kan man delta på aktivitetene. Når kortet er klippet ferdig, mottas et diplom hvor det står hva disse pengene vil dekke for et afrikansk skolebarn. Hjelp som kommer direkte til mottaker.

Under arrangementet er det mulighet til å bli fadder for et afrikansk barn. Du kan kjøpe produkt som støtter arbeid til selvhjelp for afrikanske kvinner eller kanskje du drømmer om å reise til Afrika på ferie, besøke fadderbarn eller bidra med din kompetanse? Denne dagen får du vite mer om ansvarlig turisme.

Tradisjonell bistand vil komme i skyggen av enkeltmennesker som realiserer sine drømmer om å gjøre en forskjell for andre. Det skaper mening og er en god lykkeformel. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt og sammen får vi til mye for mange. Partnerskapet ” Happy for Africa” er et nytt årlig initiativ og har som ønske at barn og ungdom får en større bevissthet rundt andre kulturer og det å kunne hjelpe direkte.

Inntektene fra arrangementet vil i sin helhet gå til:

  • Zulufadder hjelper foreldreløse barn av foreldre med aids gjennom egne fadderordninger i Zululand i Sør-Afrika. Gjennom fadderordningen får barna mat og skolegang og kan fortsette å bo i lokalmiljøet sitt.
  • LIFT Gambia formidler fadderskap til skolebarn i Gambia. Fadderstøtten gis alltid som varer og tjenester. Målet er å gi barn utdanning og en trygg start i livet.
  • Heartlift er et sosialt engasjement som skaper livgivende arbeid til fattige kvinner samt skole og helsetilbud til barn i Gambia.