Alternativ medisin = debatt i Dagladet

Det er tidlig søndag morgen og undertegna sitter i pysjen og taster. Jeg vet ikke om du er på Twitter, men debatten om HelseHilde vil ingen ende ta i det samfunnet. Dagbladet forsetter i dagens avis, i Duellen. Det er alternativ medisin som er temaet, og det har jeg litt meninger om. Jeg ble bedt om å skrive for JA-siden i denne Duellen, og under ser du mitt svar: MEN DAGBLADET HAR TRØDD I SALATEN! Jeg skal ha JA ved meg!!

Korrektur: Dagbladet ringte idag og beklaget. De la innlegget, hvor jeg er på JA siden ut på nett HER. Takk!!

Kan det være nyttig for kronisk syke å utforske alternativ medisin?

"Utifra mitt ståsted er svaret enkelt: Ja.

Alternativ medisin kan vi forstå på uilke måter. På bloggen, trinegrung.no, har Hilde , kalt HelseHilde, fått slippe til fordi jeg finner hennes helsehistorie interessant. Jeg vil ikke kalle hennes «reise» alternativ. Hun har valgt å følge sin egen vei, og tar egne valg for egen helse. Av det offentlige helsevesen fikk Hilde beskjed om at det ikke var noe mer de kunne gjøre for hennes svært alvorlige leddgikt, annet enn de medisiner som til slutt nesten tok livet av henne. Idag blir hun friskere og friskere for hver måned som går og da mener jeg at det hun gjør for å bli bedre fortjener oppmerksomhet. Hilde har endret sitt kosthold, blant flere helsetiltak. Det er ikke veldig alternativt å endre kostholdet. Endringer i kosten vil gi svært mange pasienter med kroniske lidelser et heldig utfall, og her snakker jeg av erfaring.

Begrepet «alternativ medisin» kan innebære så mye. Helsetilbudet som finnes utenfor det offentlige helsevesenet er så omfattende at jeg måtte tatt hele avisen i bruk for å utdype. Jeg har ikke oversikt over hele alternativmarkedet, og kan derfor ikke redegjøre for alt som finnes. Helsekostbutikker er ikke så veldig alternativt i 2010. Jeg ser på alternativ medisin som akkurat det, et alternativ. Ikke så veldig «alternativt». Det handler mye om kunnskap, ønske å være frisk, være engasjert i egen helse og gjøre noe selv, heller enn å la ansvaret ligge hos andre. Et viktig element er det økonomiske, for alternativ medisin koster ofte, men å starte med å endre kostholdet, for å endre helsen, er ikke dyrt. Mat må en ha likevel. For meg handler ikke dette om å plassere det alternative i en bås for seg. I min verden er det like naturlig å oppsøke en healer som legen min. De utfyller hverandre og gir meg noe som jeg trenger. Om det ikke er dokumentert effekt blir sekundært for meg. Det handler det om å ta egne valg og utforske de muligheter som finnes. Stille med et åpent sinn og hele tiden ha friskhetsfokus. Jeg vil være frisk og det betyr at jeg velger et alternativ i tillegg til min egen lege."

Les gjerne HelseHilde sine innlegg HER. Jeg kommer ikke til å bruke mer energi på andre bloggere som synser og mener om dette.....Hilde er tilbake med nytt spennende innlegg imorgen, om tankenes kraft. Anbefales, følger en veldig spennende video med!