Frokost fra himmelen!

HelseHilde (syntes det var litt morro å kalle henne det, tog du ann?) er tilbake og kommer til  å gjesteblogge her hver mandag. Det kommer gode helsefremmende tips, og ikke minst deler av hennes personlige reise. Jeg har som sagt fulgt henne på Facebook lenge, hvor hun i egen gruppe skriver om sin reise. Ja, reisen er ekstrem, men dog inspirerende.

Jeg publiserer gjestebloggere på min side for å dele andres personlige historier. Jeg har skrevet litt om det HER. Jeg er lei av at bloggen bare skal handle om meg og mine meninger, derav inviterer jeg andre inn for å bidra. Jeg har tro på dette, og kommer til å forsette. Nå over til Hilde, ordet er ditt:

Etter det voldsomme engasjementet rundt mitt blogginnlegg forrige mandag, ser jeg at mitt tema om å bygge helse trigger og engasjerer. Det er helt fantastisk, selv om jeg gjerne skulle sett at vi kunne klart dette uten personangrep på Trine og meg.

Jeg forstår at min uttalelse om at kronisk sykdom er en illusjon, skapte mye oppstyr, og her var jeg ikke klar nok med hva jeg mente. Jeg mener at ordet kronisk i dag blir brukt om en rekke sykdommer, eller ubalanser i kroppen, som det er fullt mulig å blir frisk fra. Derfor synes jeg at ordet kronisk er misvisende og ikke korrekt å bruke, siden det betyr ” vedvarende”.

Oppfattelsen om at man ”bare” kan spise seg frisk fra en alvorlig ubalanse( betegnet som kronisk sykdom) er en stor missoppfattelse. Skal man balansere en kropp som er syk, og har vært det lenge, så kreves det mot, tålmodighet og kunnskap.

Det tar lang tid å skape sykdom, og det tar lang tid å skape helse tilbake, er min erfaring. Det samme ser jeg andre erfarer. Vaksinasjoner, medisiner, parasitter, sprøytemidler, gen modifisering og tilsetningsstoffer er bare noe av det som man må rense ut av systemet. Vi er alle forskjellige, årsaken til ubalansen er forskjellig, og løsningen kan være forskjellig. En ting har vi alle til felles, og det er en kropp som jobber for å holde seg frisk. Derfor er det å bygge helse det samme for oss alle. Og det må gjøres et steg om gangen. Er du heldig og er frisk og i god form, så vil dette være en flott måte å forebygge på.

Kroppen vår er et mirakel i seg selv. Den har en intelligens som er lang over vår fatteevne, og forundrer meg hver dag. Jeg vil hver mandag gi et nytt tips om hvordan bygge helse innenifra, for alle som er interessert i å hjelpe kroppen sin få det litt bedre.

Jeg får utrolig mange henvendelser av mennesker som lurer på hvor de skal starte. Hvordan de skal integrere nye sunnere vaner i livet til seg selv og sin familie.

Jeg velger derfor dagens tema til å være frokost.

Å starte dagen med en næringsrik giftfri og energi givende frokost er noe som vil merkes ganske raskt. De fleste slurver med dette viktige måltidet, og utenom en kopp kaffe, går kroppen på tomgang helt frem til lunsj.

Å lage smoothie er enkelt og morsomt, og krever ingen store kokkekunnskaper. Ungene kan få den med som skolemat på drikke thermos også. Det du trenger er en blender. En kjekk liten maskin som selges i alle elektriske butikker for ikke mange hundrelappene.

Når man starter med en omlegging av kosten, så er det uvante smaker, og spesielt det å ikke bruke sukker, er en utfordring for mange. Sukkeravhengighet har maskert de sanne smakene i råvarene, så smaksløkene vil forandre seg veldig underveis. Som en overgangs smoothie bruker jeg noe bær og frukt, men målet er å spise en grønn sukkerfri alkalisk frokost. Fruktsukker er også sukker, og bør spises i mindre mengder.

Overgangs smoothie,, som ungene elsker.

 • 1 eple
 • 1 dl frosne bringebær ( eller andre norske bær)
 • 1 avokado
 • 1 agurk
 • 1 spiseskje hemp pulver ( En flott proteinkilde, fås på helsekost butikker)
 • En neve spinat
 • 1 spiseskje oliven olje
 • 1 klype godt salt ( Himalaya salt eller Celtic sea salt )
 • Fyll opp med rent vann til det dekker frukt og grønnsaker.

Her man prøve deg frem med smakene, og variere litt. Skulle man fremdeles finne at smaken ikke er til å leve med, så kan man tilsette fruktjuice i stede for vann i en overgang. Selv om juice har masse sukker. Finn en så god og naturlig juice som mulig.

Alkalisk smoothie som jeg spiser hver morgen.

 • 1 avokado
 • 1 agurk
 • 2 stenger selleri
 • En neve spinat
 • 1 spiseskje olivenolje
 • 1 klype godt salt
 • 1 spiseskje hemp pulver
 • Fyll opp til over grønnsakene med rent vann
 • Smak til med stevia om du ønsker ( en naturlig søtnings plante som finnes i pulver)

Jeg lager også grønnsaksjuicer til frokost, og mandelmelk ( en flott protein kilde). Det kan jeg snakke om mer om det er av interesse.

Utforsk gjerne forskjellige oljer. Fettsyrer er byggesteiner i overflaten til cellene i kroppen vår. For å få inn et bredt spekter drikker jeg Udos Choise ( 3,6,9) og tar krill kapsler hver dag.

Stevia er en urt som er mange ganger søtere enn sukker. Den inneholder viktige mineraler og vitaminer. Den er helt uten energi, det vil si kalorifri. Glykemisk indeks er 0, og påvirker derfor ikke blodsukkeret og kan brukes av diabetikere. Den kan også brukes på en candida diett.

Jeg er ikke vandt til det søte lenger, og synes stevia er for søtt, men det er et alternativ vel verdt å vite om.

At jeg har salt i smoothien er kanskje rart for veldig mange. Salt er veldig viktig for kroppen, da det er sammensatt av de samme mineralene som menneskekroppen. Jeg snakker ikke om bordsalt, som bare er natriumklorid, jeg snakker om naturlig salt. Det er masse kjekt å skrive om salt, så det skal jeg komme til bake til.

Prøv å bruke så mye økologiske grønnsaker du kan. Jeg skriver rent vann, og vann er en så stor del av det som får maskineriet kroppen til å bade i lykke, at det skal få en helt egen bloggplass neste mandag.

Så, om du vil være med på denne reisen, så tar vi en ting om gangen, og se om du kan lage smoothie til frokost resten av uken. Ha det gøy med maten, det skal være lyst preget!

Lykke til!

Hilde