This is my "Oprah final show 2011" moment

FOR en dag det var igår! Stavanger, og mitt flotte fylke, viste seg fra sin aller beste side, og ALT gikk etter planen. Det var en utrolig dag og her er bildebevisene.

Vi overnattet på Rica Airport Hotel, og det er faktisk et av de bedre hotellene jeg har overnattet på. Rommene var flotte, det er jo de fleste hotellrom i dag, men maten dere. Maten! Det er den beste hotellmaten jeg har opplevd på lenge! Vi spiste en tre-retters meny mandag kveld som var nydelig (kunststykket av en dessert som du ser på bildet), og frokosten dagen etter var bare helt utrolig. Smoothier, ferskpressa vitaminjuicer og det største frukt og grønnsaksbordet jeg noen gang har sett. Helt utrolig bra! Det var så delikat dandert og var en opplevelse i seg selv.

Vi var litt av et team som dro på tur, og jeg MÅ få rette en stor takk til Region Stavanger og Innovasjon Norge som var med å gjøre dette mulig. Heidi Jeanette Nygård fra Region Stavanger er allerede blitt ei jeg skal jobbe videre med og vi har mange planer. For et fyrverkeri av ei kvinne! Her er hun sammen med Maren Wilberg Rostad i God Kveld Norge:

Vi hadde kapret helikopter for dagen og Helikopter Drift stilte opp tidlig tirsdag morgen for å fly oss til Preikestolen. Det er klart vi kunne gått opp, noe jeg gjerne gjør , men vi hadde en god del tungt utstyr og derfor fløy vi:

Til informasjon tar det to timer å gå opp til Preikestolen og en trenger ikke å være i spesielt god form. Det er svak stigning hele veien og den ligger litt over 600 m over havet. Virkelig verdt turen!!!!

Jeg hadde egen kamerakvinne med på tur og Linn Johnsen har jeg jobbet med før da jeg laget TV for TV Norge. Hun er bare nydelig og en utrolig hyggelig jente. Storkoste oss på tur og vi er fast bestemt på å jobbe mer sammen!

Hold dere fast, her kommer Preikestolen:

Jeg må innrømme at jeg ikke var like tøff som sist jeg stod på tuppen av Preikestolen. Da satte jeg meg ned på kanten og kikket utover....denne gangen ble jeg nervøs bare jeg nærmet meg en meter fra stupet. Gulp, KJERRING! Men det var en så fin dag at det var en nytelse!! Elsker min nye Helly Hansen jakke....måtte ha noe norsk!

Vi traff på to britiske turister som gikk ut på pynten for meg....bildet til høyre. De var på rundtur i Skandinavia for å slippe unna bryllupet i England. Skjønner de godt....det skrives og snakkes om det overalt og en er nesten lei før det begynner.

Vel nede fra Preikestolen stoppet vi innom flere severdigheter i Stavangerområdet, blant annet de Tre Sverdene. Disse er satt opp som minne over Slaget i Hafrsfjord og symboliserer fred og brorskap. De er over 10 meter høye faktisk og laget av bronse. Du ser de bak trærne....

Disse bildene er tatt fra Øver Holmegate, en fargeklatt i byen. Du MÅ smake sjokolade og kakao fra Sjokoladepiken om du er i byen! Beste ever!! Bak disken står denne karen og yter den beste service! Veldig koselig cafe!

NamNamNam

Vi filmet en del rundt i byen, og disse klippene blir en bakomfilm i samarbeid med Innovasjon Norge. Gleder meg til å klippe den filmen ferdig ! Den kommer nok ikke før i slutten av mai siden den må sendes etter Oprah er sendt i USA. Selvfølgelig her på bloggen!

Kokkene på Tango Bar og Restaurant ( min personlige favoritt i byen) tok godt imot oss som alltid. Kjartan Skjelde (i midten)er sjefskokk, og han er  programleder/kokk i NRK 1 programmet DEN NORDISKE SMAKEN som du kan se HER. Han er SUPERFLINK og broren til en av mine nærmeste venner.

Vågen i Sentrum over, Gamle Stavanger til venstre under og Sola Stranden til høyre.

Kamerakvinne Linn og jeg var helt utslitt etter en lang og travel dag. Derfor var gleder STOR når min mor inviterte på 3 retters før avreise. Det var kos det! Jeg var helt utslitt og sovnet som en stein. En ufattelig dag! Håper det ikke ble for mange bilder!