Kunnskap fra gamle-dager

Fikk teksten under tilsendt fra en god venninne..... Teksten nedenfor er datert 1692, og funnet i Saint Pauls kirke i Baltimore. Rettelse, og takk til Tom. Diktet heter "Desiderata" og er skrevet av Max Ehrmann i 1927. ( Men uansett når det var skrevet så ga ordene meg noe)  Tenk at de var SÅ kloke for SÅ lenge siden!! Respekt til "gamledager"......håper dette gir deg litt å tenke på. Det ga det meg!

Hilsen fra en som har bedre dager enn på lenge......gud det er så deilig å stå i sin egen kraft, kjenne sin indre styrke og være i flytsonen. Det føles sånn om dagen....flyten bare er der! Deilig! Sender deg gode energier og ønsker om en triviell aften!

Gå stille gjennom livets kav og mas, og glem ikke hvilken fred det kan være i stillheten. Sørg for å ha et godt forhold til alle mennesker uten å være svak. Tal sannhet rolig og klart, og lytt til andre, selv til de kjedelige og uvitende; også de har sitt å berette.

Unngå støyende og aggressive mennesker, de er prøvelser for ånden. Dersom du sammenligner deg selv med andre, kan du bli skuffet og bitter; for det vil alltid finnes noen større og noen mindre enn deg. Gled deg over hva du har oppnådd, så vel som dine fremtidsplaner.

Vær interessert i din egen fremgang, men likevel i ydmykhet; det er en virkelig verdi i livets skiftende tilskikkelser. Vær varsom i forretninger, for verden er full av bedrag. Men, la ikke dette gjøre deg blind for all den verdighet som finnes; mange mennesker kjemper for høye idealer, og overalt er livet fullt av heltemot.

Vær deg selv. Unngå å hykle hengivenhet. Tal ikke kynisk om kjærligheten, for tross alle skuffelser er den evig ny som gresset.

Møt årenes erfaringer med åpent sinn uten å savne din ungdomstid. Sørg for å nære og styrke din ånd til vern mot prøvelser. Plag deg ikke med unødige bekymringer. Mye angst skyldes tretthet og ensomhet. Ha orden på ditt liv, men tillat deg også å være snill mot deg selv.

Du er et barn av universet, ikke mindre enn trærne og stjernene; du har rett til å være her. Og enten du forstår det eller ikke, så tvil ikke på at universet utvikler seg som det skal.

Vær derfor i fred med Gud, hvilken oppfatning du enn måtte ha av Ham, og hva du enn strever med og håper på. I livets kamp og strid, hold fred med din sjel.

Med all sin falskhet, slit og slep og uoppfylte drømmer, så er det dog en vakker verden. Ha omsorg. Prøv å være lykkelig.