En mage som funker?

Jeg har ikke noe problem med å være personlig her på bloggen, og har mange ganger snakket om både vonde ledd, oppblåste mage (verste jeg vet), vann i kroppen (nesten enda verre enn oppblåst mage) og andre fysiske problemer som jeg vet mange andre kvinner  og sliter med. Vi er mange i denne kategorien, og jeg er laget sånn at jeg gir meg ikke før jeg finner ut hvorfor det skjer. Jeg er ikke allergisk mot noe i følge mine blodprøver, men NOE er det som skjer i skrotten!

Jeg har fulgt fedmedebatten til Kari og Fedon som har foregått på VG.no og i andre medier. Interessant syntes jeg, og mange har nok fått seg noen sjokkopplevelser i forhold til kraftige utsagn. Nå er krigen flyttet over til å bli en "pengekrig" i VG. Snodig!

Idag vil  jeg skrive litt av egenerfaring, og JEG opplever den som like relevant som noen forskning. Jeg forsker på min egen kropp, for å finne ut hva det er som gjør at disse overnevnte ubehagene oppstår. I MIN kropp. Jeg har testet Kari sitt opplegg. Jeg jobbet med henne på to tv-produksjoner og gikk til sammen ned 15 kilo. Veldig stolt av det, og ja, formen ble mye bedre, men disse plagene med oppblåsthet og vann i kroppen var der fremdeles. Opplegget til Kari funker, en går ned i vekt, men en kan like godt gå opp igjen med hennes opplegg som med alle andres. Hvor mange av deltagerne i Slankekrigen klarte å følge opplegget hennes i ettertid? Jeg vet....veldig få av de. Hvorfor?

Fordi det handler ikke BARE om hva vi spiser og hvor mye vi beveger oss deretter. Det vet jeg nå. Det er mye mer komplekst enn det Kari sier, og jeg blir mektig provosert av måten hun fremstiller dette på. Ikke fordi jeg trenger noen unnskyldning ovenfor meg selv, som har gått opp 8 kilo igjen av de 15 jeg gikk ned, men fordi hun feier alle under en kam. Det er MYE mer enn som så Kari, vi er alle ulike og mye av dette handler om det som skjer mellom ørene. Tankene våre, det er de vi må trene, ikke nødvendigvis kroppen, selvom det hjelper.

De fleste kvinner i dag VET sånn cirka hva de må gjøre for å miste noen kilo. Det kan vi lese til det kjedsommelige i alle aviser/blader og dette er BIG buisness for både Kari, Fedon og alle andre som lever av kosthold, ernæring og trening. Vi søker alle etter råd og jeg tror dette stresser mange mer enn de aner og derav legger de sikkert enda mer på seg. Hva er det vi streber etter tar jeg meg ofte i å tenke?

Jeg driter jeg i hva tallene på vekten sier, så lenge magen ikke er oppblåst og hendene så fulle av vann at ingen ringer passer. Det er blitt mye viktigere for meg, og derfor forsetter denne forskningen for egen regning. På egen kropp. Blodprøver viser ingen allergisk reaksjon på noe, men jeg vet jo at noe er det. De siste ukene har jeg kuttet følgende og det har hjulpet MEG:

  • Gjærholdige produkter
  • Kuttet ned på melkeprodukter

Jeg merker stor forskjell, og derfor, Kari, er det farlig å ta alle under en kam. Noen kan faktisk muligens ikke følge et fast opplegg som inneholder de typiske elementer i et norsk kosthold. Derfor er det MANGE som takker for Fedon sitt opplegg. Og andre sine kostholdsplaner. Jeg følger ingen sitt, jeg følger mitt eget. Jeg kan gjerne følge Kari sitt opplegg igjen, men de fysiske ubehagene vil forsatt være der. Og i tillegg trente jeg absurd mye i den perioden, har ikke sjangs til det nå. Ei heller orker jeg det. Jeg syklet 20 mil i uken, løftet vekter og jogget....hvis det er prisen for en slankere kropp så takker jeg til den jeg har i dag. 8 kilo pluss og mindre vann/oppblåsthet. SÅ viktig er det IKKE!